Nosnost iglu tvarovek

Profilova fotka
Dobrý den, prosím o radu - máme provetravanou podlahu iglu h12 na 5cm zhutneneho štěrku a nad tvarovkami 7cm betonu s kari síti 8mm 15x15. Nyní jsme se rozhodli pro kachlovy sporák, kamnar říká, ze na iglu stavět můžeme, ale po přečtení různých diskuzi to jiní kamnari prý nedoporučuji. Nedá se někde spočítat nosnost takové podlahy nebo nemá někdo vlastní zkušenost?
Odpovědět
Profilova fotka
@tereza_nikodymova Tohle by jste měli mít ve statickým výpočtu který potřebujete ke stavbě a i ke kolaudaci.
Odpovědět
@tereza_nikodymova normální podlahy mají nosnost kolem 10kPa pro stlačení 1%. To je zhruba 1t na m2. Takže záleží co znamená Váš pojem kachlový sporák .
Odpovědět
@tereza_nikodymova nechte si od kamnáře spočítat hmotnost a půdorys celé sestavy a konzultujte se statikem. Internetové diskuse nejsou dobrý podklad pro statické posouzení stavby.
Odpovědět
Profilova fotka
@zubr487 myslim tim individualne staveny kachlovy sporak - dle kamnare vaha cca 1 tuna
Odpovědět
@tereza_nikodymova jo tak to je problém, zde platí doporušení pozvat si statika.
Odpovědět
@tereza_nikodymova díval jsem se na nosnost těch iglů a našel jsem jen nosnost samotných iglů bez betonu. Ta je jen 75kq/m2. Nad tím zřejmě máte EPS izolaci. Zde se normálně používá EPS s nosností 100kPa. To je těch cca 1t/m2 pro stlačení o 1%. Zřejmě bude nutné vyřezat pod sporákem celou podlahu a dát tam beton s hydroizolací.
Odpovědět
Profilova fotka
@zubr487 dekuji, EPS tam jeste nemame, pouze tvarovky a beton s kari na tvarovkach. EPS pod kamna jsme nechteli davat, misto toho pod ne dat dalsi desku s kari az do vyse podkladniho betonu (v okoli kamen bude 10cm EPS a 6cm podkladni beton). Ale ano, take to vidim na vyrezani tvarovek 😞
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?