Zhodnocení projektu 5kk (2NP)

Dobrý den, jsme v poslední fázi v projektu, kde máme ještě možnost provést nějaké změny. Naše zadání bylo 5kk, garáž bude samostatně cca 35m2 užitné plochy na jedno auto a sklad věcí. Dům je z pravé strany tvořen tak, aby zde nebylo okno z žádného pokoje a my jsme dům mohli postavit 2m od hranice pozemku. V 1NP jsme chtěli jeden pokoj jako ložnici na stáří (zatím to bude pracovna/pokoj pro hosty). Pořád váháme jak naložit s ložnicí ve 2NP, zdali pokoj zmenšit a dát tam ještě šatnu nebo raději nechat ložnici prostornou. Máte nějaké nápady co se dá zlepšit? Děkuji za Vaše tipy.
Odpovědět
@hon13zik doporučila bych vám do obývacího pokoje ještě přidat okno směrem do zahrady. Schodiště mi přijde úzké, zrusila bych spíž a posunula schodiště místo něho a spíž stačí jen pod schodištěm. Tím bude i větší prostor na TM/šatnu protože těch bund a bot je hodně a do předsíně se nevejdou. Nahoře bych záchod přesunula do koupelny nebo celé prestavela ať na tu chodbu místo záchodu dostanete okno, jinak to bude nepříjemné a tmavé. Pokud je obývací pokoj vycnelek a bude mít plochou střechu udělala bych ji pochozi, aby to byla terasa kam se dá vyjít (máme a super). Popremyslejte jak bude vypadat kuchyne a kde bude jidelni stul, trosku se obavam, ze jen v tom tmavem rohu. Přikládám náš půdorys jako inspiraci - u nás je tedy garáž součástí domu, ale dá se předělat na pokoj do budoucna. Taky mám TM hned u kuchyně, kde vycházíme rovnou na terasu a je to super když vyperu prádlo hned dát ven a taky mám v TM koše na tříděný odpad což je taky super mít po ruce.
Odpovědět
Odporúčam si rozmyslieť, čo v ktorej miestnosti bude a umiestniť to do pôdorysy. Ak budete mat v spálni len posteľ a skriňu, tak za mňa by som dal satnu osobitne. Ak plánujete v spálni mat ešte nejaký stôl na prácu, tak to tam treba nakladať a uvidíte.
Odpovědět
@hon13zik ještě dodám k tomu doporuceni dalsiho okna v obývací casti, my měli v balkonu úzké k zemi a vyměnili jsme za 3 metrové a naprostá spokojenost (což není vyditelne na tom výše přiloženém obrazku) - jedno z nejlepších rozhodnutí
Odpovědět
@hon13zik tu oradelnu nahoře bych zrušila. Místo toho druhou koupelnu nebo šatnu. Pradelnu dejte dolu do technické, hned můžete ven pověsit prádlo a pokud bude i susicka opravdu se prasi, je hlucna a vytváří dost tepla, tak není příhodné mít v klidové zóně.
Odpovědět
@artep1987 Děkuji za připomínky a Váš půdorys. Okno do zahrady jsme také zvažovali (hlavně kvůli světlu), ale jelikož je dům do svahu, tak bychom koukali do 1,5 m vysoké zdi, tak jsme okno další nedávali. V rohu jak píšete, bude jídelní stůl. Toho se trošku obávám, ideální by bylo zde okno, ale kvůli šířce pozemku dům musíme dát co nejvíce doprava a tudíž bez oken. Sázím na to, že obývák s kuchyní ve tvaru L je orientovaný podle sluníčka, levá strana je na JZ, takže by tam mělo být přímé sluníčko cca do 15-16h, tak snad to bude dostatečné. Schodiště je 90 cm, je to nejužší dle normy, tady zvažujeme dát alespoň 100 cm. Na podestě schodiště bude okno 200x180 cm, tak bychom na chodbu 2 NP podlaží snad nějaké světlo dostat mohli. Pochozí terasa je možná, ale nechtěli jsme do toho investovat peníze. V bytě máme nyní terasu, skoro tam nechodíme a navíc dole bude terasa se zahradou, tak jsme tuto možnost zavrhli. Sušičky se až tak nebojíme, máme nyní vedle ložnice a rozhodně pračka je 10x hlučnější, navíc nechceme přenášet prádlo z horní koupeny dolů na praní/sušení a pak zase nést nahoru. Zároveň máme hodně prádla, které nedáváme do sušičky a je potřeba ho věšet a nechceme mít sušák v obýváku apod, proto bylo naše přání udělat prádelnu.
Odpovědět
@artep1987 mohu Vás poprosit o zaslání fotky obývací části? Děkuji.
Odpovědět
Já bych pracovnu posunul ke vchodu. Klidně může mít vstup přímo z předsíně. Když pracovna, tak pracovna - třeba jako místo kam chodí zákazníci a přitom nemusí až do bytu. Koupelnu a WC bych dole spojil v jednu místnost a dal mezi obývák a pracovnu. Prádelna na hoře mi přijde v pohodě, pokud bude zároveň sloužit i jako šatna.
Odpovědět
@hon13zik tady je obyvak, máme malé dítě, tak část(no vlastně celý pokoj 😄) je momentálně jako hraci koutek, do budoucna se může televize přesunout místo klavíru a celé se to přestavět
Odpovědět
Nelibilo by se mi mit wc se vstupem ze zadveri. Jedna vec, na kterou jsem v byte neustale nadavala. Pritom se to tak casto v domech objevuje - bordel se pak taha po celem prizemi. A ze ho s detma je 😄 Schodiste mame v dome cca 95 cm myslim a je to tip top, min bych nechtela 🙂 Pradelna v patre mi naopak prijde vynikanici! Pro moznost susit neco venku bych ale udelala aspon kousicek strechy v patre pochozi, nemusi byt cela... Obyvak bude tmavy, urcite bych pridala okno, kdyz nejde na tu jednu stenu, tak o to vic na ostatni. A zakreslete si urcite nabytek, stejne se vam to pak bude hodit pro elektrinu, vedeni vody atd.
Odpovědět
@hon13zik musím tu kuchyň vypsat tady, netuším, jak se dávají obrázky do soukromé zprávy. Rozměry viz obrázek a naprostá spokojenost. Původně jsem chtěl indukci nebo dřez na ostrůvku ale dobře že mi rozmluvili, tak by byl ten bordel z vaření víc na očích 😉. Zásuvky jsem na ostrůvku dala taky zboku - pohledově super věc. Jinak hrubý návrh kuchyně byl 2 roky před kolaudaci, aby se věděli rozvody a elektřina 🙂. Takže jedna z prvních věcí, pak se už jen vybíral dekor.
Odpovědět
@hon13zik ostrůvek viz fotka. Mezi ostruvkem a linkou 93 cm. Když se otevře myčka tak to je ok, ale samozřejměze protější nejnižší zásuvku neotevru, ale to je i rozmístění věcí v kuchyni. Větší mezeru bych nechtěla.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?