Zhodnoťte náš projekt prosím

Profilova fotka
Prosím napište připomínky k našemu projektu. Ještě stále nemáme finální verzi, tak třeba budete mít dobré nápady. Vpravo od zádveří bude technická místnost s kotlem, pračkou. Schodiště zatím nevíme, jestli dřevěné bez podstupnic, nebo zděné s komorou. Za schody v přízemí bude pracova/pokoj pro hosty. Nahoře ty dva velké pokoje jsou děcáky, pak je tam ložnice a koupelna. Ten její návrh neplatí - klidně napište, jak byste jí udělali (2 umyvadla, vana, sprcháč, WC). Okna v druhém patře jsou jakoby zkrácená balkonová - pod nimi bude nízké topení (myslím 30cm). V té obývací části v přízemí bude samozřejmě i kuchyn. Hned za dveřmi vlevo bych měla ráda lednici a vedle tu vestavnou troubu s mikrovlnkou. V rohu bude zděná spíž (jakoby do pětiúhelníku - vchod přímo z rohu, dveře v designu kuchyně). Pak ta kuchyňská linka bude pokračovat pod oknem až k druhému oknu, kde bude ještě pult, aby ta kuchyň byla jakoby uzavřená. V druhém rohu kuchyně plánuji sporák. Návrh kuchyně teprve budem řešit. Tohle je jen v mé hlavě. mezi kuchyní a obývací částí bude jídelní stůl. V té místnosti budou i krbová kamna. Komín se zapomněl do horního patra nakreslit - to ted projektant řeší, takže možná budou ještě nějaké změny. Myslíte, že je to OK? Nebude ta obytná místnost moc do "nudle"? Je to 4,5m na 10m.
Odpovědět
Profilova fotka
Ve větší velikosti to mám v albu.
Odpovědět
K projektu jsem se vyjádřila u fotky v albu, ale ještě určitě doporučím jednu věc - nakreslete si umístění domu na pozemku i s autem, terasou, chodníčky apod. My toto podcenili a dům nemáme úplně ideálně postavený. Bohužel už s tím nic neuděláme :-( a můžu akorát litovat, že jsem MS objevila až při stavbě :-D Hodně štěstí.
Odpovědět
Profilova fotka
Mrknu do alba, jestli mě napadne něco víc, tady alespoň to, co mě napadlo na první pohled. Tradičně domy se sedlovou střechou patřily venkovu a stavěly se vždy na obdélníkovém půdorysu. Čtvercový půdorys je typicky městský, takže je váš dům trochu hybrid. To samé sklon střechy. Náš dům je taky hybrid, ale projekt se dělal před lety, kdy jsem ještě bydlení nijak nesledovala. Nyní už bych volila jinak. Čvercový tvar domu ovlivní i tvar obýváku. Skutečně je trochu nudloidní. Kamarád má přesně takový a nelíbí se mi to. Vždycky mám pocit, že sedím ve vlakovém vagónu. Jaké je rozmístění sv. stran?
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik svetové strany jsou napsané u venkovních pohledů. My samozřejmě dům navrhovali podle světových stran. Prostě jsme si řekli, v jakém rohu chceme obývák, kde kuchyň (abych viděla na příjezdovou cestu), kde dětské pokoje (aby měli dost světla), kde ložnici (ta může být na sever - severovýchod - jdem tam jen spát, může tam být horší světelné podmínky) atd. Podle toho se dům navrhl, pak se rozmýšlela jen ta část se schody, koupelnou, zádveřím a tech. místností. JAk jsi to myslela s tím hybridem a sklonem střechy? Jak by to tedy mělo být? @martih máme už navržené umístění na pozemku - promýšleli jsme to také dost. Myslím, že tam nevidím problém. Máme to i zakreslené s chodníčkem, příjezdovkou pod carport...
Odpovědět
Profilova fotka
@klara.t Jo jo, těch světových stran jsem si pak všimla. Prosím s tím hybridem to neber nijak ve zlém, jen jako nadsázku...jak jsem psala, taky mám takový "hybrid", nejsem žádný kritik architektury. Klasická sedlová střechy mívá kolem 45% sklo. Vy máte ve štítu hodně tupý úhel, protože máte dům natáhlý ve štítové straně hodně na šířku (10m...myslím). jelikož jistě chcete v patře i trochu vyšší vyzdívku, aby se tam pod sklonem dalo dobře chodit, střecha se "rozčápně". Proto je vždy lepší pro sedlové střechy obdélníkový tvar, jak jsem psala. Vy jste určitě volili čtverec např. k možnostem pozemku, ne? Mně osobně by se víc líbil půdorys např. 8x10 nebo 8x12.
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik @martih přidala jsem nějaké obrázky
Odpovědět
Profilova fotka
Nikdo nemá k tomu žádné připomínky?
Odpovědět
Profilova fotka
Co se týká obýváku a kuchyně, myslím, že v pohodě. Chce to jen rozmyslet, jakou budete mít sedačku, protože pokud by byla rohová, nevím, kam by se dala, vždy za rohem je hned okno, taky bych rozmyslela, kam dáte TV a jak budete orientovat sedačku. Sedačka nemůže být moc blízko kamen - je tam fakt horko a zase v tomhle řešení půjde těžko orientovat pohledově jak na kamna tak na TV. Pokoje jsou krásné velké, akorát ten pruh u dveří směrem k oknu půjde podle mě blbě využít, aby sis nestínila. Nevím, zda ty okna co jsou v pokojích vedle sebe neposunout víc do středu té stěny. vznikl by fajn prostor na skříně. Podle nákresu si nedovedu představit, kam bych tam dala skříně, postel, stůl, tak aby si navzájem nestínili. Koupelna nahoře mi přijde zybtečně velká a zároveň mi chybí nějaká komora na krámy, sezónní věci. Stejně tak bych nechtěla mít záchod v koupelně, přijde mi, že je to mnohem lepší odděleně. Nad tímhle bych se ještě zamyslela. Ten třetí pokoj (ložnice) je v pohodě, akorát zase jak otevřeš dveře, tak na tu stěnu můžeš dát akorát tak nějakou komodu. Škoda, že nejdou posunout ty dveře, vznikl by ti príma prostor na skříně. Jen můj osobní názor, ale neber to osobně, mě se prostě nelíbí ty šikmé vchody do pokojů, i když je to možná praktické.:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@klara.t mi se váš projekt velmi líbí. Asi proto,že je tak velmi podobný tomu našemu x-). Jen bych asi zrušila ten sprcháč na hoře v koupelně,mi se taky zdá zbytečný. Vanu a záchod máme v těch místech jak vy. Hrozila jsem se,že při relaxaci ve vaně budu mít vyhlídku na záchod,ale v praxi mi to vůbec nepřijde. Možná bych ještě posunula příčku mezi koupelnou a pokojem směrem do koupelny. Tím by vznikl v pokoji výklenek na vestavnou skříň. Ale to by se muselo s projektantem,protože by se musely posunout i koupelnové dveře a tím pádem i zvětšit podesta nad schodištěn a nevím jestli je to technicky možné. Někdo tu psal o částečné příčce v kuchyni a myslím,že je to dobrý nápad. Já ji nemám a moc mi chybí. Nebo aspoň vyšší zídka nebo pultík. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My samostatné WC nechceme. Oba jsme z baráčků, kde je WC v koupelně a vyhovuje nám to, i teď v bytě to tak máme. Natož, když bude WC v domě 2x. Koupelna nahoře nám také velikostně vyhovuje, takže bych jí nezmenšovala. Pak by se nám tam nevašla vana i sprcháč, což chceme. Tu myslím necháme tak jak je, jen jsme už vymysleli rozmístění. Dnes ho proberem s architeketem. Na sezónní věci budeme mít prostor na půdě - bude dost prostorná - s tím se počítá. Na něco bude tech.místnost. Případně bude komora pod schodama, pokud je uděláme botonové. To posunutí oken nahoře ještě probereme. Ale myslím, že šířka mezi oknem a zdí je široká na skříň. Alespon v ložnici jsme to měřili u té strany, ke které se otvírají dveře a vešla by se tam 60ka skříň. Příčku v kuchyni nebudu mít. Bude do U, ale jen ty spodní skříňky, abych přes to viděla do pokoje. Přes příčku bych neviděla. Díky za připomínky, zamýšlím se nad každou, klidně pište dál
Odpovědět
Profilova fotka
já tedy myslím, že věcí na řešení je v tomto projektu dost, ale pokud vám to takto vyhovuje, tak mejte takovy dum ;-) bydlet v nem budete vy.... jen bych tedy doporucila rozkleslit si v dome nabytek vcetne kuchyne,... abyste pak nebyli prekvapeni, ze se vam nic nikam nevejde
Odpovědět
Profilova fotka
@hhranolka a jaké věci bys tu řešila? Klidně se rozepiš, já to vítám.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
já jsem se to snazila vystihnozut v nakresu... ale dobre pisu... 1. male zadveri, dle meho nazoru pro 4 clenou rodinu nedostacujici, predstav si, ze prijdete 4 lidi domu,.. myslim, ze se tam nevejdete 2. uprednostnila bych koupelnu v prizemi u pokoje 3. skrin do pokoje v prizemi - dvere moc blizko k obyvaku, myslim, ze se skrin nevejde 4. koupelna patro - snazila bych se dat sprchac blizko k vane, abyste meli jeden vesak na rucniky a dosahli na nej, jak z vany, tak ze sprchace 5. wc v horni koupelne - oddelit ... mam vice lidi v okoli, co rikali, to bude ok, nam to nevadi.. a ted slysim.. fuuuj tys byl zase na velky, ja se chtela koupat.... ja nevim,.. u nas se treba manzel rano sprchuje, holi... predstava, ze jsem tehotná a musím bezet zvracet do prizemi by me zabilo 6. skrine v loznici? 7. skrine v pokojickach?
Odpovědět
Profilova fotka
1. v zádveří nemáte místo ani na malý botníček, ani na věšák pro nejvíc využívané věci - tím, že máte vstupní dveře nalepené hned u zdi, tak se celá jedna zeď nedá využít. 2. chodbička v patře mi přijde opravdu miniaturní 3. ještě před stavbou bych si nechala udělat detailní návrh kuchyně - předpokládám, že teď je to tam, jen aby se neřeklo, když tam chybí lednice, potravinovaná část apod. 4. kde budete mít tv a sedačku v obývacím pokoji? 5. rozvržení vstupů do horních pokojů nedává moc možností pro nějaké úložné prostory - a kde nejsou okna ani dveře je zase šikmina, takže moc variabilní pro vymyslení úložného prostoru to nenabízí. 6. na to, že nemáte ani šatnu, mi přijde koupelna obří a zbytečná - rozmístění jednotlivých věcí v koupelně mi přijde trochu nelogické - z vany se budete dívat přímo na záchod, koupelna je obrovská, ale přesto máte vanu celou délkou pod šikminou. 7. k wc v koupelně mám zase opačný názor jak hhranolka - máme to taky tak, ale snažili jsme se to alespoň vizuelně oddělit od vany skleněnou polopříčkou, protože i když mi to přijde praktické, tak se přeci nemusím při relaxaci ve vaně dívat na záchodovou mísu ;-) 8. obecně bych se před samotnou stavbou pořádně zamyslela nad rozvržením nábytku v každém pokoji - jde totiž i o to, jestli daný pokoj nabízí dostatečnou variabilitu, která je během života potřebná (například pokojíček pro malé dítě bude mít jiné rozmístění nábytku než pokoj pro pubertální dítě). 9. budete mít někde garáž? Přijde mi, že máte málo úložného prostoru - kam budete dávat větší nákupy, lyže, sezónní oblečení, pomocníky do kuchyně, kteří se využívají jen vyjímečně, povlečení, ubrusy, kola, kočárek apod?
Odpovědět
mně se zdá zádveří malé, pod schodama bych udělala úložný prostor. Obývák jako nudle se mi moc nelíbí, asi bych udělala ještě dveře do kuchyně, aby to bylo aspoň trochu spojené, nemám ráda, když pak návštěva sedí v obýváků a člověk s tácem s hrnkama kafe šmajdá přes půl domu. A nahoře se mi nelíbí spojená koupelna a WC, jsem odpůrcem tohohle řešení. a i kdyby to zůstalo spojené, tak si myslím, že by to šlo vyřešit dispozičně mnohem líp, než je to zakreslené.
Odpovědět
Profilova fotka
Ta koupelna nahoře je jen tak zakreslená. Máme v plánu jí udělat úplně jinak. Sprcháč vedle okna, vana v tom rohu u stěny se dveřma a mezi dveřma a vanou WC - oddělené polopříčkou. Ale to je také prozatimní varianta, uvidíme až ve vizualizaci jak to bude. Pro nás je samostatné WC nepřípustné, prostě to chceme společné. Schodiště bude nejspíš betonové, aby pod ním byly úložné prostory. Okno v ložnici se trochu posune. V dětských pokojích je ta krátká stěna mezi oknem a zdí 75cm, takže se na tu stěnu (sousedící s koupelnou/ložnicí) vejde skříň (spíše více skříní nebo komod) o hloubce 60 nebo 65cm v pohodě. Mezi tím druhým oknem a dveřmi bude pravděpodobně psací stůl. Postel pod sešikmením. Vedle ní na obě strany je dost místa také na komodu klidně metr (i víc) dlouhou. V dětském je místa na úložné skříňky dost. Vestavěné nemám moc v oblibě. Nábytek už mám zakreslený skoro v celém domě. Gauče máme 3+2+1 - dvojka bude mezi krb.kamny a zdí, trojka pod oknem a křeslo v prostoru. TV bude vlevo od toho trojokna, ale ne úplně v rohu. Teď řešíme tu část s kopelnou, technickou a zádveřím. V zádveří nebudou vestavěné skříně, manžel chce odtamtud vstup do technické. Tím pádem by zmizela ta chodbička se dveřma do koupelny a technické - tam by zůstaly jen dveře do koupelny, která by se mohla protáhnout. Technická a koupelna by tedy byly jen dva obdelníky vedle sebe. Co říkáte na vstup do tech.místnosti ze zádveří? Nebude to blbé? Mě se to moc nezdá, ale asi je to jediné řešení, když chcem zachovat uzavřené zádveří, koupelnu i tech.místnost se všemi náležitostmi. Úložné prostory jsou: skříně v místnostech v patře, pod schody, v tech.místnosti, ve spíži, na půdě (tam toho může být dost). Myslíte, že je to pořád málo? Teď bydlím v 1+2, máme jen komodu a trojskříň v ložnici, botník, komodu a jednu skříňku v obýváku a miniaturní linku. Jednu malou komůrku jako spíž s komoru v jednom. Věci se sem v pohodě vejdou. Ale přibývají věci dcery, tak už je to jen tak tak. I tak si myslím, že přibyde spousta úložných prostor, tak z toho takovou obavu nemám. Na zahradě bude ještě zahradní domek. Návrh kuchyně si půjdu nechat udělat přespříští týden - s tím počítám ještě před dokončením projektu. Chodbičku nahoře chceme malou - na co velkou? Škoda prostoru.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?