Rekonstrukce chaty na černo - legalizace

Chata zapsaná v katastru nemovitostí, nedávno vyhořela, jaký bude postup s legalizaci, když to nyní opravím na původním půdorysu do skoro původní podoby, (tak abych nemusel absolvovat nyní zdlouhavá povolování) bez souhlasu stavebního úřadu
Odpovědět
Profilova fotka
Postup je prostý. Nejdříve pozdravíte,pak poprosíte o radu, vznesete dotaz a na závěr poděkujete.Zkuste to někdy,funguje to. Nemáte zač.
Odpovědět
@lubos200 Co znamená vyhořela? Co zbylo?
Odpovědět
Jak se rika, neni zalobce, neni soudce, jak postavite v podstate to same, neobtezoval bych se s ceskym urednickym simlem...🙂
Odpovědět
Bez stavebniho uradu to tezko zlegalizujete
Odpovědět
@oskar83 děkuji
Odpovědět
@puhelin myšleno, že to postavím na původních základech zhruba do původní podoby a pak bych se asi dobrovolně šel udat na stavební úřad že jsem provedl rekonstrukci bez povolení
Odpovědět
@lubos200 Oprava? Rekonstrukce? Nová stavba? Co to bude? Protože od toho se odvíjí, co, jak a zda vůbec se má něco povolovat. Jenomže to všechno začíná tam, na co jste mně neodpověděl: Co po tom požáru zbylo? Abyste nedopadl tak, že se bude to nově postavené odstraňovat.
Odpovědět
@milanq Bude to "zhruba do původní podoby", přece 🙂
Odpovědět
@puhelin Ale z jakého stavu se startuje? To je rozhodující. Zejména jestli se už nejedná o stavbu zaniklou.
Odpovědět
@milanq To jsem sama zvedava. Uz aby se ten zakon zmenil, protoze me samotnou stve, ze takovehle blbiny se musi tak slozite papirovat.
Odpovědět
@milanq jistě, po požáru jsme většinu uklidili, zbyly kompletní základové pasy a spodní nosné tramovani včetně dřevěných podlah a zhruba 1/4 stavby byla zbyla kůlna, která byla součástí stavby chaty
Odpovědět
@lubos200 Jak to popisujete, tak se jedná právě už o stavbu zaniklou. Takže i pokud budete stavět na stávajících základech, jedna se o novou stavbu. Pokud ji budete chtít mít legálně, musíte na stavební úřad.
Odpovědět
Článek se načítá
@puhelin Toto ani ten nový stavební zákon nemění.
Odpovědět
@milanq Ja vim. Cekam na ten pristi, ten uz urcite bude lepsi. Snad se dockam.
Odpovědět
@puhelin Dalších dvacet let...
Odpovědět
@milanq Snad to bude driv.
Odpovědět
Pokud byla stavba zničena požárem, je možné použít § 177 stavebního zákona "Mimořádné postupy" - podle tohoto ustanovení lze takovou stavbu za určitých okolností obnovit. Doporučuji konzultovat s vaším místně příslušným stavebním úřadem.
Odpovědět
@stavebni dobrý den, ano přesně takhle nám poradila velice ochotná paní na stavebním úřadě.
Odpovědět
@lubos200 Tak to máte štěstí na benevolentní stavební úřad. Protože podle toho, co jste zatím popsal, ty mimořádné postupy nelze aplikovat.
Odpovědět
@lubos200 A jaky bude postup legalizace, to me zajima? Musite dodrzet podobu, v jake stavba byla zkolaudovana?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?