Zastavěná plocha domu do 60 m2, máte někdo?

Profilova fotka
Ahoj, nemáte někdo prosím dům nebo se nechystáte stavět dům do 60 m zastavěné plochy? My máme 58,4, dům na patro, na obývák s kk připadá 28,5 m. Přikládám zatím jen námi udělaný půdorys spodního patra. Větší dům si finančně nemůžeme moc dovolit, jelikož jsme kupovali poměrně drahý pozemek hned za Brnem. Jde mi spíš o Vaše postřehy a nápady, jak co udělat lépe. Z chodby je po levé straně koupelna a komora pod schody, po pravé straně vchod do šatny, pak z obýváku po levé straně schody nahoru, za nimi vchod do pracovny. Místnost ve tvaru L bude obývák s KK (KK ve výklenku) Díky moc za rady a tipy:-)
Odpovědět
1
2
@monicka_m Nie je to zle ale dovol zopar postrehov: - satna je dost uzka - na normalne zavesenie kabatu potrebujes aspon 60cm sirky, ostava ti maximalne 39cm ulicka - zvazil by som moznost zrusenia satne a namiesto toho pouzit vstavanu skrinu - zvacsi sa priestor na chodbe - treba zvazit umiestnenie technickej miestnosti, kde bude umiestneny kotol, zasobnik na vodu - v kupelni na to vela miesta nebude
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuju za postřehy, šatnu zvážíme. Chodba není moc široká, to víme, u mamky v paneláku je předsín široká 1,2 m a úzké to není. Kotel chceme dát do komory pod schody - ta by vlastně měla sloužit jako technická místnost. Čeká nás v říjnu první schůzka s projektantem, tak uvidíme. Chceme tam jít představou, jak to má vypadat a co tam má vše být.
Odpovědět
@monicka_m my mozna budeme mit podobne velky dum, jeste nevim, ale nechci nic velkeho a nechci se prilis zadluzit, navic take ne levny pozemek hned za Brnem ;-) mate uz stavebni firmu? nebo svepomoci?
Odpovědět
Profilova fotka
Kupujeme pozemek, který se dal koupit pouze s tím, že něm firma posatví dům. Původně jsme to tak nechtěli, ale na schůzku jsme šli, protože kolem Brna se tímto způsobem prodává téměř vše. Pozemek byl moc pěknej, na danou lokalitu cenově opravdu příjemný (právě asi díky tomu, že to je i výstavbou) a firma nemá domy až tak předražené. Postavili toho už poměrně hodně, jedná se o firmu RD brist, můžeš se na ně podívat. Už měsíc se projednávají smlouvy a musím zatím říct, že mají i velmi příjemný přístup. Tak snad jim to i zůstane :-) A vy už máte nějaký projekt nebo představu uspořádání domu?
Odpovědět
@monicka_m jestli myslis RD Brist, tak me jak pozemky tak domy prijdou docela nadsazene... staci se podivat za kolik jine firmy nabizi vystavbu domu na klic :-) My jsme nakonec sehnali pozemek v Kanicich, 10km od Brna, 656m za 950tis, kompletne zasitovana nova ulice :-) Jinak predstavu domu mame, mame i vyhlidlou firmu, ktera by stavela, ted budeme podepisovat smlouvy na pozemek prave a pak se pustime do domky. Predstavu mame 5+kk, ale uvidime, dle financi
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote my jsme potřebovali pozemek směrem na jihozápad kvůli tomu, že přítel pracuje 40 km od Brna tímto směrem a tady tím směrem o moc levnější pozemky nejsou, sledujeme to už delší dobu :-) je to asi 5 km od Olympie, doprava do centra Brna taky vcelku dobrá. Určitě se seženou firmy, co ti postaví dům levněji. Ale pro nás to v kombinaci poloha-cena pozemku-cena domu byl příjemný kompromis. Navíc nám na pozemek a dům dali nakonec celkem velkou slevu, protože jsme jim dali cenovou představu, přes kterou nepujdeme :-D A můžu se zeptat, jak vy řešíte uspořádání spodního patra s pokojíkem dole? Plánujete nějaké úložné prostory?
Odpovědět
@monicka_m ja vim, kde to je, bydlela tam kamaradka :-) my jsme naopak na jih nechteli, ale prijde me, ze na jih jsou rozhodne levnejsi pozemky, nez na sever... staci se podivat i na developerskou vystavbu russeger real....ti maji pekne domy vc pozemku, terenich uprav a myslim i oploceni za 3 mil. Tak jestli vam dali velkou slevu, tak to pak jo, ale ty ceny co inzeruji na webu podle me dost nic moc. Dole planuji obyvak s kk, schodiste a pod nim komoru, technickou mistnost/satnu a jeden pokoj. Mam postahovanych nekolik pudorysu co se me libi, ale uvidime. Budeme mit individualni projekt tak aby byl pozemek co nejlepe vyuzit. Takze asi bude sirsi a kratsi...
Odpovědět
@monicka_m jinak me se pudorysem libi treba tento dum, ale ten a vetsi ZP nez 60m. Je to ten Cipisek 1 http://www.vyleta.cz/rodinneDomky.html
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote Tak je jasný, že každý má své představy o lokalitě a každému vyhovuje něco jiného. Mně se líbilo aji kolem Mokrá Horákov, Telnice, apod. Ale říkám, aby přítel nemusel jezdit přes 50 km každý den tam a zpět, potřebovali jsme jihozápad - západ od Brna. A můžu se zeptat, jak budete mít velký obývák+kk? My 28,5 m s tím, že kuchyn je ve výklenku a doufám, že to bude stačit. Půdorys jsme si vytvářeli vlastní taky z několika inspirací z typových půdorysů a jelikož chceme pracovnu na PC a rozkládací gauč pro hosty, museli jsme udělat menší obývák. Ale já jsem zvyklá z paneláku na alý 3+1 a i tak si nemyslím, že by mě to omezovalo život, tak si říkám, že 21 m obývák a 8m kk musí být dostačující, když k tomu bude terasa a 500 m zahrada :-) Cipísek 1 je moc pěkný, jenže už je to větší dům než my máme....on pak s každným metrem čtverečním nabíhají tisíce a tisíce. My máme rozměr 8x7,3, takže bez 1 m 60 m. A můžu se zeptat, jak má firma, co máte vybranou, vyřešené stavění na klíč? RD Brist to má tak, že jejich projektant (již v ceně) s námi udělá indiv. projekt a pak dostanem seznam dodavatelům, kteří jim dodávají podlahy, koupelnu, dveře, apod. a my si vybereme vždy co chceme. Toto se mi líbí, že nemáme na výběr např. ze 4 druhů obkladů, jak to dělá např. vasstav.cz, ale třeba ze 4 firem na koupleny a tam si vybereme sami. Tak jen jestli nemáte zkušenosti třeba s tímto?
Odpovědět
@monicka_m Obyvak + kk = 28,5m2 => zalezi od toho kolko vas je a ako rodina travi spolocne svoj volny cas. Ak ho travite spolocne, tak 28,5 je podla mna malo. Ak kazdy po svojom, pak to stacit moze. Pracovna na PC => ak nepracuje niekto z vas domu (home office), tak mi pracovna pride ako zbytocny luxus. Doba sa posuva a klasicke stolne PC su nahradzovane notebookmi/minibookmi/tabletmi. Ak navstevy, ktore u vas prijimate a prespia napocitate na prstoch jednej ruky v sucte celeho roka, tak pride mi to skor ako luxus nez nutnost mat hostovsku izbu ala pracovna v tak malom domceku. Vyber pozemku kvoli sucasnej praci celkovo mi pride ako nie uplne stastne kriterium. Doba je taka, ze pracovne pozicie sa striedaju a o 5 rokov priatel moze pracovat niekde inde. A co potom? Bude sa stavat novy dom? Myslim, ze vyber pozemku by sa mal riadit uplne inymi, a to dlhodobejsimi kriteriami. Neber to prosim ako kritiku, skor postrehy a rady zo zivota :)
Odpovědět
@monicka_m to je jasny... nam se libily domy ve Veverske Bitysce ale predstava ze muz bude jezdit do prace 35km... obyvak s kk planuje mezi 25-35m, asi idealne tech 30 :-) My jsme prave take v panelaku, 3+1, tak si myslim, ze to vzdycky bude lepsi :-) Jj, Cipisek 1 je uz vetsi dum, klidne pujdem do mensiho... nam udela dum projektant, ja mam spise stahle nejake co by se me libilo, ale sama si netroufnu to namalovat. Chci aby byl dobre navrhnuty hlavne pokud jde i o okna, atp. Jinak stavet.... my resie jeste z ceho, jestli drevostavbu nebo zdeny... pokud drevostavbu, tak bude stavet firma LP staving, pokud zdeny, tak bud dodavatelky Vyleta nebo taky LP staving. S tim, ze v obou pripadech budeme delat sami elektrinu a pokaldky podlah, obkladu,... Me jedine co desi vzdy u domu na klic je, ze Ti nakalkuluji nejlevnejsi standarty na podlahy, obklady, dvere a ty pak stejne jeste zaplatis silenou palku navic, protoze proste podlaha za 300Kc za metr nebo obklad za 200Kc za metr se Ti zadny libit nebude... ptala ses jake ma RD BRist standarty? Podlahy, dvere, obklady, sanitu, okna? Moje zkusensot je, ze je to vetsinou to nejlevnejsi :-/ Jeste k te veliksoti domu.. ja chci nakone cmensi dum... za prve, nechci si brat hypoteku vic jak milion, za druhe radeji si misto dalsich metru poridim bazen a dalsi veci a az treti, mensi plocha na uklid :-D
Odpovědět
@deto_oesya ja si myslim, ze 28m obyvak staci s kk... byly jsme se ted divat v jendom vzorovem dome kde takovy byl a uplne dostacujici i kdyz rodina travi cas tam... ted mame obyvak 16m a kuchyn 10 , jasne zatim jsme jen tri, ale naprosto dostacujici.... klasika stul, kuchyn, obyvaci stena, dva stoly s pocitacem, obrovska klec s kralikem a pohovka a porad je tu dostatek mista na hraci koutek pro ditko :-) ja proste nechci uklizet nejake padesatimetrove haly a domu otrocit... to se radeji budu tulit k manzelovi na gauc :-D S pracovnou souhlasim, pokud clovek nedela z domu na plno, je zbytecna, takze proste stul pracovni v obyvaku. S pozemkem mas sice pravdu, ale ziju ted.. jasne za par let muzeme rpacovat jinde, ale taky nemusim byt vubec, ze ;-) Takze jestli si mam vybrat mezi 35km do prace a 15km, tak mam jasno :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@deto_oesya Souhlasím s mitote....my se řídili samozřejmě nejen směrem, kde přítel pracuje, ale já to mám také do práce od pozemku úplný kousek. Ale oba máme tím směrem rodinu a celkově se nám líbil směr Modřice, Rajhrad, Želešice, apod. Takže ano vzdálenost do práce byla kritérium ale rozhodně ne jediné...byli jsme i na spoustě jiných pozemcích, ale ty se nám nelíbily nebo byly předražené, tak jsme vždy hledali dál. A jelikož jsme hledali stavební parcelu do 10 km od Brna, tak jsme s tím, pro co jsme se rozhodli, velmi spokojeni. Jak jsem psala výše, je to pro nás kompromis po všech stránkách. A také jak píše mitote, nechci velký dům a být jeho otrokem. Navíc přítelova maminka zůstala sama v 57 letech v obrovským baráku u VB, žádnej ze synů tam být nechce a co s tím? Ted sama říká, že celej život otročila kolem domu a ted ho stejně prodá :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote No oni mají obklady do 400 Kč/m, podlahy vychází kolem 300 Kč/m a baterie třeba mají umyvadlový za 1 200, vanovou a sprchovou kolem 1 600 + sprchová hadice....ale my bychom si stejně asi o nic moc dražší nekupovali, mně to přijde zbytečné. Nechceme totální šunty, ale zas na nějaký extra drahý luxus si nepotrpíme. Za něco si třeba připlatíme, ale zas když budeme doplácet u obkladů 50 Kč/m, tak už to zas taková palba nebude. Jinak s nimi máme vše vyjasněné, paní, co s nama jedná, bombarduji již měsíc otázkami :-D jsem docela velký detailista :-D Tak svépomocí to určitě vyjde levněji, to je jasné, v tom Vám fandím. Taky jsme to měli v plánu, ale postupem času jsme to nějak přehodnotili a RD brist se nám oproti jiným firmám, kde jsme jednali, zalíbil. Nechci to teda zakřiknout :-D Pracovnu tam určitě chceme, ale je to tak spíš jen nazvané....PC stůl tam bude, protože se na něm běžně hromadí binec a nechci to mít v obýváku, ale mimo to tam plánuji v zimě sušit prádlo, žehlit a na přespání budeme mít návštěvy často...máme hodně kamarádů již mimo Brno a přítelova rodina také není z Brna. Plus počítáme kdyby v budoucnu bylo potřeba si vzít domů nějakého rodiče, tak se ta místnost určitě neztratí. Kamarádi, co již domy mají, nám naopak doporučili, at takovou menší místnůstku určitě uděláme
Odpovědět
@monicka_m tak ty obklady a podlahy je docela malo... pokud chces aspon kvalitni plovoucky, tak to je proste 700Kc za metr a to neni nic extra :-/ to je parador napriklad. jako jo mistnost takova se neztrati... u ans to bude zalezet podle poctu deti... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote Myslíš? My máme vybrané od KPP serii Marena a myslím, že to nějakej šunt není.....uvidííme, až se bude stavět a budeme to řešit. Je jasný, že si něco připlatíme, ale už se na to vybírání a zařizování těším .... bude to příjemná změna od toho shánění pozemků, hledání kostlivců a řešení smluv :-D Na obklady podle mě 400 /m opravdu stačí...byla jsem s kamarádkou v Siku a takových tam je....a přesně takovej styl, jak by se mi líbilo. Když jsem si spravovala svůj současný byt, tak jsem si koupila v siku do koupelny a na záchod za 299 a dlažbu v Hornbachu do předsíně a ke kuchynskýmu koutu asi za 250 a maximální spokojenost, je to pěkný, nic se neodchlupije, ani známý co mi to pokládal neříkal, že by to bylo nekvalitní. Prostě uvidíme, až budeme během stavby vybírat co a kde a za kolik bude :-)
Odpovědět
Profilova fotka
pokud máte problém s malým prostorem, nechte si dům navrhnout od architekta. Teď nemyslím sebe :-) ale kohokoliv, kdo má schopnost si prostor představit ve 3D a nepracuje tak jen s půdorysem a klasickým modelem. Existuje spousta malých geniálních domů, zkuste jen zadat pár hesel na googlu třeba mini house nebo tak a uvidíte, že Váš dům může být právě v tom, že je malý hezký!
Odpovědět
Profilova fotka
mrkněte tady http://www.adgnews.com/kategorie/rodi... a zjistíte, že s malou plochou lze udělat zajímavější věci než s velkým domem - logicky, protože do 1m3 můžete investovat více
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Má tu někdo zkušenost s firmou RD.BRIST ??
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
@sisaxx. S firmou RD Brist máme bohužel spíše horší zkušenosti. Jak se zmiňuje uživatelka výše, vše probíhalo velmi dobře ve fázi vyjednávání a přípravě, jinými slovy když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají. Krátce bych shrnul hlavní problémy: - Nadstandardy - Vše, co není ve smlouvě jako standard, si musíte zaplatit. To je jasné, ale že budeme několikanásobně přeplácet, to jsme nečekali. Nechali jsem si nacenit od jiných firem a jejich nacení byly až o deseti tisíce nižší (podle toho, co to bylo). Bohužel RD Brsit nedovolí nechat vstpoupit externí firmu do své stavby (hrozí ztrátou záruky), takže pokud nadstandard chcete, musíte platit a platit.Standard je jen ten nejzákladnější základ, takže doplácet budete za všechno , tomu věřte. - Průběh stavby - Stavění probíhá v návalu hurá akcí, tj. několik týdnů se nic neděje a pak během týdne máte celou fázi hotovou. Samozřejmě během toho si nestačíte všechno pohlídat a kvalita některých prací tomu odpovídá. - Stavební dozor - Jejich stavební dozor má na starosti několik domů (víc než 10) a tak svou práci nestíhá, myslím tím dohlížení na kvalitu stavby. Funguje spíš jako domlouvač a přeposílač dotazů a řadě technických detailů nerozumí. Toto vedlo k tomu, že jsme si museli spoustu věcí ověřovat sami a platit vlastní stavební dozor, aby bylo vše v pořádku, což v případě domu na klíč není zrovna to, co chcete dělat. - Přístup - Po podepsání smlouvy s námi vedení firmy prakticky přestalo komunkovat a všechno s námi řešili další zaměstnanci firmy, kteří zas říkali, že to nemohou rozhodnout, že musí vedení. Když potřebují něco Brist, musíte to udělat ihned nebo Vám napaří dny za zpoždění a prodlouží termín dostavby, ale když se tři týdny snažíte dozvědět, kdy se bude pokračovat, tak vám neodpoví. - Záruka - klidu se nedočkáte ani po dokončení stavby. Odmítli nám několik průkazných nedostatků, které jsme měli předem domluvené, jak se mají správně provést a i zaplacené. Zdůvodnili to tím, že to tak dělají všude. Ale když jsme to konzultovali s lidmi z jiné firmy, tak měli opačný názor. Detaily klidně emailem. Janča.
Odpovědět
@janca_26 Také stavíme s firmou RD Brist a nejsme úplně spokojení. Naprosto platí, co říkáte. Nadstandardy předražené, komunikace téměř nulová, ve stavebním deníku je stále napsáno, že se nemůže pracovat kvůli počasí.... Vše v naprostém základu a neochota cokoliv měnit. Velmi často slyším větu- dodělejte si sám. :( Bylo by možné Vás požádat o email a vyměnit si zkušenosti? Děkuji R.
Odpovědět
I my stavíme s RD Brist. Souhlasím úplně se vším, co se tu napsalo. Nejsme spokojeni ani s komunikací, ani s termíny výstavby. Na stavbě se teď 4 měsíce nic nedělo a slíbené věci, na kterých jsme se domluvili, že budou do vánoc nejsou ani v půlce března. Velice ráda poznám své budoucí sousedky a vyměním své poznatky. Budu ráda za výměnu emailů. Martina
Odpovědět
Dobrý den, přidávám své zkušenosti s firmou RD Brist...bohužel musím se všemi referencemi výše plně souhlasit. V žádném případě bych tuto firmu nedoporučovala. Do podpisu smlouvy nebyl problém s ničím, po podpisu se vším. Navíc provedené práce se snažím reklamovat, pošta mi chodí zpět. Nezbývá mi než se obrátit na právníka, což jsem před několika dny udělala, neboť se zřejmě spoléhají na to, že Vás takový průběh utahal a necháte to raději být. Já se tak lehce nevzdám. Vše mohu doložit i na základě psané emailové korespondence přímo s panem majitelem, který by pro peníze za Vámi cestoval i na konec světa. Práce jsou nekvalitně provedené a navíc prokazatelně nedodělané. Hodlám vše tedy řešit soudní cestou, neboť jsem nic nedostala zadarmo a tak nehodlám také nic nikomu věnovat, leda na charitu. Pro spoustu z nás je to životní investice a celoživotní úsilí a tak jsem se rozhodla nepřihlížet dále tomu, jak si konkrétně majitel této firmy buduje zázemí v jiné zemi na náš účet. Pokud se chcete ke mně přidat, tak budu jedině ráda. Hodlám se i obrátit na TV, nejsem totiž ovce a nejdu z davem jak touto firmou předpokládáno a na tuto akci mám opravdu síly dost. Kdo se nepřidá, ať mi drží palce :) i když to třeba nevyjde, proč by majitel RD Brist měl v klidu spát a užívat si života, když my se trápíme a máme bezesné noci? Andrea
Odpovědět
@sisaxx Mužete mi prosím napsat na mail mirrecckan@seznam.cz
Odpovědět
@andrej21 Dobrý den,ozvěte se mi prosím na mail bristol15@mail.cz
Odpovědět
@martina7828 Prosím,dejte vědět na bristol15@mail.cz
Odpovědět
@janca_26 Dobrý den,prosím,napište na mail bristol15@mail.cz Děkuji
Odpovědět
@andrej21 Napište na mirrecckan@seznam.cz
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?