Ikea kuchyň

Ikea kuchyně Máte někdo kuchyni z ikea? Ideálně i s montáží přímo od ikei. Jste spokojení? Díky
Odpovědět
Ahoj, mám ji přes rok koupenou ve stodole. Včil začínám montovat. :-))) Zeptej se tak za dva měsíce. Ale připadá mi to horzně fórové... takový papundekl.
Odpovědět
Máme již několikátou kuchyň z IKEA (vícero stěhování a rekonstrukcí), několik blízkých příbuzných mají také IKEA. My máme konkrétně přímo Bodbyn, jako máte na fotce. Seděla nám do rozměrů místnosti, takže nám nevznikla hluchá místa (mají jen prefabrikáty, tedy nelze upravit na míru). Příbuzní mají kuchyň na chatě, už přes 10 let tuším, vypadá stále jako nová, kromě pár fleků na dřevěné desce (která se dá případně vyměnit). Montáž jsme měli od lokálního dodavatele. Zajímá Vás něco konkrétního?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od bara841:

Máme již několikátou kuchyň z IKEA (vícero stěhov…
@bara841 děkuji. Spíš ta letitá zkušenost. Dvířka mi právě připadají celkem odolná. Desku bych asi chtěla od jinud, ty jejich se mi nelíbí. Takže vám to montoval nějaký soukromník a ne přímo ikea? Jáhledala v našem okolí, ale nikde jsem nenašla, že by někdo montoval tyhle stavebnice. Jen truhláři a ti mají svoje a ikeu montovat nebudou
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lk123:

@bara841 děkuji. Spíš ta letitá zkušenost. Dvířka…
@lk123 @lk123 masiv to není, ale životnost to má. U jedné z kuchyní jsme měli desku Egger. Montáž jsme sehnali přes nejremeslnici, to se nám ozval pán do pár hodin, mohl brzy, což se nám hodilo, na druhou montáž jsme volali už přímo jemu. Jedni příbuzní využili montáž od IKEA, byli spokojeni, jen na ni čekali cca 6-8 týdnů. Ti teď mají kuchyň čtvrtým rokem a také je jako nová.
Odpovědět
Kuchyň z IKEA máme 11. rok a vše stále funguje, nic se neloupe, nerozklížilo. Máme ty korpusy s dvířky i v pracovně, jídelně a koupelně a tam také žádný problém. Máme desku Karlby dub a dveře Veddinge. Jen teda montáž si děláme sami, je to snadné, baví mě to.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od caesar82:

Ahoj, mám ji přes rok koupenou ve stodole. Včil z…
@caesar82 tak ono je to asi na jedno kopyto tyto kuchyně pokud nejsou přímo od truhlaře 🙂 Ale zas někdy se zadaří i tady. Možná je to i o štěstí.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od stelholi:

@caesar82 tak ono je to asi na jedno kopyto tyto …
@stelholi Truhláři i IKEA používají na korpusy stejnou dřevotřísku.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od puhelin:

@stelholi Truhláři i IKEA používají na korpusy st…
@puhelin tak pak není o čem při výběru 😄
Odpovědět

@stelholi Truhláři i IKEA používají na korpusy st…
@puhelin No to ťažko. Videli ste niekedy rozrezané korpusy z ikei? To nie je plná drevotrieska, to je rám vyplnený papierovou voštinou a drevotrieska je len v mieste kotvenia políc a po obvode. Povrch je tiež papierový miesto laminovaného.
Odpovědět
Je otázkou kvalita kuchyní IKEA před 10 lety a nyní... Dnes jsem smontoval osmou skříňku. Držet drží, ale záda z něčeho jako sololit, to je naprostá katastrofa. A hlavně kladívko mi sjede z hřebíčku a už se to štípe a odlamuje. :-( Asi primární funkci - uložení kastrólu do police - to bude splňovat, ale nic víc. Uvidím, až toho budu mít víc. Třeba panty a pojezdy šuplíků, alespoň co jsem otevřel pár krabic, vypadají festovně. Byl jsem třeba v Hevos Kuchyně, ale tam jsem byl na dvojnásobku ceny bez spotřebičů. V IKEA za půlku a ještě spotřebiče. A ty jsem bral od Bosche a Electrolux pod ikeáckým označením. To bylo kouzelné, paní otevřela excel, já hlásil ty jejich šílené názvy a ona mi říkala výrobce. Dle toho jsem se rozhodoval. Chtěl jsem z ní ten excel vyrazit, ale nepodařilo se. :-D Firemní tajemství. Ale jen na půl...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@puhelin No to ťažko. Videli ste niekedy rozrezan…
@roman_ záleží korpus čeho? Nějaké levné skříňky klidně. Ale kuchyně mají klasické dřevotřískové desky. Já právě na práci stolaře nevidím žádný velký přínos, když člověk nechce kuchyni z masivu případně se musí vlest do nějakého prostoru. I ten truhlář si musí jet dřevotřískové desky někam nakoupit. Nejčastěji zmíněný Egger. A který stolař vám dá záruku 25 let? A zároveň, když někdo poškodí část linky, tak mohu obratem dojet pro konkrétní část do ikei...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rumcajk:

@roman_ záleží korpus čeho? Nějaké levné skříňky …
@rumcajk Ikea rozhodne má svojich spokojných klientov, ale zrovnávať to s kvalitou dosiek od Eggru je scestné.
Odpovědět

@puhelin No to ťažko. Videli ste niekedy rozrezan…
@roman_ Samozřejmě, že viděla. Máme podkrovní byt a korpusy si pod šikminu řežeme sami, takže vím, že v kuchyňských korpusech voština není. Je to dřevotříska, ta samá, kterou používají truhláři. 18 mm tlouštka, některé půdy jsou silnější, pokud to konstrukce vyžaduje Voština je v sériích Kallax nebo Lack.
Odpovědět

Je otázkou kvalita kuchyní IKEA před 10 lety a ny…
@caesar82 Naše kuchyně je z roku 2015, je to série Metod, tehdy byla prvním rokem v nabídce (před ní byla spoustu let série Faktum). Letos jsem dokupovala skříňky, protože kuchyň rozšiřuji a konstrukce je úplně stejná (stejný sololit na zádech). Jen pojezdy mají jiné, my tenkrát kvůli ceně brali kolečkové, Blum byl při počtu téměř 20 zásuvek nad moje možnosti. Teď už mají jen Blum.
Odpovědět

@rumcajk Ikea rozhodne má svojich spokojných klie…
@roman_ Korpus Metod
Odpovědět

@roman_ Samozřejmě, že viděla. Máme podkrovní byt…
@puhelin Metod som nemal, ale aj napr. platsa aj besta sú papierové. Akurát dvierka sú plné.
Odpovědět
Článek se načítá

@puhelin Metod som nemal, ale aj napr. platsa aj …
@roman_ Však Platsa ani Besta nejsou kuchyňské skříňky.
Odpovědět

@puhelin Metod som nemal, ale aj napr. platsa aj …
@roman_ Platsu doma máme, je to levnější serie, tak bych se nedivila, že je uvnitř papír, ale v řezu jsem ji (narozdíl od série Kallax nebo Lack) neviděla.
Odpovědět
Máme kuchyň z IKEA, asi 17 let, tedy ten starší typ, vzhled podobný fotce na začátku diskuze. Barvu Slonovou kost. Montoval muž. Nijak extra se o ni nestarám, neleštím. Některé části skříněk jsou více zažloutlé, někde ten povrch už sem tam má takové prasklinky. Je to mat a některé fleky už vyčistit nejdou. Desku máme dřevěnou, také Ikea. Občas ji nově naolejujeme, ale fakt málokdy, cca po 2-3 letech. U dřezu je teda škaredá, ale nic hroznýho. Pojezdy zásuvek fungují bez problémů. Sporák plynový a troubu el. Elektrolux jsme taky brali z IKEA, používám je stále, ale spokojená s nimi nejsu od počátku. Sporák blbě chytá a trouba začla rezivět po roce. Digestoř, dřez, baterku máme odjinud. na okraj - jsu typ, co věci neměním, dokud fungují, i když nejsou krásné a bezchybné.
Odpovědět
Dneska jsem skládal jednu ze skříněk, která přišla extra, protože tehdy nebyla skladem, když jsem dělal v IKEA objednávku. Nevím, jak je to možné, ale je to úplně něco jiného. Venitř u vývrtů olámané, a na jedné straně vnější (pohledový) roh normálně odštípnutý, že je vidět dřevotříska. Naštěstí to bude doléhat na jinou skříňku, tak to neřeším. Pak jsem skládal závěsnou skříňku a nebe a dudy. Krásně všechno čisté. Made in "Litva".
Odpovědět

Dneska jsem skládal jednu ze skříněk, která přišl…
@caesar82 Nejsem si úplně jistá, ale tu první čast z roku 2015 máme Made In Romania nebo Bulgaria. Jinak je postup skládání stále stejný. Uvidíme, jak ty nové korpusy vydrží, protože ty nejstarší Metod korpusy máme i v koupelně a tam vše drží, vlhko tomu nevadí a šuplíky jsou pořád na stejném místě.
Odpovědět

@caesar82 Nejsem si úplně jistá, ale tu první čas…
@puhelin Chtěl jsem dávat Metod i do koupelny právě kvůli variabilitě, ale v IKEA mi řekli, že by se na to kvůli možnému působení vlhkosti nevztahovala záruka...
Odpovědět

@puhelin Chtěl jsem dávat Metod i do koupelny pr…
@caesar82 Když porovnáte klasické koupelnové skříňky, tak Metod určitě vydrží víc. A cena není tak hrozná. Nás vyšla sestava délky 1,8 metru - 6 zásuvek s pojezdy Blum, 2 policové, 1 otevřená a ořech Karlby deska na 10 tisíc, o čemž by se mi u koupelnového sortimentu mohlo jen zdát. 7 let bez jediné komplikace.
Odpovědět
A máte někdo z vás dvířka veddinge? Jsou lakovaná a zaoblené hrany.
Odpovědět

A máte někdo z vás dvířka veddinge? Jsou lakovaná…
@lk123 Máme je teď v naší nové kuchyni. Obecně jsme s kuchyní velmi spokojeni, stavěl jsem ji sám. Plánujeme rekonstruovat starý byt na pronájem a taky tam podřídíme IKEA kuchyň. Je dost kvalitní, aby vydržela a naopak, pokud ji nájemník poškodí, snadno se opraví.. Co se dvířek týče, tak jsem s nimi spokojený a každé návštěvě se provedení líbilo.
Odpovědět

A máte někdo z vás dvířka veddinge? Jsou lakovaná…
@lk123 Máme pouze Veddinge - bílý lakovaný pololesk. Jiné dveře nekupuju.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?