Nacenění RD hrubá stavba na klíč + poraďte firmu v MS kraji

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. Mám zatím první nacenění hrubé stavby RD na klíč. Dům bude bungalov s rovnou střechou, zdivo Porotherm s vatou. Protože jsem laik a do cen stavby nevidím, chtěla bych vědět, zda je v dnešní době růstů materiálu cena 3,9mil. za hrubou stavbu "normální" nebo je to moc (což si teda myslím). Zároveň se zeptám i na další stavební firmy v MS kraji, se kterými máte dobré zkušenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě hlavně nepište, že nemáte zkušenosti a že nemáte čas ? Najděte si třeba 2 schopné zedníky - nevím 300 kč na hodinu a přidejte ruku k dílu a postavíte hrubou třeba za 2 miliony. Nebo 2,5 než mít vše na klíč za 3,9. Nevím co je to dnes v módě ti mladí. Mě je 45. Začal jsem stavět před 7 lety - stavěl jsem svépomocí 1,5 roku jako i další úplně neznalý sousedi u nás v ulici velký dům podsklepený 170 m2 a dalo se to.
Odpovědět
A jak máme dát názor, když nevíme, jestli je to cena za dům 300m2, nebo 150m2??? Takže můžeme odpovědět pouze názvem tvého nicku @nevimnetusim. Strop za 900t 😄 No jo, železo a práce (bednění) šly s cenou nejvýše....a jestli tady někdo napíše, že patrový je levnější tak dostane flákanec 😛 (se podívejte na m2, zákl. desky a m2 stropu).
Odpovědět
@panlorenc omlouvám se, dům má 200m2
Odpovědět
@hbboy S Vámi asi nemá smysl moc diskutovat. O času není v dotazu ani zmínka, ale ano nemáme ho. Evidentně nejste v práci 11 hodin denně, abyste to pochopil.
Odpovědět
Myslim, že je to dost doporučuji partu zedníků a schopný dozor, který to bude řídit. Při st firmě zivite i úředníky jejich firmy.
Odpovědět
@nevimnetusim 200m2 znamená cca 700m3 obestavěný, při ceně 8000/1m3 to máme 5,6mio, z toho hrubá stavba cca 35%, takže 1,96. Čekal bych nabídky na "hrubou" kolem 2mio. BTW za hrubou považuju základy, zdivo, střecha, okna/dveře.
Odpovědět
@panlorenc Cena 8000,-/m3 rozhodne neni aktualni, vuci cenam, jak se za posledni mesice zvedly ceny materialu. I cena za hrubou stavbu neni prece 35%, ale vetsinou cca 50%. @nevimnetusim Mame dum cca 880m3 a cena na klic je stanovena na 8,3mil… Takze 3,9mil za hrubou je adekvatni v dnesni dobe (lip uz asi bohuzel nebude).
Odpovědět
Tak jestli na to máte a neřešíte 8 mega, tak proč se tím zabývat.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@panlorenc od kdy my si tykame? No jo, jiny kraj, jiny mrav 😅 Sdelila jsem pouze fakta - o tom co je v cene (nadkrokevni izolace, hlinikove okna, nekolik HS portalu, rekuperace s chlazenim, tepelne cerpadlo zeme-voda, drevena podlaha…) nebyla ani rec 😀😉
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Já měl v létě cenu 3,1 mil vč DPH za hrubou stavbu dvoupodlažního domu o zastavěné ploše 130m2. Pokud chcete ušetřit myslím, že tam můžete použít užší cihlu a volil bych variantu cihly bez zateplení, které bych udělal zvlášť. Bezne se dělá 30 cihla + 20 zateplení. Já mám 38 cihla + 18 zateplení a hodně lidí mi říká že to je zbytečné... Jinak nejjednodušší pro vás bude oslovit další 2-3 firmy a uvidíte zda je to bezna cena nebo někdo bude mít výrazně odlišnou cenu a pak bych volil tu firmu co má cenu podobnou jak jiné firmy. Vyhnul bych se extremum na obě strany. Případně to pak riskovat a jít do stavby suvdodavatelskym způsobem, který by měla vyjít levněji, ale je s tím více práce kolem.
Odpovědět
Článek se načítá
Ještě mě napadá že proto porovnání cenových nabídek je dobre si nechat vypracovat výkaz výměr, který byste pal do těch firem zaslal aby vám ho vyplnili. Jinak když každá firma to vyplní do jiného formuláře se vám to bude blbě porovnávat.
Odpovědět
Profilova fotka
@nevimnetusim Tak jako obchodák jsem dělal od 6:30 do 17 hodin denně a pak od 17 do 22 hodin denně 1,5 roku na stavbě, plus všechny víkendy a dovolené a za 1,5 rok jsem bydlel. Vše jsou to jen Vaše výmluvy, všechno jde, když se chce. Ale zase děláte 11 - 12 hodin denně tak si můžete koupit dům na klíč za 8 milionů a neřešíte peníze. Jinak dle mě hrubá stavba s okny a střechou tedy u mě 50 % ceny nebyla - spíš tak 40% - možná 45 %. Dům se také musel zařídit, ploty a další věci okolo
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?