Odhadne někdo cenu rekonstrukce (inzerát)?

Ahoj, dokázal by někdo odhadnout, za kolik to zrekonstruujeme? Nízká cena asi nebude způsobená jen absencí zahrady, tak soudím, že je to v horším stavu, než to vypadá? https://www.sreality.cz/detail/prodej...
Odpovědět
Profilova fotka
Obecně nelze na základě pár fotek říct, v jakém je dům stavu a už vůbec ne, kolik sežere rekonstrukce (tam to i dost ovlivní, v jakém "standartu" ji chcete dělat - materiály, mohu mít dlažbu za 400/m2, ale taky za pětinásobek. Tak je to se vším, rozptyly jsou obrovské). Jako řekněme "poučený laik" z těch fotek vidím při rychlém náhledu tyto problémy/otázky: - vzlínající vlhkost (z vnějšku na soklu fasády, ty u vstupu schody jsou taky dost divné, ale je to dost z dálky) - co je pod podlahovou krytinou (těžko odhadovat) - stavy rozvodů (elektro, voda, plyn?) - v tom podkroví vidím několik stop po zatečení/srážení vlhkosti, zajímala by mne skutečná strmost těch schodů nahoru - materiál stěn domku, izolace
Odpovědět
Rozhodně je to dům na rozsáhlou rekonstrukci. Dispozice taky zrovna nic moc (schodiště u kuch. linky), takže to bude chtít i nějaké přesuny příček. Odpady a rozvody vody jsou na první pohled velká divočina. Stropy jsou zaklopené jakýmsi pravěkým sádrošem, to může taky skrývat řadu překvapení. Ty koberce bych se úplně bála zvednout. A jak už bylo řečeno, záleží na vašich očekáváních. Na některých věcech se nevyplatí šetřit - podlahy, omítky, podřezání domu apod. Ale velkou položkou je pak i sanita, kuchyně atd. Může to být cokoliv mezi 2-5 mil (ale to střílím hodně od boku). A pak velkou proměnnou jsou dnešní ceny materiálů, které stoupají každý měsíc výš a výš.
Odpovědět
Když si vezmu, že rekonstrukce 100m2 objektu nás vyjde na 350-400 k Kč svépomocně Tak tady je to za max 600 000
Odpovědět
@vladimir_sacha 😄 tak za 600 je jenom ta strecha, ne?
Odpovědět
@kekita teda kdyby byla spatna-z fotky tezko rict...
Odpovědět
@kekita Ne Vše, dokonce aj strop, zůstane akorát 1/2 původního krovu a zdi obvodové + nosná, dnes se stavěly krokve a pozednice usazovaly na té polovině. Do té druhé se zasahovat nesmí, aby se nepoškodil historický ráz budovy. Dobré trámy z té poškozené části taky necháme, budem je pořízem strhávat a vysekávat špatné místa a vracet zpátky. Stačí vědět, kde nakupovat materiál nebo kde brát. Například, když se staví velké haly, tak jim zůstavají kusy SDK, vata, profily... To vše je za odvoz nebo za nějakou malou cenu.
Odpovědět
Při dnešních cenách kdy rekonstrukce bytu 2kk vyjde na 400tis ,bych tady viděla investici minimálně na 1,5mil .
Odpovědět
@vladimir_sacha ?????? Ted opravdu nevim, o cem mluvis? @hana_k se ptala na cenu jeji rekonstrukce podle fotky.... Kdyz se stavi hala, tak urcite nezustane sdk nebo vata na barak 🙂 shodou okolnosti znam majitele firmy, ktera stavi prumyslove haly a jediny zpusob, jak si odtud muzes vzit-"koupit" material je ten, ze po proste slohnes 😉 jinak to opravdu nejde.
Odpovědět
@vladimir_sacha pokud se paní bude řídit vasi cenou-muže se hodně divit .. co píšete k materiálu o větších stavbách .. nereálné - počítá se vše akorát s drobnou rezervou …maximálně ze pracovnici pokradou a vám prodají za par kaček s nějakou pohádkou… reálné je odkoupit za par korun materiál z bouračky te haly jak jste uváděl a do toho bych nesla …
Odpovědět
Děkuji za odpovědi. Máte pravdu, dispozice je špatná, vlhkosti bychom se báli. Navíc jsme se dozvěděli, že fotky byly pořízené před pronajmutím domu a že nájemci ho dost zničili. Takže to nebude nic pro nás.
Odpovědět
@kekita Zůstává z příček, které se dělají vlastně rastr z profilů, mezi to vata a zaklopit SKD, myšleno z vnitřních kanclů, jelikož to 2 známí dělají, tak je to hned, zůstaly půlmetrovky odřezky vaty, 2 dodávky. Celá dodávka zbytků z původně velkých desek SDK, krásně mezi trámy vyjdou. Pak se potřebovaly traverzy jako překlad nad okno, zběrné suroviny, zajet, domluvit se, flexa a už se krátilo dle potřeby za 10kč/kg Když se vybourávalo, tak postupně, cihle se očistily od malty, skládaly se na štos a opětovně z nich zdíme. A hlavně vše si děláme svépomocně.
Odpovědět
Profilova fotka
@hana_k: To šlo ještě více zničit? Třeba ta kuchyně, dveře, koupelna...
Odpovědět
Článek se načítá
@petr86 Neviděla jsem to zevnitř, ale bydlel tam větší počet zahraničních dělníků, se kterými byly i jiné problémy a kteří se určitě neobávali vymáhání škod, takže asi ano.
Odpovědět
@hana_k pokud chcete komplet rekonstrukci … tak výhoda … neplatite navíc za na oko lepsi stav, když to vyhazete ven… ale z fotek těžko poznat obecně - ideálně si vzít na prohlídku známého co se pohybuje ve stavebnictví … na fotkách z realitky to vypadá podstatne lip než realita obecně
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?