Sádrokartony, jsou správně udělané

Známý nám dělal sádrokartony, myslíte že jsou dobře udělané?
Odpovědět
Bohužel, těžko vám to někdo z pár fotek ohodnotí, pokud to nevidí na místě. Každá konstrukce je jiná a závisí na rozměrech místnosti a možnostech kotvení. Také pak záleží i kde jsou nakotveny SDK desky, takže konstrukce je pouze 1/3 práce a poté je to 1/3 tmelení. Není to profi práce, ale pokud je místnost malá tak bych to nechal tak (musíte ale správně kotvit SDK desky). Také je podstatné, zda bylo použito správné kotvení profilů do podkladu. Pokud budete dělat větší místnost, tak určitě UD profily podlepujte pěnovým těsněním (je to levné a pomůže s hlukem). Ten přímý závěs na poslední foto není dobře, takhle jsem to ještě neviděl 🙂 .
Odpovědět
@hu1 Jaký závěs myslíte?
Odpovědět
Je to správně, ještě Vám dal profil do kraje k profilu U aby to neprasklo. Deska je 125 šířka a profily mají být od sebe 62,5 cm nevidím jestli jsou prikotvene uprostřed, ale ten závěs se na to používá.
Odpovědět
Profilova fotka
@milan1965 62,5cm je u příčky u stropu max. 50cm
Odpovědět
Ty vaše rozměry jste vzaly kde deska ma 125cm první se odřezává prolis takže 120 takže provil u první 40cm a pak to dáváme 41.5cm závěs v pořádku
Odpovědět
A je správně toto? Já teda už jsem opravdu z našeho sádrokartonare na prášky
Odpovědět
Tu desku asi řezal a uříznul ji zrcadlově tak ji tam fláknul naruby 🙈 Šroubů tam má málo a ty díry se budou blbě sádrovat…
Odpovědět
No je to takové ne moc pěkné no. Bylo to alespoň levné? 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@tynuska1990 Upřímně nic moc šrouby moc zapuštěné a rozteče na několika místech jsou taky špatné, někde jsou moc v krajích, deska obráceně no přijde my to že to je amatér.
Odpovědět
Profilova fotka
přesně jak píše příspěvek nademnou, ten obrácený sádrokarton jsem za 15 let sdk prací neviděl, šrouby by měli být cca 17 cm od sebe, a to by mě zajímalo, jak je ukotvena konstrukce na sádrokartonem, když je to takhle odrbaný
Odpovědět
Ještě se chci zeptat to je v kuchyni, musí být zelené desky nebo ne? A prý zapomněl tam dát fólii, toho jsme si všimli my že tam není, tak jsme mu to volali a prý nato zapomněl ji tam dát. A tvrdí nám že ta deska obráceně je tam schválně že to prý nevadí. A nevadí tohle takhle u té zdi? Když se bude ta zeď ještě upravovat a stukovat?
Odpovědět
@netmaster za byt který má 70m2, chtěl 63tis, a je to přítel od ségry a to prý ještě slevil o 15tis, a dělá to od prosince a má všude rastry jenom a komplet hotovou jednu místnost. Obývací pokoj už má taky jen mu tam chybí strop zasadrovat a takhle podělal kuchyň. A myslíte že stačí 30desek na tak velký byt?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@tynuska1990 v kuchyni stačí obyčejná deska, jestli nad sádrokartonem není izolace, tak tam folie být nemusí. Ta obrácená deska je blbost, deska má danou přední a zadní stranu. 30 desek by cca mělo stačit deska má 2,5m2, cena se těžko porovnává( jestli to je jen rastr, sdk, tmelení nebo tam je i izolace)
Odpovědět
@tynuska1990 uprime bych si vzal nejaky technicky list napr od knaufu kde je presne rozkresleno jak ma byt rastr, hustota sroubovani a vse bych si radeji prosel… dat desku vzhuru nohama jsem snad nikde nevidel a uprime bych ho to nechal otocit. Stejne tak bych si pohlidal tmeleni a pouzivani pasek at vam to za par mesicu nevypraska. Co se tyce kabelaze u steny zalezi jak to mate v planu a bylo by dobry mit kabel v nejakym slicu… za me je ale zvlastni postup praci ze mate driv SDK nez omitky….
Odpovědět
Chlapi a kolik myslíte že stojí sádrokartony, rastry, šrouby? Byt je velký 3+1 90m2, chtěli jsme to bez faktury ale už ho máme dost tak chci po něm vrátit část peněz a tvrdi mi že mi nic vracet nebude že stal matros dost
Odpovědět
Profilova fotka
obyčejná deska cca 170,- profil ud profil 90,- cd4m 165,- cd3m 120,- hmoždinky 70,- šrouby do sdk 230,- ceny jsou cca za ks
Odpovědět
Zatím materiál max do 15ti tisíc. Jednovrstvý rastr, základní desky a uchycení na pásky, tj. nejlevnější řešení. Určitě má doklady o nákupu, takže to lehce doloží. Hledal bych jiného řemeslníka.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?