Odpad z pračky do mřížky sprchy

Ahoj, potřebovala bych poradit. Koupila jsem byt, kde je vana i sprcha,ale bohužel tam není místo na pračku a sušičku 😐 proto bych ráda sprchu zrušila a postavila tam na sebe pračku a sušičku, šel by zapojit odpad z pračky do odpadu sprchy? Případně jak?
Odpovědět
Asi spíše řešení - otázka pro odborníka - instalatéra. Jen můj laický názor - do sprchy - viz obrázek to nepůjde ( nedostanete se k sifonu - tento je navíc zcela určitě nízký ), píšete že je tam i vana - ta má sifon o něco výš, tam by to eventuelně mohlo jít připojit, ale může se stávat, že když bude pračka vypouštět, mohlo by to jít i částečně do vany. Běžně se vypouštění z pračky řešilo napojením na sifon pod umyvadlem, nebo pod dřezem v kuchyni ( umožňuje to speciální sifon s boční vpustí ), to samé by mělo být možné i u té vany, ale tam už je ten problém, že sifon je níž, navíc odtok od sifonu vqny bývá v menším úhlu - spádu a to pak může dělat problém při tom vypouštění ( že to nestíhá odtékat a může se to vracet do vany ).
Odpovědět
@franti_p no my na pronajatém bytě a mamka u ní v domě roky pračka jen s hadicí natazenou do vany a nikdy žádný problém 😄 jen se nesmí zapomenout ji tam dát.
Odpovědět
@bambuit Záleží, jestli to má být permanentní řešení, nebo něco přechodného. Pokud to máte třeba na pronájem, tak to může chtít příští nájemník zase jinak. Jako provizorní řešení by asi stačilo vytáhnou tu mřížku a nějak tam upevnit hadici od pračky. Ale pokud to chcete udělat kvalitně, tak asi vysekat ten odpad, protáhnout trubku a dát tam pračkový sifon. Každopádně by to byla práce pro instalatéra. Otázka je spíš, jestli tam není nějaká jiná odpadní trubka, na kterou by se to dalo napojit. Například, jak už bylo řečeno, pod umyvadlem. Ale může tam být někde i stoupačka, na kterou by se jenom udělala odbočka. Třeba by se to dalo řešit i tak, že se zachová sprchový kout a bude tam jenom někde nenápadná krytka, kam se dá odpad případně připojit. Nebo dát vestavěnou pračku do kuchyňské linky.
Odpovědět
Děkuji za rady, i když radost jste mi neudělali 🙂 byt jsem koupila, chtěla bych trvalé řešení. Za zdí, kde jsem udělala křížek, je kuchyň, je tam příprava na myčku a dřez, teprve budu dělat novou linku. Myslíte, že nejlepší by to tedy bylo provrtat do kuchyně?
Odpovědět
Foto
Odpovědět
Koukám, že jsem dotaz asi špatně pochopil, pokud by jste sprchu zrušila a v tom místě postavila pračku a sušičku, tak po úpravě - vysekání podlahy v místě sifonu a napojení svislého vedení ve zdi by se do zdi umístil přípojný sifon pro pračku a sušičku a tam by se dalo obojí napojit. Nebo ta druhá varianta - provrtání, vysekání otvoru ve zdi směrem do té kuchyně a napojení odpadního vedení ( pračkového sifonu ) na toto potrubí. Tak jako tak by to měl dělat odborník - instalatér protože, ten posoudí odborně jak to udělat, navíc v případě zrušení sprchy se musí zaslepit sifon, šířil by se pak zápach z kanalizace.
Odpovědět
Asi jako nejlepší (dle dostupných informací) mi přijde provrtat tu zeď a na zeď umístit podomítkový pračkový sifon. Tím pádem nemusíte rušit sprcháč a když si to rozmyslíte, sifon se zašroubuje a nebude to nijak rušivé. Dá se to udělat i svépomocí, ale vám bych to rozhodně nedoporučoval. Zavolejte si instalatéra, bude to stát pár tisícovek a třeba vám navrhne i lepší řešení, které my tady bez znalosti konkrétního bytu nevidíme. Snad tam máte i přípojku vody a elektřiny.
Odpovědět
@m_i_r_e_k Tak to je vskutku bravurní řešení 😄 V čem je pračkový sifon kvalitnější než sifon ve sprchovém žlabu? Normálně jsou pračky vyvedeny hadicí běžně vany/sprchy....kde je problém? Naopak je to jistější řešení v případě vytečení pračky. @bambuit řešení je snazší než se může zdát...stačí postavit pračku do sprcháče a hadici upevnit do žlabu respektive do sprchového sifonu...voalá
Odpovědět
@panlorenc Tak předně sprchový sifon může přetéct (třeba když se zacpe), protože funguje na gravitačním principu. Pračkový funguje na tlakovém principu a přetéct nemůže. Jako provizorní řešení asi ano, ale na trvalo to nechcete, neustále řešit nějaké hadice zašprajcované do vany nebo do sprcháče. Každou chvíli to vypadne, musí se na to myslet a hlídat to. Nehledě na estetickou stránku věci, aby to nevypadalo jak u cikánů.
Odpovědět
@m_i_r_e_k Tak předně "klapka" pračkového sifonu https://www.koupelny-cz.cz/alcaplast-... se může porouchat stejně jako ucpat sprchový sifon...vše je o údržbě. Pračku postavíš do sprcháče a odpadní hadice je vzadu za pračkou schovaná, takže estetika taky asi netrpí 😉 No a zasunutí hadice do sifonu lze udělat i tak aby tam držela. V tom zásadní ale principu, když uděláš samostatně ve stěně, tak pravděpodobně ten odpad bude zase zaústěn do nejbližšího potrubí-což je odpad od žlabu 😬
Odpovědět
@panlorenc když se mi zacpe pračkový sifon a mám hadici správně přidělanou, nic nevyteče. Manželce se na displeji zobrazí chyba vypouštění a pak je k tomu přivolán někdo zodpovědný, kdo závadu odstraní. Když se vám zacpe sifon ve sprcháči, nebo vám hadice vyletí, tak máte potopu. Argument, že to jde všechno nakonec do jednoho potrubí.. to sice ano, ale to společné potrubí se zacpe málokdy a není to způsobené pračkou, ale litím oleje do odpadu apod. Přijde mi to jako diskuze jestli mít nebo nemít myčku, nebo zastánci záchodů s nádržkou nahoře, samostatně spojících sporáků apod. Prostě chcete mít bydlení na úrovni minulého tisíciletí nebo rozvojových zemí, tak fajn, vaše volba. Ale není důvod zpochybňovat nové lepší systémové řešení, které funguje lépe, vypadá lépe a ušetří člověku zbytečné starosti.
Odpovědět
@m_i_r_e_k "Manželce se na displeji zobrazí chyba vypouštění a pak je k tomu přivolán někdo zodpovědný, kdo závadu odstraní" Tak určitě pokrok nezastavíš...ale tady to zní jako scénář filmu pro dospělé 😄
Odpovědět
Článek se načítá
@panlorenc No ten přivolaný jsem většinou já, takže nejste tak daleko od pravdy 😄
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?