Rekonstrukce bez ohlášky a stavebního povoleni

Ahoj, vzali jsme si burinku na rekonstrukci a podmínkou je bez ohlasky a st.povolení. Co lze udělat v domě aniž bysme museli mít jednu z variant? Sice půjdeme na nás úřad se zeptat, ale ráda bych věděla předem co a jak Při podpisu s jejich specialistou bylo řečeno ze na níže psane neni potreba a ted nam firma rekla ze by udělali ohlasku. Dispozice domů měnit ale nebudeme. Možná chceme zmenšit jedno okno a jedno z azdit. Máme v plánu výměnu oken, komplet revize elektřiny, vody, změna topení na elektřinu. Nová kuchyň, koupelna a podlahy, snížit stropy a samo oprava zdí. :-) Díky
Odpovědět
My dělali také komplet rekonstrukci. nic jsme nikde nehlásili a bez problémů.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj taky nas čeká rekonstrukce starsiho domku.mame zjistene ze na elektřinu,vodu,topeni,prostě vnitrni rekonstrukce povoleni neni třeba,ale dokud se změní vzhled domu napr.vymena oken ,dveří,za jine napr.za menším je potreba povoleni,nebo ohláška.
Odpovědět
§ 103, odst. 1 Stavební povolení ani ohlášení stavebnímu úřadu nevyžadují: stavební úpravy, pokud se jimi nezasahuje do nosných konstrukcí stavby, nemění se vzhled stavby ani způsob užívání stavby, nevyžadují posouzení vlivů na životní prostředí a jejich provedení nemůže negativně ovlivnit požární bezpečnost stavby a nejde o stavební úpravy stavby, která je kulturní památkou. Zazdění a zmenšení okna je změnou vzhledu stavby takže to už na úřad nahlásit musíte. Stejně tak pokud to snížení stropů bude se zásahem do nosné konstrukce stavby.
Odpovědět
Také změna vytápění je nutné řešit. http://www.karvina.cz/magistrat/odbor...
Odpovědět
Kdo se moc ptá, moc se dozví. Toto pravidlo, je třeba dodržovat zejména při jednání se stavebními úřady, kdy 100 stavebních úřadů, nabízí 100 různých a to zcela odlišných výkladů stavebního zákona. Proto se moc neptat a víc dělat, ať už tu reko máte hotovou a dobře se vám bydlí.
Odpovědět
Mám stejný názor jako petros4 8-)
Odpovědět
@aanetka83 Z tech vsech veci bych se jedine bala tech oken....zruseni okna a zmenseni okna je zmena vzhledu domu a musite mit povoleni a je to viditelne pro cizi lidi. Nejsou ta okna do zahrady nebo nejake skrytejsi misto?
Odpovědět
Jedno je do zahrady ale to zmenšení je v celé baráku co je do ulice. Chceme ho jen zmenšit o 20 cm kvůli kuchyňské lince...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?