Renovacia dveri

Ahojte, renovujem dvere (zdal sa mi to dobry napad pred rekonstrukciou... ale tie.100ky hodin co som na tom stravil s otaznym vysledkom no neviem....). Opalil som zarubne, nejaka chemia na zahyby, smirgel 60 a 120 este pojdem 240) a nasledne vytmelim. Ako vsak postupovat dalej? Glazura a potom farba? Dvere chcem biele. Taktiez, ako zakonzervovat poskodene drevo pod kovanim? To je viditelne v horsom stave. Byt je z medzivojnoveho obdobia takze asi maju svoj vek. Mozno aj link na produkty ak mate skusenost dobru.
Odpovědět
Jestli chceš bílé dveře nejdřív dáš základní barvu a pak vrchní nátěr. Glazuru není třeba jestli nechceš lesk. Doporučuji zvolit kvalitní akrylátovou barvu. Možná něco od Sikkens, Bondex.
Odpovědět
Pokud je dřevo velmi poškození a měkké, můžeš použít zpevňovač dřeva (např. Borma Holz Festiger nebo Soudal Wood Hardener).
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od artsvk1:

Ahojte, renovujem dvere (zdal sa mi to dobry napa…
@artsvk1 Já jako vůbec nevím poradit. Ale už teď to vypadá hezky a líbí se mi ta myšlenka zachování původních dveří, i když roboty s nimi muselo být fakt hodně 🙂
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od artsvk1:

Ahojte, renovujem dvere (zdal sa mi to dobry napa…
@artsvk1 Farbu na drevo doporučujem tikkurilu. Máme na chate dvere natreté touto farbou pred 30 rokmi a začala sa lúpať až nedávno.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?