Rekonstrukce koupelny - topení

Profilova fotka
Zdravím, děláme rekonstrukci koupelny 7m2 v rodinném domě. Řeším jak s podlahovým topením. Současné vytápění jsou kombinované žebřiny(voda + elektřina mimo sezonu). No a přemýšlel jsem, jestli dát do podlahy na akumulaci vodní topení a na něj ještě dát topnou rohož pro pohodlí mimo sezonu. Názory se různí. Někdo by tam dal jen vodní, někdo zase jen elektrické hned pod dlažbu na nohy. Ale dost si lidi klepou na čelo že chci obě. Jaký na to máte názor vy?
Odpovědět
@jan_marecek Máme jen vodní podlahovku a jestli chcete i rohož pod dlažbu, tak na tom nevidím nic špatného. Jen tak mimochodem: v sobotu jsem zapnul chlazení do podlahy a v těhlech pařákách mi ani studená podlaha nevadí (19°C přívod/21°C vratka). Ve sprše je to bez topení a dlažba se stejně hned ohřeje od vody.
Odpovědět
@jan_marecek taky nechápu, proč tam chcete elektrickou rohož
Odpovědět
Profilova fotka
@zubr487 když už nebude topná sezona - duben třeba ale žena a mladej mají rádi teploučko pod nohama když vylezou ze sprcháče a já pro změnu mám rád teplo když vlezu do sprcháče. Tak proto i rohož. Navíc mi to přijde že na těch 7m2 je topná rohož v nákladech celkem malá položka, tak i kdyby se pak používala párkrát do roka, tak mi to přijde praktické
Odpovědět
@jan_marecek máme jen podlahovku a ani přes zimu nejde nějak zvlášť cítit, takže to pořád působí chladně (ale v domě je požadovaná teplota). Pokud chcete opravdu cítit teplo, tak si dejte jen elerkickou. Pokud jde jen o teplo v celém domě a radeji ušetříte, tak jen podlahovku s elektrickým rebrikem (i když ten jsme za celou dobu ani nezapla). Je to asi stejně jako vyhřívání sedačky v autě. Tohle už je jen nějaký bonus navíc. Máte na to a chcete to, tak do toho.
Odpovědět
Profilova fotka
@artep1987 to je zajímavé.. my v současné koupelně máme teplovodní podlahovku a teda cítit to pod nohama jde a je to dost příjemné teda. Ale koupelnu to nevytopí ani v kombinaci s žebříkem. Žena to momentálně řeší infra zářičem jak někde ze sedmdesátek 🙂
Odpovědět
@jan_marecek asi to bude stavbou domu či samotnou podlahovkou. U kamarádky jde taky krásně cítit zvlášť na dlazdicich. Ale u nas skoro vůbec, lehce přímo u těch rozvodu, ale teplota je na požadované úrovni. Jinak elektrické ma kámoška a tam je ten náběch hned a hřejivost opravdu cítit, ale náklady bych vidět nechtěla 😄. Infrapanely jsme měli na bytě, tak ok.
Odpovědět
@jan_marecek tedy přímo infrapanely, jako jediný zdroj vytápění. Kdyz tak si pořiďte asi lepší než zářič
Odpovědět
Stačí vodní podlahovka. My to tak máme a když topí, tak to cítíme. Nechápu kdo by si dobrovolně chtěl topit v takovém počasí v létě, kdy doma je 26 stupnů a je rád, že podlaha je studená, že se právě ochladí.
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimir_sacha tak u nás se přes zimu celkem běžně děje situace, kdy většinu dne čerpadlo vůbec neběží, protože jedou krbová kamna, která spolehlivě vytopí jak přízemí, tak přes otevřené schodiště i patro.. tedy jsou radiátory studené. Tak i proto mi přijde dobré mít ještě elektrické. Vyloženě jen na tu chvíli do sprchy a pak zase šup ke krbu
Odpovědět
@jan_marecek elektrické se přímo pod sprcháč nedává. A pokud topite hlavně krbem tak bych neřešil a dál jen elektriku ale mít to jen proto že mám teplo na nohy to bych nedával vůbec.
Odpovědět
@jan_marecek My jsme si nechali do koupelny dát jak teplovodní, tak elektrickou podlahovku. Zkušenosti zatím nemám, budeme se teprve stěhovat, ale v koupelně mám rád teplo od nohou, je to super věc. Máme to nataženo i pod walk-in sprcháčem.
Odpovědět
Profilova fotka
@edison101 no tak koupelna bude komplet nová - rozvody, vzduch, elektřina, podlaha. Rozpočet na to bude celkem velkorysý. Resp musí být protože žena chce krásnou koupelnu a já musím poslouchat ženu. Takže přidělat tam vodovodní topení vyjde v nákladech na 6-7 tisíc a elektrické rohože podobně.. tedy neřeším přímo finanční otázku(tedy řeším, ale tu za mě asi nikdo nevyřeší), ale spíš jestli to třeba technologicky není blbost. rohož na anhydridu bude snižovat účinnost vodovodního v něm atd
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?