Celkovy rozpocet bungalovu pri cene pozemku 1,800,000 CZK

Ahoj, chteli bychom s pritelem kupovat pozemek - ano, je drazsi - za 1,800,000, ale na moc peknem, klidnem miste, na hranici pozemku jsou vsechny site. Je mi jasne, ze clovek nenakalkuluje veskery budouci barak, ale i presto se zeptam. Predstava je prizemni bungalov - 180m2, cca 12 oken, nic extra. Kolik myslite, ze by mohl byt finalni rozpocet? Vejdeme se do 4,500,000 - 5,000,000 - ne vsechno pujde svepomoci, prece jen musime chodit do prace pro korunky a ani nejsme takovi odbornici. :-) Dekuji moc predem a staveni zdar! ;) M
Odpovědět
Profilova fotka
@maruschkap ja myslím, že ano. ..ale...samozrejme záleží na tom jak moc se rozšoupnete
Odpovědět
Profilova fotka
@maruschkap ja myslím, že ano. ..ale...samozrejme záleží na tom jak moc se rozšoupnete 😊
Odpovědět
Dobrý den, máme 195 zastavěné plochy a rozpočet domu 4.mil. dle projektu. Dostaneme se s cenou níž, děláme svépomocí, žádné vymoženosti, manžel v oboru stavebnictví (levný materiál, odborné práce zdarma). Ale i tak budeme rádi, ze to bude cca 2,5. mil. Takze těch 5. mil. určitě, pokud budete volat firmy.
Odpovědět
super, moc děkuji :-)
Odpovědět
@ellenb Dobrý deň, my plánujeme 190 zastavanej plochy a pokúšam sa získať aspoň nejakú predstavu na koľko by to mohlo vyjsť. Myslíte, že by bolo možné uviesťpodrobnejší rozpis?
Odpovědět
Puvodne jsme si rozpis dali na papír, ale záhy jsme zjistili, ze zbytečně. Ve skutečnosti jsou ceny jinde, než naše představa. Jen pro představu. Máme zakladovku, koupené cihly a veškerý materiál na zdění, plus samozřejmě veškerá dokumentace a jsme na 500tis. Vše sami, bez firem, materiál za dobrý peníz.
Odpovědět
@ellenb ďakujem za odpoveď. A tie ceny mám chápať tak, že je všetko drahšie? My máme tiež nejakých známych zo stavebníctva a neviem nakoľko môžem veriť ich odhadom.
Odpovědět
Ano, vše by stalo mnohem víc. Jak jsem říkala, jsme na 500tis., bez kontaktu a prací zdarma od známých bychom byli jistě na 800tis., ne-li víc. V rámci etap stavby je tolik zkrytych a drahých položek, o kterých jsme neměli ani páru.
Odpovědět
Vidím to i u známých kolem sebe, vzali si menší hypo, měli velké oči, ze vše zvládnou a většina z nich žije v nedostavenych domech, jak z venku, tak vevnitř.
Odpovědět
@ellenb ja to práve preto tiež dosť riešim, nechcem kupovať len to najlacnejšie, aby sa to za pár rokov rozpadlo, ale zasa na druhú stranu chcem dom dokončiť. Momentálne máme na účte cca 1 milión - za to by sme radi postavili základy, múry a strechu. A potom predáme byt a za to dokončíme zvyšok - to rátam tak okolo 2 miliónov. Čo tu tak čítam, tak niektý postavili aj za menej, tak snáď to stačiť bude. Máme už hypo na pozemok, takže viac by som si požičiavať nechcela.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?