Změna projektu - je možná?

Dobrý den, chystáme se stavět RD. Splňujeme všechny podmínky k tomu, aby stačilo ohlášení. Bohužel jedni sousedé nám nedají svůj souhlas. Žádají kompromis, který není z naší strany snadno proveditelný, museli bychom měnit projekt (zmenšit, nebo zrušit některé stavby, které jsou spolu s RD součástí projektu). Kompromis jsme udělali už na začátku, kdy jsme museli slevit z našich představ, abychom splnili všechny podmínky pro stavbu. Tušíme, troufnu si říct víme, že sousedé s případnou námitkou neuspějí. My jsme dodrželi všechny podmínky pro ohlášení a oni si pouze vymýšlí překážky, protože byli celý život na něco zvyklí. Obáváme se situace, že se budou donekonečna odvolávat proti rozhodnutí stavebního úřadu a stavbu zdržovat. Neradi bychom se dostali do nějaké smyčky, která může trvat třeba 3 a více let. Vše vyřizuje projektant, kterému poskytujeme součinnost, ale o této věci jsme s ním zatím nemluvili, je to čerstvé. RD budeme snad stavět poprvé a naposledy, proto nejsme odborníci. Neradi bychom ustupovali, protože jakmile to jednou uděláme, mohou sousedé nabýt dojmu, že to tak bude pořád. Nicméně se obáváme možných letitých tahanic, proto se chci zeptat, jestli je v této fázi, kdy jsme se už chystali stavbu ohlásit stavebnímu úřadu, ZMĚNIT PROJEKT, co všechno to může obnášet (nová stanoviska dotčených institucí, vícenáklady, časová náročnost, atd.)? Museli bychom zrušit jednu ze staveb a RD posunout dál od sousedů (odstupovou vzdálenost už teď samozřejmě splňujeme). Abychom si na sebe neušili ještě větší bič, především z hlediska časové náročnosti. Nechci být příliš konkrétní, protože člověk nikdy neví, kdo si to přečte. Raději ještě zopakuji, že vůči sousedům se ničeho nedopouštíme, všechno je v souladu se zákonem a územním plánováním, aby bylo možné stavět na ohlášku a nemusely se žádat výjimky.
Odpovědět
Na ohlasku chcete stavet jen kvuli tomu, abyste se nemuseli zdrzet s odvolanim? Podle me to vyjde casove na stejno jak zmenit projekt a zahajit nove kolecko po uradech. Dotcenci do svych stanovisek kopiruji situacni vykres, takze potrebujete stanovisko k te podobe, o kterou zadate. Stavebni zamer popisuji podrobneji, nesedelo by vam to s tou podobou, o kterou pozadate. Za sebe bych podala zadost o uzemni rozhodnuti a stavebni povoleni. Urad vyzve souseda k podani namitek. Casto se stava, ze kdyz maji sousedi vyhrady hloupe a neoduvodnitelne, radeji namitky nepodaji, protoze jim to prijde pro ostudu. Ale casove to vyjde fakt na stejno. Zvlast kdyz budou dovolene, to se stanoviska vzdycky jests trochu pozdrzi.
Odpovědět
@hortenzie87 nejlepší je se obrátit na příslušný stavební úřad, zda se, spokojí s vyjadrovackami na "starý" projekt. Správně by měly být nové, ale pokud zvetsujete vzdálenost od souseda, tak se nejspíš spokojí i s původními. Kolik bude stát úprava samotného projektu se zeptejte projektanta🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?