Dům na klíč, rozpočet do miliónu

Profilova fotka
Dobrý den,už celkem dlouho hledáme s mamkou a taťkou domek na prestehovani z pronajmu..nechceme jiny byt..a vetsina penez z vyplat jde bohuzel do pronajmu..Nasli jsme par domku k nastehovani levne ale jsou uz starsi opouzivane a tak a me je 16 a co si budem chci moderni baracek a zvat si kamaradky heh ;-) Takze me napadl domek na klic..A tady prave nevim jak to resit..A chci se o tom tu poradit..Rozpočet no ideálně do milionu bez hypotéky. Popr jestli jde hypoteka jen na jednoho rodice ze mamka by to chtela na sebe aby tam manzel nemusel ani jit ale to asi nejde..?Popr babicka by nam mohla pujcit ten druhy milion a mamka by vybrala nejake sporeni atd..A po nastehovani by si nasla lepsi praci..aby uz zase sporila..neni nejmladsi a tak proste nevim jestli je to dobry napad aby se nezadluzila atak..Takze asi tak k rozpoctu a ohledne predstavy domku..tam uz je to celkem volnejsi staci dva mensi pokoje a obyvak kuchyn koupelna..idealne ale tak tri pokoje obyvak kuchyn koupelna balkon nebo mensi veranda..a garaz nebo pristresek pro auto..a pozemek taky jsem hledala ale moc nevim podle ceho posoudit cenu a tak..Je to tedy reálné? S tím že vnitrni nabytek mame vlastni jen zaridit elektrinu topeni koupelnu a kuchyn..podlahy..vymalovat a ostatni nabytek netreba..Doufam ze chapete a poradite :)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud počítáš s rozpočtem do milionu, tak na to hodně rychle zapomeň. Za domeček počítej minimálně 2,5 mil. na klíč + cena pozemku. Podle lokality. Pokud všechen příjem rodičů jde na nájem, předpokládám, že jim banka na hypotéku nepůjčí.
Odpovědět
Profilova fotka
3 pokoje, obývák, kuchyň.. takže 4+kk. Nejlépe s garáží. Plus vybavení kuchyně. Jak tak čtu, tak na klíč. To je cca 3 mil. a to se držím dost při zemi. Plus pozemek. Nevím, v jaké lokalitě, ale počítej, že v tom zahučí 3,5 mil.
Odpovědět
Profilova fotka
@mariacek 2,5 za jakou dispozici? Pozemek jsem nasla za 500 000..a uplne vsechen ne neco zbyva dejme tomu ctvrtina z kazdeho platu.. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@holka16 Mrkni na www.rdrymarov.cz a tam máš ceny i dispozice. Na googlu si najdi něco o nákupu pozemků, uzemních plánech apod. Pozemek za 500 tisíc může být podezřele levný, nebo normální - záleží zda u Prahy nebo u Chebu třeba... Pak třeba jdi na web nějaké banky, zadej tam příjem a náklady rodičů a ono ti to vyplivne, kolik ti banka půjčí. Musíš mít ale něco našetřeno na začátku... Už vidím region Zlín - to by asi mohlo být OK, záleží na sítích atd. Je lepší si tady pročíst fórum, stavba domu je tak komplikovaná, že bychom ti na to vše mohli odpovídat knihou...
Odpovědět
Profilova fotka
A ma nekdo zkusenosti s thermodomy nebo vextadomy?Ty stranky my pripadaji lepsi libi se nam tam vic domu a tak..a sítích no pisou tam ze kanalizace a elektrina voda a tohle je tam na kraji pozemku zavedene..neco na zacatku ma nasetrene mamka ne nejak prevratne ale tak na pozemek a do zacatku domku..To s tou bankou se podivam a chapu..takze nerealne si myslite ze to neni?A taky jsou ty domky na klic v poradku a tak?
Odpovědět
možná by to měli rodiče řešit samy. být tebou najdu si brigádu, spořím a svůj vysněný moderní domek si postavím až budeš mít věk, práci, partnera :)
Odpovědět
@holka16 no pokud ten dům na klíč budeř vyřizovat ty, tak to reálné nikdy nebude.... nech rodiče ať se o to postarají sami pokud chtějí bydlet jinde, ty by si takové věci řešit ani neměla...
Odpovědět
Profilova fotka
Jasne resi to rodice..jen jsem se tu chtela pozeptat a tak..samozrejme neresim bydleni pro me jako dospelejsi..jen proste lepsi rodiny bydleni :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?