Jaký typ hadice / trubky za vodoměr, připojení GEBERIT

Dobrý den, chci do bytu instalovat nový páteřní rozvod z PP-RCT trubek DN25. Ke spotřebičům půjde DN20. Za vodoměrem je však flexibilní hadice. Je hadice úzké místo rozvodu? Abych nedimezoval něco na DN25 a DN20, když to hadice tzv. nebude "dávat". Co vy na to? Mám PPR trubku připojit přímo na vodoměr? Moc se mi nechce, ta flexibiltia hadice je určitě dobrá věc, když "přijde na jakoukoliv akci", jako třeba nyní. Jakou hadici byste doporučili, když na straně PPR plánuji přechodku 20x1/2" s kovovým závitem vnitřním: https://www.filtrynavodu.eu/PPR-prech... Raději si připlatím za kvalitní hadici, asi 50 cm by mít měla... P. S.: Geberit se připojuje také flexibilní hadicí? Je většinou jako příslušenství GEBERITu? Děkuji moc 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, ta hadice vypadá ouzká, tak buď silnější a nebo vyrobit propojku z PPR, se šroubením z obou stran. Geberit se standardně napojuje pomocí PPR. Není k tomu přístup a ty hadice mají určitě nižší životnost.
Odpovědět
@xen20133 Udělat přívodní propojku z 1/2" hadice není zrovna dobrý nápad. Nemáte problémy s nedostatečným průtokem? U Geberitu je minimální průtok, tam ta 1/2" hadice stačí. Ovšem, pokud Vám nevadí, že to není moc spolehlivé připojení. Mě již jedna rupla a vyplavilo mi to barák.
Odpovědět
@xen20133 pokud dobře vidím tak přívod do vodoměrů je 1/2 čili je zbytečné dělat rozvod 3/4. Ale zase třeba někdy přívod předěláte. A určitě se napojit až na vodoměr hadice odstavit časem rady praskají. A určitě nedávat na geberit hadicí, přístup na to nebude a jak za pár let praskne budete vytopení i ti pod vám a bude potřeba rozbít stěnu určitě přímo napojit ppr.
Odpovědět
@xen20133 My máme připojení z hadičky 2x v domě a zatím drží a to je tady někdy 8 atmosfér ve vodovodu. Nedávno se připojovaly v jedné nemovitosti další 4 geberity taky přes pancéřovku
Odpovědět
@vladimir_sacha Děkuji moc a připojení GEBERITU, myslím je to ventil s modrým hmatníkem je 1/2, že?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?