Hydroizolace suterenniho bytu

Dobrý den, prosím vás na kolik může orientačne vyjit hydroizolace bytu ? Jsem lajk, skoro vsechny steny jsou vlhke skoro az po strop. Nejspíš voda pod bytem a jak ji z tama dostat ? Díky, jsem absolutni lajk.
Odpovědět
@busido Musíte upřesnit o jaký byt se jedná a jaký dům, kolik pater a pod. Potom vám může někdo orientačně poradit, ale pokud píšete, že jsou všechny stěny vlhké, tak to asi budete muset řešit v rámci celého domu a zjistit přesnější příčinu.
Odpovědět
@hu1 suterenni byt, cinzovni dum stary,tri patra. Nejspise spatna izolace, problemy s tim nikdy nebyly jen byvaly majitel neinvestoval do domu. Byt prodaval jako suchy.
Odpovědět
Pokud prodával byt jako suchý, tak určitě jste všechno viděli při nákupu. Pokud je mokro po strop, tak bych hledal poruchy rozvodu, nedostatek větrání nebo změnu geologických poměru
Odpovědět
@busido a nemůže to být prasklá trubka, nebo kanalizace? Pokud je to vlhké až po strop, tak je to divné. Nejdřív si někoho najít, kdo zjistí příčinu a až potom přemýšlet jak dál. Sousední být má taky mokré stěny?
Odpovědět
@kekita nema, dvakrat byl vytopeny, kanalizace pri vetsich destech nestihala, ale tyto vlhke steny to je novinka
Odpovědět
@busido tak v tom případě to ale spíš než na porušenou hydroizolaci vypadá na poruchu. Začala bych asi zjišťovat, jestli vám v domě nerupla trubka s vodou. (např. bych se domluvila na dni, kdy je v domě nejmíň lidí a hlídala vodoměr, jestli se točí, i když nikdo vodu nepouští). Protože podle mě aby ti voda vystoupala až po strop, tak to potřebuješ opravdu moc vody, nebo ruplou trubku někde na vrchu ve zdi.
Odpovědět
@kekita cely pokoj je po obvodu vlhky az po strop, ty trubky vedou celym bytem nebo jak se delaji ty rozvody ?
Odpovědět
@busido píšete, že se jedná o byt v suterénu. tzn je v celé své výšce zapuštěný pod okolní terén? Pokud ano, jak je řešena jeho stávající hydroizolace? (ideálně odkopnout zeminu u obvodové zdi a podívat se, jestli tam nějaká vůbec je). Pokud není, tak vlhkost natahujete z okolního terénu. Rovněž zavzpomínejte, jestli se nedělali v okolí domu nějaké úpravy, které by mohli podmínky změnit (nějaké drenáže, vsaky, překládka odpadů, jiného vedení, atd) Pokud máte všechny obvodové zdi mokré, tak to moc nevypadá na problém s poruchou na rozvodech.
Odpovědět
@doog ten byt je z jedne strany suteren z druhe prizemi, okno je tak metr nad urovni terenu. Neni zapusteny cely, neni to ten klasicky suteren. Nejake upravy se delali pred domem, ale tohle je do zahrad, mohlo by to mit nejakou souvislost ? Nebo na co prosim narazite v teto souvislosti ? Zajimave je ze druhy suterenni byt nema zadny problem.
Odpovědět
@busido být vámi, tak odkopu zeď od strany, kde Vám natahuje vlhkost do zdí (tedy od zahrad, pokud tomu dobře rozumím) a podívám se, jestli tam je nějaká hydroizolace. Ideálně přihoďte i nějakou fotku, jak ta vlhkost vypadá - aby šlo vidět, zda se táhne od spodu (podlahy) nebo nasává v celé ploše. No narážím na to, že při zemních úpravách se mohla jednak poškodit hydroizolace a nebo změnit místní podmínky vsaku tak, že je nějaká drenáž vedena směrem ke zdi a tímpádem zemina v okolí zdi bude vlhká a odtud to bez dostatečné / porušené / chybějící hydroizolace natahuje do zdi.
Odpovědět
@doog ten byt je do zahrady, upravy se delaly z druhe strany do ulice. Ja si su jisty ze tam neni hydroiozlace. Vedle je suterenni byt a je uplne suchy, ta hydroizolace se da udelat jen na cast domu nebo jak to funguje ?
Odpovědět
@doog mokre steny jsou od spodu tak do 3/4 sten po celem obvodu. Fotku bohuzel nemam.
Odpovědět
Článek se načítá
@busido jasně že se dát udělat jen na část domu, nicméně pořád je zde riziko, že budete tu vlhkost natahovat z míst, kde chybí až k vám a tak to není systémové řešení pro celý dům (pro byt, pokud udělal přesahy až do vašeho ale to řešení být může. Otázkou ale je, jestli sousední byt tu hydroizolaci opravdu má - zkuste se zeptat nebo opět - odkopat. Jinak pokud vám hydroizolace chybí, tak je logické, že se vám po dešti začne natahovat vlhkost do zdí.
Odpovědět
@doog ten druhy majitel ma stavebni vzdelani a rozumi veci, ale tady me nechce vubec poradit a nabizi mi odkup, ale ceny jsou uz davno jinde, nez co nabizi.
Odpovědět
@busido a vy máte nějaké svj, nebo jede každý na své triko? Protože pokud ten pozemek okolo není tvůj, ale "všech", tak bych byla opatrná s odkopáváním a určitě bych to nedělala sama. Jinak voda se ti klidně mohla objevit na druhé straně v případě problému ve předu. Mému strýci se něco podobného stalo, že opravovali silnici před domem a pak mu začala vlhnout komplet celá zeď v garáži na druhé straně.
Odpovědět
@kekita jasné ale vyřeším to tou hydroizolační ?
Odpovědět
@kekita hydroizolační, ještě dodám, činžák který sousedí, tak měl stejný problém, ale vyřešili to nějakými nátěry, tak jestli ta voda nejde všechna ke mě ?
Odpovědět
@busido Nechci se vás dotknout, ale problém, který řešíte, je na úrovni vážného zdravotního problému, pokud by se jednalo o zdraví a ne o byt. Šel byste v tom případě za odborníkem nebo na diskusní forum "jak se zbavit rakoviny svépomocí"? Tohle musí vidět někdo, kdo tomu rozumí, na dálku neřešitelné.
Odpovědět
@michal_rybar pujdu za odbornikem, jen zjistuju info
Odpovědět
@busido to netuším. Nejdřív musíš zjistit příčinu a až pak řešit následek. To znamená, že nejdřív musíš zjistit, odkud tam ta voda teče a pak to až řešit. Pokud to bude z venku, tak udělat odvodnění a hydroizolaci. Pokud je problém vevnitř, tak opravit ten.
Odpovědět
@kekita diky moc
Odpovědět
@kekita je to po celem obvodu jen ne stena kde je kuchynska linka, takze to jde asi zvenku od steny, po destech, snehu se to zhorsuje
Odpovědět
@doog
Odpovědět
Není tam nějaký trativod? Opravdu voda teče pryč z ryn od domu a to včetně odpadů z domu?
Odpovědět
@busido podle fotek bych to prostě vidím na chybějící nebo poškozenou hydroizolaci a na případné změny poměrů (i když si myslím, že jestli tam nebyla hydroizolace, tak se to muselo projevovat i předtím - hlavně v období deště nebo sněhu). Tak jako tak vám nezbude nic jiného, že tu zeď zvenku obnažit a podívat se fyzicky.
Odpovědět
@doog byly tam plisne, ktere se resily postriky. Byla tam vlhkost, ale nikdy ne mokre steny. Od te doby, co provedli sousede nejake opatreni proti vlhkosti začalo tohle.
Odpovědět
@busido Nemají sousedé drenáž? Popřípadě kam ústí?
Odpovědět
@vladimir_sacha je mozne ze ke me, spravcova to zjistuje.Co by to pro me znamenalo ?
Odpovědět
@busido Pokud je ta drenáž, trativod z něčeho nebo jiné nepovoleně, nemá tam být určitě u základů domu, tak je to na jejich náklady, pokud se prokáže, že vám to opravdu začalo dělat až po tomto, tak máte napůl vyhráno, teď jen po nich už chtít, aby to předělali a opravili to, co vám poškodilo Ale stejně ve vašem případě alespoň hloupá nopová folie okolo nebude na škodu
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?