Hrubá stavba

Dobrý večer, Měla bych dotaz ohledně rozpočtu. Firma, která mi bude stavět domek mi poslala rozpočet na hrubou stavbu. Pan majitel i říkal, kde materiál kupuje, tak jsem docela překvapená, že cena Ytongu je v jeho ceníku docela přemrštěná a cena na netu je úplně jinde.. samozřejmě daleko levnější.. jen jsem potřebovala poradit, zda to tak dělají všechny firmy, že vám nacenní materiál dráž, než by si ho člověk sehnal sám, nebo to prostě zkouší.. Přece jen řeším to sama ženská, tak budu ráda za každý postřeh. Moc děkuji
Odpovědět
Když uděláte poptávku individuální ve stavebninach, tak dostanete ještě nižší ceny, než jsou k vidění na internetu. Sestra platila materiál na hrubou sama a zaplatila jen práci.
Odpovědět
Pokud vám bude stavět hrubou stavbu firma na klíč,tak vás zajímá celková cena a ne cena za materiál,je běžné že si mohu sehnat materiál levněji,ale potom nemá firma zájem stavět protože na materiálu nejvíc vydělají,stejné je to v autoservisu(Autokely prodává autodíl za 100 kč,po registraci každému prodá za 80 kč a autoservisu nebo jinému autoobchodu za 50 kč ale autoservis účtuje zákazníkovi 100 kč a proto nechce montovat zákazníkem dodané náhradní díly),když jsem scháněl firmu na montáž kotle s nádržema na klíč,tak mě zajímala celková cena a ne cena za materiál(ve vyůčtování kotel za 35 000 kč s dph 15 % a na internetu za 30 000 kč s dph 21%),jindy mě firma dělala koupelnu,v SIKU se nám líbily obklady a přes překupníka to vyšlo levněji než to koupit rovnou v SIKU(SIKO to prodalo stavebninám a ty to prodaly stavební firmě a mě to naúčtovala levněji než SIKO,jak to mají předražený),jindy pokládka PVC za práci si řemeslník moc nevzal ale za samonivelační hmotu si účtoval víc než za kolik to dokážu koupit já(ve skutečnosti to koupí levněji než já protože má množstevní slevu)
Odpovědět
A mají tam rozdělenou položku za praci a za materiál?
Odpovědět
@tomus anoo..mají..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?