Orientační rozpočet za dům

Zdravim vsechny stavitele a chci moc poprosit o radu. Mame hotovy projekt domu s uzitnou plochou celkem 215 m2, z toho 70 pripada na chodby, satny, tech mist., zbylych 145 jsou pokoje, kuchyne, koupelny. Samozrejme jeste pred projektem nam architekt udelal cenovou kalkulaci za celou dtavbu az do finalni "obytne" verze ( bez spotrebicu, zarizeni koupelen, kuchyne) a bohuzel jsme se ocitli v situaci, kdy tesne pred zacatkem stavby se od interierovych architektu, pratel, dozvidame, ze cena uvedena nasim architektem je nerealni. Vim, ze je to strasne tezke hodnotit, ale muzu poprosit uz ty z vas, kteri staveli o zkusenost kolik gakovy dum ( stavba, podlahove topeni, dvere, okna-drevene, omitka, fasada) muze stat? Nejedna se mi o spotrebice a zarizeni koupelen. Moc dekuji!
Odpovědět
Kolik stojí auto? Kombík, 4 kola, motor silnější, volant? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
udějte si hrubý odhad na m2 obytné plochy cca 20 tis/m2 pokud Vám to bude stavět firma a nejste nároční nebo 15 tis. pokud si to děláte sami a chcete (dokážete) hodně šetřit. nebo banky dělají základní odhad na m3 obestavěného prostoru cca 4500,- Kč. a uvidíte co Vám vyjde. Pokud je to pro Vás pořád hodně udělejte si položkový rozpočet a jeďte položku po položce a hledejte, kde by se to dalo stáhnout (vaše práce, druhá kouplena později, atd. atd.) Pro představu - kamarádi postavili s firmou dvoupatrový, zděný dům o obytné ploše cca 120 m2 v obou patrech za 3 miliony a z toho cca 1,5 mil. byla hrubá stavba a 1,5 mil. vnitřky. Různé detaily mohou dost prodražit stavbu - např. dřevěná nebo veliká okna, výklenky, vikýře, systém vytápění....
Odpovědět
@lopp Sorry, ale registrovala jsi se v roce 2013. Od té doby jsi měla možnost přečíst spoustu příspěvků, ze kterých si mohla vytušit, za kolik se ceny pohybují a že takto postavené dotazy jsou nezodpověditelné. Loop to vystihl přesně. Je to stejné, jako otázka: Kolik stojí větší oběd pro větší rodinu v restauraci?(Pití, jídlo, dezert.) Jestliže máš rozpočet od architekta, tak jej sem vlož, a jsme schopni jednotlivé položky posoudit a relevantnost kalkulace od architekta. A též pro ostatní, co ostatní čekají, že na takový to dotaz bude odpovězeno? Cenové rozpětí 2,5 - 5 mil Kč? Stačí to takto?
Odpovědět
Na to se fakt nedá rozumně odpovědět, i když i já bych to ráda věděla, ptala jsem se taky... je to bohužel jako věštění z koule:( Abychom měli představu, prostě jsme poslali všechny možné poptávky. Oknaři jsou rychlí, stejně jako dveře, pošlete jim plánek a i do druhého dne máte jasno. Hrubá stavba trvá déle, ale i tak se dá. Pokud stavíte z cihel (a zejména svépomocí), pošlete třeba do Porothermu, i oni nám udělali cenovou nabídku. Vlastně cenová nabídka jde udělat úplně na vše. Takže doporučuju vytvořit tabulku, přečíst si, co vše se na stavbě počítá - omítky, voda/topení, topná soustava, vnitřní omítky, elektro, zabezpečovačka... (milion míst na netu a vlastní představy) a pak obeslat firmy. Nám ještě pomohlo, že jsme mohli nakouknout do rozpočtu domu, co stavěli manželovi rodiče před pár lety. Takže ta jednotlivá řemesla/kroky jsem měla i od nich z papírů. A určitě počítat s rezervou. Tak budete mít představu, co kolik může reálně stát pro váš dům a požadavky.
Odpovědět
4-20mil a interiérové architekty nakopej do zadku, jsou to darmožrouti...
Odpovědět
Dekuji za rady nazory.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?