Zděná spíž nebo větší koupelna?

Profilova fotka
Dobrý den, chystáme se s manželem na rekonstrukci staršího domku a já teď stojím před rozhodnutím, zda zachovat zděnou spíž (120 x 120 cm), nebo zvětšit koupelnu, která je sama o sobě docela malá (120 x 230 cm). Ráda bych spíž zachovala, ale zase na druhou stranu, domeček je celopodsklepený, tak si říkám, jestli spíž neoželet a koupelnu alespoň trošku zvětšit.... Co si o tom myslíte Vy? Děkuju :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máš nějaký půdorys pro představu?
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Zdravím, řeším podobný problém, mám dům z r. 1927 a rozhodl jsem se že do spíže přemístím WC a koupelnu právě rozšířím o bývalé WC. Mám dům částečně podsklepený a říkám si, že potraviny (a pivo :) ) budou ve sklepě - je tam chladněji. Nebo v ledničce. Ve vaší dispozici bych proboural dveře z předsíně do spíže, zhodil příčku mezi spíží a lázní a udělal z toho jednu velkou koupelnu z přístupem z chodby. Taky bych asi zazdil ty dveře mezi ložnicí a kuchyní. Podle půdorysu to musí byt krásny dům.
Odpovědět
Profilova fotka
@sydnygrygera děkuju, my jsme do něj úplně zamilovaní :-) je sice menší, ale má úžasnou zahradu :-) dveře mezi ložnicí a kuchyní se budou zazdívat určitě a o dveřích z předsíně už jsem taky uvažovala - manžel ale není moc nadšený, protože to je nosná zeď, tak ještě uvidíme...
Odpovědět
Profilova fotka
Vypadá to super, také bych šla do toho zvětšení. Případně zachování s tím, že ze spíže můžete udělat "prádelnu" - kumbál. Dát tam pračku, na ní sušičku, uskladnit tam zehlici prkno, uklidové prostředky a to vám zas ušetří místo v koupelně. Škoda, že je to taková nudle, ale na koupelnu se ve starých domech moc nemyslelo, znám to od našich, tak je taky nudle :)
Odpovědět
Profilova fotka
@nobondgirl bohužel jsme nevymysleli, kam jinam koupelnu přemístit, manžel navrhoval nahoru do patra, ale to nechci...jedině místo verandy, ale tu bychom taky rádi zachovali :-)
Odpovědět
Já bych přehodila kuchyň a ložnici a posunula příčku. Připadá mi praktičtější mít u sebe ložnici a koupelnu a taky obývák a kuchyň. Navíc chodit do koupelny přes kuchyň není ideální. Snažila bych se zvětšit průchod mezi obývákem a kuchyní co nejvíc. Nosné zdi celkové změny samozřejmě hodně limitují.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?