Novostavba do 1. 600 000 Kč? Dá se postavit svépomocí?

Myslíte, že by se dala postavit novostavba svepomoci, o 100 m čtverečních 3+1? Žádný luxus, prostě obyč. dům....do 1.600 000 kč..máte někdo rozpočet, kolik co Vás stalo? (základovka, hruba, stavba, okna, rozvody, podlahy, betony, omítky.....a tak co vše se musí) díky
Odpovědět
Profilova fotka
ono by možná pomohlo kdyby jsi sem dala třeba projekt, ale i tak ti spousta lidí odpoví, že záleží na spoustě věcí. Děláme si podrobný rozpočet, opravdu vše a pečlivě zapisuji, ale stavíme rozměrově větší dům, cca 180m2 ... vydáme se do 2,2mil. svépomocí ... taky žádný luxus, ale v průběhu stavby vidíme, že najednou se těžko ustupuje z toho co se líbí, jen kvůli tomu, že je to např. o 5 tis. dražší než to, co nám do oka nepadne :-S před stavbou jsme si říkali to samé jako většina, že budeme šetřit kde se dá, ale člověk míní a hlavně dům nestavíme na dva roky, ale na celý život, tak ať to stojí za to.... ..... každopádně pokud máte pozemek, tak si myslím, že by jste se možná vydali. počítej s tím, že nějaké náklady jsou stejné ať stavíš malý dům nebo větší ;-)
Odpovědět
ahoj díky za info. projekt nemáme, jen se právě rozhodujeme, čerpáme info. jestli stavět nebo rekonstruovat :-( :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@carisima Tady v tomto pořadu na jojce, až na samém konci je malá (asi menší než chcete) novostavba co staví firma na klíč, za super cenu, schválně jukni http://novebyvanie.joj.sk/nove-byvani... :-o :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@carisima Koukalas na to? :-)
Odpovědět
@zamilovanadonej Já se koukala,ale není tam ani ň o firmě,jen,že jsou to maďaři. ;-) Jinak za 25000 eur je to bomba.
Odpovědět
Profilova fotka
@citun To bude maďarská, myslím že by nebyl problém jí dohledat když by člověk zapátral..nebo si napsat o kontakt, jako lidé pod videem. ;-) :-)
Odpovědět
@zamilovanadonej jj koukala...no uzasny....
Odpovědět
@carisima cena není 25, ale 45 tis. euro.
Odpovědět
Profilova fotka
@carisima takže chcete zděný dům , ju, :-)
Odpovědět
já fakt nevím :-( jaký dům....zvažuji všechny možnosti :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Snad da,protoze mi to tak plánujeme :D zatím jsme na 800 tis a chceme se vejít do 1,7 mil.... Ale opravdu děláme vse sami, kromě izolace sklepa ..152 m2 zastavěné plochy.
Odpovědět
@saddova ty jo super, budu vás sledovat :-) manžel je zednik, jakože stavíte uplně sami??? nebo stavite svepomoci?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@carisima pritel je takovy kutil, hodně sikovny a samostatný :). Je to na ukor času, ale ušetřené penízky..
Odpovědět
Profilova fotka
@carisima Ahoj, stavíme podkrovní - 85 m2 zastavěné plochy a chceme se stejně jako saddova vejít do 1,7 mil :) zatím začínáme na základovce, už máme cihly a víme cenu střechy :)
Odpovědět
My máme představu stejnou, jako @effka84, rozměrově stejný barák. Očekáváme podobnou cenu. Z toho usuzuji, že malý domeček se okolo1,6mio. postavit dá.
Odpovědět
@candat Koukám,že jsem se přepsala.:-D Ale jen o 20 euro!:-D
Odpovědět
Taky si myslím, že se to dá, jen hodně je to o tom, kolik si toho opravdu uděláte sami a jaké slevy vyjednáte u materiálu. Nejvíc se dá ušetřit na hrubé stavbě, nemyslím tím na úkor kvality, ale třeba v našem případě jsme za cihly porotherm a tašky km beta ušetřili cca 35 - 40% oproti katalogovým cenám. Prostě vyjednávat, poptávat více stavebnin v okolí atd. Jo a jsme na tom podobně jako @saddova, ale 149,5 m2 :-) a chlapa máme asi stejného :-D :-D :-D , můj je taky takový šikovný kutil. Jediné co nám zatím dělal známý byla elektřina. :-), jinak vše si dělá sám a pomáhá mu občas jeho táta. Cena práce je skoro polovina ceny domu. Takže úspora je to velká.
Odpovědět
Rozhodně raději stavějte než dělat rekonstrukci! Opravdu...
Odpovědět
@carisima My jsme se taky ptali známého stavaře a říkal,že do 1,5 milionu v pohodě.Mluvili jsme o maximálně 80 m2 zastavěné plochy. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@carisima pokud je manžel zedník a je trochu šikovnej tak nevím co vůbec řešíte ? ;-)
Odpovědět
@denisaho ahojky....tak by mne zajímalo, jestli mi můžeš odpovědět, kolik vás vyšla základovka, kolik cihly na hrubou a střecha??? třeba jo zpráv díky moc :-) Joooo a kolik zedníku, nebo sami stavíte???
Odpovědět
@citun ahojky?? Fakt nám by stačilo klido i tech 80 :-) a už stavíte???
Odpovědět
Profilova fotka
@carisima Napsala jsem do IP :)
Odpovědět
@carisima Píšu do IP. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@carisima @denisaho @citun holky taky už tady bylo někde psáno že hrubá stavba je 1/3 nákladů na celý dům. Za nás to můžu jen potvrdit;-)
Odpovědět
@effka84 A jaká byla cena hrubé stavby? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@citun cca 720 000,- bez pozemku a bez veškerého papírování
Odpovědět
Profilova fotka
s vašimi požadavky určitě
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?