Nový dům na starém

Dobrý den, Dostalo se mi nabídky na výhodnou koupi starého domu. Dům je ve velmi špatném stavu a je vhodný spíše na zbourání, než na rekonstrukci. Pozemek, na kterém dům je, je zastavěný témeř celý a je relativně malý (cca 250m2, z toho 200m2 starý dům+ stodola). Jsem v tomto neznalý a proto bych se chtěl zeptat, zda-li je možné dům zbourat a postavit o stejných rozměrech a místě nový dům, nebo je zde problém se zastavěností plochy a musí se dbát na nějaký koeficient zastavěnosti? Případně jak se v takových případech postupuje a jaké jsou možnosti. Budu rád za jakékoliv rady a doporučení a předem se omlouvám, jestli je můj dotaz špatně formulován. Děkuji
Odpovědět
@supchy Pokud zbouráte, tak logicky začínáte s novou stavbou, ALE na kterou se budou uplatňovat nové aktuální požadavky (např. častý problém je s tou zastavěností). Takže se může stát, že nový dům už vám tam SÚ nepovolí a pak je třeba řešit rekonstrukcí (třeba i částečnou a hlavně postupnou) se kterou docílíte také reálně nové stavby. Záleží jaké máte možnosti a podmínky, které zjistíte na úřadě.
Odpovědět
Děkuji za odpověď. Postupnou rekonstrukcí lze tedy přestavět starý dům? jeho součástí je i velká stará stodola, která by musela jít celá k zemi a tam postavit novou část domu, i toto lze brát jako rekonstrukci? Děkuji mockrát za rady. Zatím je všechno úplně na začátku a zjišťuji, jestli jsou vůbec nějaké možnosti přestavby.
Odpovědět
@supchy Pokud stavbu odstraníte, je třeba novou stavbu řádně povolit podle současných právních a technických podmínek. Stavba se považuje za odstraněnou, je-li odstraněn strop nad prvním nadzemním podlažím.
Odpovědět
@supchy Jedina moznost by byla v tzv. postupne vymene nevyhovujich prvku. Ale to nejspis nebude vas pripad, kdyz chcete k bydleni vyuzit i prostor stodoly. 😞 Poptejte se na uradu uzemniho planovani.
Odpovědět
@puhelin Postupná rekonstrukce je vždy problém a takto lze rekonstruovat, resp. nahradit opravdu jen něco. Jinak nerozumím, proč se ptát na úřadu ÚP?
Odpovědět
@milanq Ohledne te zastavenosti.
Odpovědět
@milanq Zalezi, jak to statik posoudi. Kdyz uz pod to da sve razitko, stavebni urad to neresi, proc si pridelavat praci 😉
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?