Zdravím,
možná trochu banální dotaz. Nedrží mi hmoždinky v opravdu špatném zdivu. Ať tam dám cokoliv, tak se to vysype, vydrolí a zase protočí. Zkusil jsem koupit o hodně větší hmoždinky (10x80 fisher duopower s vrutem 6x140), zkoušel jsem to přisádrovat, zkoušel jsem tam dát třísku, různá lepidla, chemickou kotvu atd., ale vždy se to vysype a udělá se ještě větší díra. Nejsem začátečník, dělal jsem už spousty hmoždinek, ale jsem už bezradný. Potřebuju udělat celkem 24 děr a polovina hmoždinek vůbec nedrží, polovina nedrží vůbec. Jedná se o zeď z klasických starých cihel, ale je to jak bláto.
Máte nějaké osvědčené metody? díky.
Ahoj, vidím že je to starší příspěvek ale třeba to někomu ještě pomůže. Řešil jsem stejný problém. Nakonec jsem to vyřešil tak že jsem vzal speciální hmoždinky do děrované cihly. Ty natloukací jsou fakt super, ale do těch starých cihel je lepší vzít něco co se pořádně rozloží a drží víc.U nás v okolí není žádnej pořádnej hobby market, takže jsem je objednával tady https://www.strefa.cz/hmozdinky-do-ci... mají tam velkej výběr :)