Bungalov do 2 mil. svépomoci, je to možné?

Dobrý den, prosím o Váš názor,zda se vejdeme do 2 mil. svépomocí + nějaké ty firmy na dodělávky. Topení radiátory, plyn. kotel, střecha ze sbíjených vazníků. Vybavení standard, žádný luxus. Díky za názor.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám představu stejného bungalovu, akorát bych tam chtěla napasovat ještě garáž, takže uvítám také jakoukoli odpověď
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, stavíme podobný domek, zastavěná plocha 143m2, ale k tomu ještě samostatnou dvougaráž a rádi bychom se vešli do 2,2 milionu Kč. Stavíme taky víceméně sami, a zatím máme prostavěno za samotný domek a dále naceněno asi takto: asi 250 tisíc za desku (ale měli jsme tam dost terénních úprav), 170 000 zdivo+komín, 125 000 krov (klasický ne sbíjené vazníky - oni zas o tolik levněji nepřijdou), 150 000 krytina na střechu, asi 200 000 okna (ale máme tam za 80 tisíc HS portál široký 3,7m), 300 000 tepelné čerpadlo + podlahové topení, asi 100 000 studna + septik. To jsou tak ty největší položky a je to 1295 000Kč. Takže si myslím, že je reálné za 2 mil takový domek postavit.
Odpovědět
Profilova fotka
Když to bude opravdu 80% svépomocí a jen na něco firmy (nebo popřípadě že u firem cena vyjde lákavě) tak to možné je.. my máme 150m2 rozpočet máme 1.8mil -víc nám banka prostě nedá (teda spíš dá, ale splátky by byli uz moc vysoký). Rozpočet jsem dělala sama, zatím jsme ve fázi 1m obvodového zdiva a musim se pochválit že se rozpočtu na korunu držíme..Dokonce mám nabídky od firem co jsou levnější (komín střecha) než jsem si nacenila v našem podání - takže za mě -ANO, je to možný, ale je potřeba opravdu počítat... Ono je totiž snadný tady korunku pustit..támhle korunku pustit.. támhle si dopřát "malinký" luxus (treba kuchyn - nemyslim horentní sumy, ale treba něco lepšího než jste plánovali) a ono se to pak nasčítá... Příklad: blbá izolace desky.. nemáme radon.. ale pro klid duše jsme dali protiradonovou -hned pomalu 10tis rozdíl...
Odpovědět
Díky za názory, momentálně mi odpověděla už i jedna firma (seriózní) a nacenila stavbu na klíč: Uvažován dům dle nákresu + naše standardy + navíc: -sklon střechy 22°, přesah 50 cm, vazníky, betonová takšová krytina KM Beta elegant -teplovodní vytápění radiátory s plyn.kotlem -komín Cena domu na klíč… 2.008.000,-Kč vč.DPH 15% My chceme opravdu stavět svépomocí + známého na dodělávky atd..,kterého budeme platit. Materiál budeme řešit přes různé nabídky + na beton mám 50%slevu. Sbíjené vazníky na střechu chceme s úložným prostorem. - projektant tvrdí,že se dostaneme o cca 50-60tis. níž než klasický krov, nehledně na to,že by musel mít bugalov více nosných zdí, takhle stačí pouze obvodové. Takže doufám,že se dostaneme možná i níže, spíš počítáme s těmi 2mil. Z Vašich zkušeností,jaký cenový rozdíl je, když budeme chtít podlahové v obývací místnosti a koupelně a zybtek radiátory? Díky :)
Odpovědět
Profilova fotka
@hanluk nevím, teda s těmi vazníky, jakou cenu vám kde nabídnou, ale o 50-60 tisíc rozdíl mi přijde trochu nadsazený, od několika známých , co stavěli, vím že za vazníky na podobně velký domek dali taky okolo 100 tisíc, takže rozdíl je tak 20-30 tisíc, proto jsme ani vazníky nepoptávali. My budeme mít na půlce domu taky úložný prostor a nad obývákem právě otevřený krov, budeme mít pohledové kleštiny mezi krovy. Nevím, zkuste poptat, uvidíte. A ještě k nosným zdím, nemáme taky skoro žádné nosné, jen na dvou místech takové sloupy z nosného zdiva, kde bude podpěra krovu. A podlahové topení máme v celém domě a cena od firmy je komplet 76 tisíc (není v tom teda izolace do podlahy - polystyren pod topení)
Odpovědět
My dali za vazníky 55.500,- Kč (včetně montáže).
Odpovědět
Profilova fotka
@hanluk táta je zedník a říká že když ti firma nabídne dům za 2 mega tak ty to svépomocí zvládneš +- za 1 mega, 50% tě stojí práce, máme v plánu taky bungalov a my budeme doufat že se vejdeme do 1,8 maximálně ;-)
Odpovědět
U teto firmy je to za práci méně,ale myslím si,ze 1,8mil. je reálná částka. Samozřejmě záleží na vyjednávání cen na materiálu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@1pepino to jste tedy z levného kraje :-) ale koukala jsem, že máte menší domek než těch zastavěných 142m2
Odpovědět
@magdina01 Ta ano, pouze 123 m2 . ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hanluk mohu se zeptat jaká firma nabídla cenu ty dva miliony na klíč? Jinak projekt je moc pěkný..taky by se nám něco takového líbilo.
Odpovědět
@matysce Jedná se o firmu LOEX z Rakovníka - http://www.loex.cz/ - ..a cena je s výstavbou do 60km od Rakovníka,pak jsou příplatky za dopravu.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?