Platím vysoké nájemné a majitelé letos celé léto přímo u domu pořádají grilovací párty

Dobrý den, chci se zeptat na váš názor, jak byste toto řešili. Platím 13.000 měsíčně za pronájem v apartmánovém domě a nyní po celé léto se u nás u domu budou pořádat gril párty pro celou širokou veřejnost. S tím přišli majitelé. A akce se již začaly konat. S tím souvisí nesmírný hluk pod okny, kde nemůžete celý den ani okno otevřít, nemáte kam zaprakovat u domu auto a když už, tak vám spousta dětí cizích jezdí kolem aut na odrážedlech, s různými kočárky atd a lidí večer opilých se opírá o auta atd. Pořád abyste se báli, že druhý den najdete auto zase více odřené. A aby toho nebylo málo, nyní majitelé přišli s tím, že se jim začínají ničit venkovní osvětlení, větrací šachty, dveře vstupní, že mají podřené, garáže odřené atd. takže nám nájemníkům, zdraží nájem. To je úplně super, oni si tam pořádají grilovací párty pro spousty cizích lidí(ne nájemníky) a my nájemníci budeme hradit poničené věci. Když jsem se ohradila samozdřejmě jako jediný nájemník, protože každý drží s prominutím hubu,aby nebyl špatný, ikdyž to vadí každému asi, tak mi majitel sdělil, že auto ať si parkuji někde úplně jinde než u baráku a hluk, že dělají i děti, co tam bydlí, takže to, že navíc přijde i 30 cizích lidí i více nevidí v tom probém, že by byl hluk vetší. Takže já budu hradit 13000 vlastně už více a auto budu parkovat třeba jinde,ikdyž tam parkoviště pro nájemníky, nebudu větrat, nepustím si Tv, protože ji neslyším, do minimálně mnohdy půlnoci nebudu spát, protože to nejde a ještě budu hradit poničené věci. Když jsem se ptala, že dám výpověď a půjdu, zda nemusím čekat 3 měsíce, bylo mi sděleno, že musím, takže vlastně do konce září, toto vše budu týden co týden muset snášet. Jen ještě na okraj, takové akce se mají konat na hřištích a ne v bezprostřední blízkosti pod okny nájemníků Prosím o vaše rady, jak byste se zachovali a co dělali. Děkuji
Odpovědět
1
2
@asistent no mate nekolik moznosti... bud se odstehujete a bohuzel mate vypovedni lhutu, pokud se nechcete tahat po soudech a i to by vam asi bylo k nicemu... nebo to budete snaset a nebo jim budete delat peklo, ale tim si bydleni zneprijemnite jeste vice... pokud je to pres den, nenadelate s tim nic, pokud je to po 22h, muzete teoreticky zavolat policii pro ruseni nocniho klidu... nevim jak velky byt a kde mate, ale treba u nas 13tis neni nijak vysoky najem, spise nizsi... a grilparty se urcite konat na hristich nemaji, ze hriste by vas obec i jini vynesli i s grilem v zubech... pokud je pozemek jejich u domu, muzou si teoreticky na nem delat co chteji, samozrejme pokud nerusi nocni klid... auto vam muze odrit kdokoli kdekoli kdykoli.. zadni opilci se mne po aute pravidelne nevaleli ani kolem nejezdili deti na odrazedlech a stejne me na parkovisti par aut ojelo, nekdo vzal klicem, atd...
Odpovědět
@mitote Na Severní Moravě, kde ten nájme je opravdu vysoký, normálně se platí okolo 10 000 tady, pokud bydlíte někde ve Středních Čechách, nebo Praha, tak tam jsou nájmy jiné, ale zase i platy úplně někde jinde. jejich pozemek ano, ale pořád tam nájemníkům toot pod okyn, no to jsem ještě neslyšela. A s tím hřištěm jsem to myslela tak, že třeba obce taky pořádají různé akce na obecních hřištích(grilování atd.) ne někde na hřišti uprostřed města.
Odpovědět
@asistent a jak casto tam realne tu prty poradaji? A pro kolik osob?
Odpovědět
Pátky, soboty, teď o prázdninách asi i přes týden budou. Je to individuální pokaždé přijde jiný počet lidí.
Odpovědět
Odstehujte se a budete mit klid:)
Odpovědět
Děkuji na názory, no od října můžeme nejdříve s ohledem na výpovědní dobu
Odpovědět
@asistent co se týče parkování - záleží na tom, jak máte postavenou smlouvu. Pokud je součástí smlouvy o pronájmu i parkovací místo u domu a nemůžete tam zaparkovat kvůli "návštěvě" majitele" - je to nedodržení smlouvy. Co se týče ostatních věcí - nikdo asi nemá páku na to zarazit majitelům pozemku tam to grilování uspořádat - nicméně máte i vy nějaké možnosti - po 22:00 je to rušení nočního klidu a pokud vám velmi často letí kouř z grilu do oken, případně je okolo domu vyšší hlučnost - můžete žádat slevu na nájemném na základě těchto podnětů - které způsobuje sám majitel nemovitosti.. Je to asi první obrana proti zvyšování nájmu - se kterým nemusíte souhlasit
Odpovědět
@asistent Co myslíte tou grilpárty pro širokouveřejnost? Jako že tam prodávají pití a jídlo? Nebo je to pro přátele zadarmo? Pokudněco prodávají, musejímít k tomu i povolení a zázemí (hygiena, WC....)
Odpovědět
Ano pro veřejnost, prodávají jídlo a pití, taky mě napadlo, že i to musejí mít povolené a nevím jak to mají s EET. Pokladnu tam určitě nemají.
Odpovědět
@bamak Ano pro veřejnost, prodávají jídlo a pití, taky mě napadlo, že i to musejí mít povolené a nevím jak to mají s EET. Pokladnu tam určitě nemají
Odpovědět
@asistent EET nevím, ale hygienu by to asi zajímalo :-)
Odpovědět
Na mě Vaše situace působí jako nenápadné vyštvávání nájemníků. Zvyšování nájemného, akce pro všechny jen ne pro vás nájemníky, zaplatit opravy. Máte ve smlouvě, že platíte něco za parkovací místo? Pokud ano a nemůžete tam parkovat, řekl bych si o slevu na nájemném. Pod okny by se takové akce neměly pořádat a už vůbec ne do noci. Já bych to vyřešil tak, že bych po 22hod volal policii kvůli rušení nočního klidu. Podívejte se co máte ve smlouvě za výpovědní dobu.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Podat stížnost na Hygienu,zkusit živnostenský úřad,stížnost na Policii,na obec.Poradit se s právníkem,zda-li se dá výpovědní lhůta obejít.Nebo za cenu klidu obětovat peníze za nájem tady a přestěhot se hned jinam.Vy to musíte 3mesice platit,ne tam být fyzicky Ale zas kdo to dnes utahne,2najmy.
Odpovědět
@uboot No přesně tak, platit 2 nájmy to by nešlo. Jinak ve smlouvě jsem našla, že mám nárok na parkovací místo, takže tam stávat budu a pokud nebude místo, tak se asi postavím autem za někoho, kdo tam stojí a ať si pak vyjíždí jak chce. Jinak mám u nich kauci 26 000 takže to se mi tam nechávat nechce, je to celkem dost peněz. O slevu na nájmu jsem si řekla, když jsme celý leden nahřívali vodu na koupání v těch mrazech, jelikož jim zamrzlo tepelné čerpadlo a nedali jej opravit, ale čekali až mrazy povolí a nepochodila jsem, prý sleva se na toto nevztahuje.
Odpovědět
Profilova fotka
@asistent a máte už ze zimy uloženou písemnou nebo mailovou komunikaci ohledně těch problémů? Dobrý právník by s tím plus současné problémy možná dokázal zázrak.
Odpovědět
@benjik Bohužel jsem to řešila telefonicky několikkrát v tom lednu, takže záznam nemám. Každopádně dávám výpověď ale nejdříve můžeme odejít k 30.9. bez sankce, takže celé léto budeme toto zažívat. Je to varování i pro ostatní, nač si dávat pozor, když se budete někam stěhovat, vše si zjistit, jaké mají plány majitelé do budoucna, pokud to není v klasickém paneláku,protože tam by se asi na sídliští takovéto akce nemohly konat, ale třeba jako já bydlím v apartmánovém domě, kde v blízkosti jsou jen rod.domy a hlavně, zda pokud budete platit řádně a nastanou problémy,jak se budou řešit, zda vás neodbydou vždy tak jako mě, protože pořád tvrdím, že kdyby tam majitelé bydlleli, tak by tam ty akce nebyly, protože by je to rušilo taky, jenže oni bydlí jinde. Do doby, než jen řádně a včas platíe, tak jste fajn nájemník, ale nedej bože, když se vám něco nebude líbit a ozvete se za svá práva, to je hned zle.
Odpovědět
Profilova fotka
A povoleni od MeU a zivnost na ty akce maji? To neni jenom tak usporadat si kdy chci a kde chci akci pro verejnost a podavat jim tam jidlo a piti. Navic po 22h muzes vzdycky zavolat MeP za ruseni nocniho klidu
Odpovědět
. @koordinatorka_odboje No to já právě nevím, zda mají povolení.
Odpovědět
Profilova fotka
@asistent tak zavolej na urad a zeptej se, pripadne pokud ma obec regulujici vyhlasku o poradani venkovnich akci, musi jim to schvalit rada. Povoleni bude tedy v usnesenich rady na strankach mesta.
Odpovědět
Profilova fotka
Jak o tech akcich tu verejnost informuji?
Odpovědět
@koordinatorka_odboje Dík, zkusím zjistit
Odpovědět
Bylo to psáno v měsíčním vydání městského časopisu, letáky jsou vyvěšené všude v okolních obcích
Odpovědět
@asistent Bylo to psáno v měsíčním vydání městského časopisu, letáky jsou vyvěšené všude v okolních obcích
Odpovědět
Profilova fotka
Obec by v obytne zone vubec nemela povolit venkovni akce po 22h, dle meho nazoru.
Odpovědět
@koordinatorka_odboje Jenže nevím, jak je to v případě, že ta budova, kde nás bydlí 15 rodin, tudíž je 15 bytů, je zkolaudována jako ubytovna z důvodu, že majitel dostal na to dotaci v řádech několika milionů. všichni tam, ale bydlíme trvale, to jsem zjistila až skoro po roce bydlení, že je to takto zkolaudováno kvůli peněz a vlastně uděláno jako výhodný byznys.
Odpovědět
@mitote pokud jste nezažila podobný "teror" tak vaše argumenty jsou dost mimo
Odpovědět
@asistent braňte se a pokud Vám neustoupí tak začněte jednat s úřady jak psali nahoře pánové. zažili jsme něco obdobného akorát né od majitelů domu, nějaký spolek za našim domem v centru si pronajal na léto zavřené letní kino, nepromítali tam ale pořádali akce..hlavně hudební, což proč ne ale po 22h. jsme očekávali že muziku trochu ztlumí. bohužel se tak nestalo a akce jela od 6ti večer do 3 do rána. Zrovna bylo dost horké léto, navím já měla doma kojence, takže nemožnost větrání, tv jsme taky neslyšeli..pomalu ani sebe mluvit, museli jsme si na vlastní náklady pořídit klimatizaci abychom to léto přežili..o parkování ani nemluvě a poškození auta od opilců bylo také..a nejen autaale i celé okolí ulice
Odpovědět
po měsíci kdy jsme apelovali na úřady a polici tak je přiměli hudbu ztlumit a akci po 22h. chodila kontrolovat městská policie. Já nemám nic proti takových akcím ale když vám to řve několikrát v týdnu celou noc přímo pod okny (půdní byt) tak vám to prostě vadit bude ]-( .
Odpovědět
@alisek Děkuji za příspěvek, takže mi rozumíte. Ono samozdřejmě v noci je to šílené, ale i přes den, kdy musíte odcházet z domu na celý den, abyste měla klid a odvážet auto, abyste jej neměla celé odřené mě prostě vysiluje. A ano v těch teplých dnech, co nyní začínají, se nedá ani větrat, ani okno večer (na noc) otevřít, takže v bytě se nedá dýchat.
Odpovědět
@alisek Přesně tak, jak jsem již psala, takové akce se mají konat někde mimo a ne v bezprostřední blízkosti, kde bydlí lidé. Každý má nárok na klid.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?