Horká

Kde všichni berete peníze na tak krásné domy?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Vím, že ta otázka může být pro někoho osobní, ale chtěla bych se zeptat kde berete peníze na tak krásné domy. To máte vážně tolik našetřeno nebo vám s tím pomáhají rodiče?? Ještě k tomu jestli máte malé děti a paní je třeba na mateřské. My máme hypotéku na byt 3+1 brali jsme si rovný milion a máme to na 30 let. Moc si přejeme dům, ale metr pozemku taky v okolí stoji 1000 kč metr a když vidím kolik ty domy stojí tak snad ani není možné si domeček pořídit. Byt by jsme samozřejmě prodali i s hypotékou. A i ta představa, platit velkou hypotéku třeba do 60 let a skoro nic si nepořídit nebo nejet na dovolenou? Nechápu jak to děláte moc bych si to taky přála, jen nevím jak to provést, vážně vás obdivuji.
Odpovědět
1
10
11
Dovolit si dum jsme mohli jen diky memu manzelovi, který je o 9 let starsi a dal do nej sve (pozdeji i nase spolecne) uspory. Zcasti mame hypoteku, ale vse hradime z manzelova platu (koncim ted rodicak s druhou dcerou).
Odpovědět
@peta_novy Co ty seš za debilní pako, to je neuvěřitelné ... 😄 😄 😄 😄
Odpovědět
Profilova fotka
@maitland zajímalo by mě, jak reflektujes svůj názor na růst cen dnes... 😄
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech

Odpověď na příspěvek od bayt:

Nechci bejt zlá, ale proč se staráš o ostatní a p…
@bayt : paní se ptá. Tak nebuďte zla a hnusná. Asi nejste úplný poctivec.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od nelaull:

Vím, že ta otázka může být pro někoho osobní, al…
@nelaull : každý to ma jinak. Někdo dědil plus hypo a plus dva platy a šetření. Někdo bydlel roky na ubytovně a manžel jezdil např s kamionem od nevidím do nevidím. Někdo si někde nakradl nebo spíš trochu podváděl a někdo bydlel u toho divu do 35ti.
Odpovědět
Dovolím si přidat názor z mého úhlu pohledu. Můj úhel pohledu vychází z toho, že celý život se živým jako projektant, následně s projektovou kanceláří a dnes již přes 20 let jsme uzavřeli kruh a zajišťujeme výstavbu záměrů (nejen domy) od přípravy přes inženýring a povolení, dále realizaci až do kolaudace a odevzdání klíčů od domu. Naši zákaznící jsou různí, ale jedno mají společné-sen o domu a zároveň téměř vždy mylné představě o jeho ceně😁 a to především posledních 10let. No a k tématu, kde na to lidé berou...jako v každé společnosti platí gaussovo rozdělení. téměř polovina zákazníků má generační peníze/majetek+kombinace (majetek+zbytek banka). Příklad: lidé 30-35let s jedním děckem a druhým v plánu. Často jen s průměrnou mzdu, ale s prodaným majetkem po prarodičích+podpora rodičů. Tito lidé často tuto skutečnost maskují a snaží se vypadat ve společesnském statusu jako ti, co jsou nadprůměrně pracovití cílevědomí s akceptací velkého závazku celý život...navíc často vystupují na sociálních sítí, jako svépomocníci. Dalších 10% se pak skládá se starších lidí 40-50let co už mají něco za život našetřeno a nemají hypotéku. Další cca 20% tvoří mladí lidé co mají na krev 100% hypotéku (resp. 20% nějak dali) a bydlí zatím přechodně u rodičů. No a nemalá část (20%) taky tvoří zákazníci co platí hotově-typicky mladí lidé (IT, influnceři, děti doktorů, právníků, politiků..). No a ten zbytek-přesně 0% jsou lidé, co jsou skutečně pracovití, vzdělaní, co mají jasné životní priority a staví si dům opravdu svépomocí. Ono dnes je to tak, že když někdi říká, že staví dům...tak ne nestaví dům, ale nechává se stavět a práce bere už jenom to obvolávání, výběr dekorů apod. detaily.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od panlorenc:

Dovolím si přidat názor z mého úhlu pohledu. Můj …
@panlorenc "No a ten zbytek-přesně 0% jsou lidé, co jsou skutečně pracovití, vzdělaní, co mají jasné životní priority a staví si dům opravdu svépomocí. Ono dnes je to tak, že když někdi říká, že staví dům...tak ne nestaví dům, ale nechává se stavět a práce bere už jenom to obvolávání, výběr dekorů apod. detaily." Nesouhlasím, 0% je blbost ... já sám jsem si udělal na baráku většinu sám a terénní úpravy jenom sám.. ano, bylo to 7,5 roku života, ale za ty ušetřené miliony to stálo.. a hlavně vím, že nic není ošizený... a znám ve svém okolí spoustu chlapů, kteří stavěli stejně..
Odpovědět
Profilova fotka
Tak, ti co si to staví sami, tak o tom zpravidla neinformují realizační firmy domů na klíč. To je ale překvápko, co?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

Tak, ti co si to staví sami, tak o tom zpravidla …
@pyramis Nemáš pravdu. Ti co teda jakoby staví svépomocí nás často zdržují poptávkou, která často stejně končí naším doděláním či alespoň s žádostí o kontakty😀. Čest všem výjimkám. @xkarlos Těch zbylých 0% jsem uvedl řečnicky a ne doslova. (nechápu jak to vůbec může pochopit jinak🙄)
Odpovědět

@pyramis Nemáš pravdu. Ti co teda jakoby staví s…
@panlorenc no, v kontextu celého příspěvku to není řečnícká odpověď, ta vypadá jinak ... navic řečnické odpovědi nepoužíváte, vždy jen vaše fakta a v prvních větách sám píšete, že je to váš názor, na základě dlouholetých zkušeností ...
Odpovědět
Profilova fotka

@pyramis Nemáš pravdu. Ti co teda jakoby staví s…
@panlorenc O pravdě a nepravdě se dá diskutovat donekonečna, ale nefunguje to tak, že někdo řekne o jiným, že jí má, nebo nemá..... Jinak jeden soused v naší ulici stavěl sám s podporou všech přátel a příbuzných - vše krom střechy a oken. Další sousedce to postavil celý táta zedník + pár známých. Další kolega v práci stavař, stavěl komplet sám. I vazníky si napočítal, ty si teda nechal nakonec vyrobit firmou, protože se s tím nechtěl párat. Uvedení po žádné firmě žádné nabídky ohledně stavby na klíč (nabídky na materiál od prodejců pochopitelně ano) aní kontakty nechtěli. Vůbec to nechápu, dyk to přece není možný, že ty pravdo?
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a ještě abych nezapomněl na svojí maličkost pravdo. Netroufl bych si říct, že jsem stavěl sám. Byť jsem si pár věcí na baráku a garáži dělal sám. Dejme tomu 10 %, ale spíš ty pracné detaily, se kterými by se málokdo tak páral, ale na kterých velmi záleží. Ty jo a víš ty co? Skoro se to bojím napsat. Do žádné stavební fy jsme nevolal ani nepsal, že chci kontakt nebo nabídku na stavbu na klíč. Od začátku jsem věděl, že si budu sám vybírat, koho na parcelu pustím.
Odpovědět

@panlorenc O pravdě a nepravdě se dá diskutovat …
@pyramis Říkám jen moji osobní a životní zkušenost. Neříkám, že to tak platí vždy všude a pro každého.
Odpovědět
Profilova fotka

@pyramis Říkám jen moji osobní a životní zkušeno…
@panlorenc To já nepopírám, za to ty jsi popíral mojí zkušenost.
Odpovědět

@panlorenc To já nepopírám, za to ty jsi popíral…
@pyramis Ty jsi reagoval že svepomocnici si nenechávaj nacenit. No a moje zkušenost je, že velmi často si naopak nechávají nacenit. Tvůj názor je názor a můj názor je zkušenost a to je ten rozdíl mezi námi. Hlavně to neber jako urážku, ale jako fakt.
Odpovědět
Profilova fotka
Ale pochop, že ty nemůžeš mít zkušenost a mluvit o svépomocnících, kteří si staví sami a nikomu nevolají ani nepíší. To pak zkresluje tvou zkušenost. To je taky fakt :-)
Odpovědět
Článek se načítá
1
10
11
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?