Zastavitelnost 120 m2, stačí to?

Profilova fotka
Ahojte spolubojovníci za krásné bydlení, mám dotaz týkající se procentuální zastavitelnosti pozemku. Parcela je vybrána, v pátek jdeme platit zálohu. Makléř tvrdil, že procento zastavitelnosti pozemku je 40%, bohužel se přehlédl a byl dnes majitelkou pozemku upozorněn, že v územním plánu je pouze 20% a to v našem případě dělá 120m2. Můj dotaz zní: Je možné na výše zmiňované ploše postavit bungalov dřevostavbu 3+kk popř. 4+kk? Nechceme nic velkého.. zhruba do 100m2. Jedná se mi o to, zda se do toho procenta zastavitelnosti počítá i např. žumpa a pod. Aby jsme se vlezly. Mockrát děkuji za případné odpovědi. :-)
Odpovědět
To si musite precist v textove casti uzemniho planu. Je tam presne vypsane, co vse v te obci do zastavitelnosti zahrnuti. Zumpu asi ne (hadam), ale nekde to maji vc. zpevnenych ploch, teras, chodniku, zahradnich domku apod.
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně, to je podle toho co je v ÚP nebo dalších uzemně plán. podkladech. Může to být jen dům nebo všechno,. My máme všechno (nikdo to nekontroluje, jen ve stavebním řízení). 20% je u takového pozemku malého pozemku už je dost málo. My měli 25% na větším, ale tedy i se zpevněnými plochami a museli jsme např. stání a chodníčky uvádět jako plastovou "dlažbu", která se do zast. plochy nepočítala. Tím se tedy dá trochu obejít ta zastavitelnost. Jukněte do UP nebo mi hoďte do zprávy o co přesně jde a jestli mají UP na webu zkontroluju Vám to.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
@tulda27 Hezký den, prosila bych o radu ohledně ÚP a jeho omezeni týkající se střechy. Žádné omezení jsem v ÚP nenašla, ale když jsem volala na stavební úřád, řekli mi, že střecha musí mít hřeben. Chtěli bychom střechu pultovou, projektant nám radí dát arch.studii k posouzení na obec, odbor ÚP a stav.úřad. Pokud by zamítli je možnost se někam odvolat, nebo je to marné?
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
@barcaloun Ahoj, tohle všechno řešil projektant. Měli jsme mít dle papírů sedlovou střechu ale prosadil si pultovou. A to díky tomu, že v okolí byly střechy všech typů. Občas i na úřadě bylo kvůli tomu zle ale prosadil si to. :-) Problém byl kvůli tomu, že je to "dům vesnického typu" a tam musela být sedlovka. Ale všude okolo je nová zástavba a tam má každý jinou střechu. Klidně až budu doma, pošlu ti fotku z dokumentace jak to máme napsané a oddůvodněné.
Odpovědět
Profilova fotka
@marta_kovar super, to budes moc hodná. U nás je to taky nová zástavba a stojí tam všechno možný.
Odpovědět
Profilova fotka
@barcaloun Doma budu okolo 16 hodiny takže pak to hnedka budeš mít ve zprávách. Za nás tohle díky bohu řešil projektant, ale nemyslím si, že by bylo potřebné dělat nějaký průzkum. Ale vážně nevím. I teď máme ve zprávě, že je to sedlová střecha přitom na projektu je vidět, že je to pultová. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@marta_kovar a mohla bych se zeptat na jmeno projektanta, ten nas se k tomu moc nema :/
Odpovědět
Profilova fotka
@barcaloun pan Havrda. Dělá spíš jen Královehradecký a Pardubický kraj. :-) Podle některým zde v diskuzích je náš dům na "nic" navržený ale my jsme s nim nadmíru spokojeni a rozhodně by jsme neměnili. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@marta_kovar děkuji, kouknu se na nej ☺️ Myslím, ze některé diskuze by se měly brat s rezervou, důležité je, že jste spokojeni ☺️
Odpovědět
Profilova fotka
@barcaloun To souhlasím. Mají i rodinou stavební firmu. :-)
Odpovědět
@barcaloun Zkuste takovýhle tvar střechy https://www.idnes.cz/bydleni/architek... Má jednu stranu s vyšším sklonem a z hřebene to jde pozvolněji. A na uřadě proti tomu nemužou nic říci .
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?