Podsklepený patrový dům, jde postavit do 1,8 mil.?

Profilova fotka
Krásný den stavaři :-) Vím, že na tuhle otázku je těžké odpovědět, záleží na zručnosti, na cenách materiálu apod. Ale přece jenom už máte nějaké zkušenosti, tak snad poradíte.. Pozemek ve svahu, kde už od začátku vidím podsklepení (garáž + do budoucna i garsonka - třeba na stáří nebo pro děti) s tím, že jižní strana by byla odkrytá, tudíž vjezd do garáže by byl rovný, jenže CHKO má požadavky, že dům má být obdélník se sedlovou střechou.. Takže bych nejradši postavila patrový se zastavěnou plochou cca 70 m, kde dole by byl obývák, kuchyň s jídelnou, jeden pokoj, koupelna a záchod a nahoře 3 pokoje, koupelna a záchod.. A má otázka zní, myslíte, že by to šlo postavit do 1,8 mil.?? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
myslim si ze ne. jen ty zemni prace a odvoz prebytecne zeminy budou ranec. sklep to hodne prodrazi.
Odpovědět
Profilova fotka
musíte počítat s tím, že podsklepení musí mít dobrou hydroizolaci, sice ušetříte na fasádě u toho co bude ve sklepě, ale je to jedno patro navíc, cena kterou udáváte je dost nereálná, navíc zakládací poměry stavby ve svahu jsou jinak dimenzované než u domu na rovině, my jsme původně měli rozpočet cca 2,5 mil. ale už teď víme, že se nevejdeme a bude to o 0,5 víc (máme 112 m2)
Odpovědět
Zalezi i na vlhkosti pozemku. Ze je svah na jizni stranu, neznamena, ze tam neni spodni voda, mokrad apod. My to tak mame - jizni svah a celopodsklepeny dum. Ale kvuli energeticke narocnosti mame cely sklep pod urovni terenu, okna jsme vyresili svetliky. Nas pozemek je na skale, puda je velmi jilovito-kamenita a drzi se tu voda jen tak pro nic za nic. Proto mame sklep betonovy monolit, coz stalo asi ctvrtinu ceny cele stavby - na to pozor. Rekla bych, ze dum, co je castecne "zakopany" ve svahu, bude stat daleko vic jak 1,8mil. Jo a garaz v dome se mi nezda dobry napad, neni to zdrave ;-)
Odpovědět
záleží na mnoha okolnostech, ale dovolil bych si tvrdit, že se tam nevejdete (do 1,8 mil.). Výkopové práce jsou dost drahý, ale hodně záleží na typu horniny. Nás ještě k tomu potkala v několika místech tvrdší skála (cca. +80.000Kč oproti plánu). Stavíme dům s podkrovím, 92m2 a pod ním podsklepení ( 2 garáže + 2 místnosti) asi 96m2 a jen hrubá stavba podsklepení + schody k 1.NP a deska pro 1.NP nás vychází na necelých 1,2 mil. Z důvodu složitosti nám to dělá firma, kterou jsem vybral na základě referencí a také ceny (dělal jsem "výběrové řízení"). Ani stavební dozoři do toho nechtěli jít, když jsem si pohrával s myšlenkou celé to udělat svépomocí. Pozemek, kam se odvážel materiál z výkopových prací máme svůj a je asi 3km od stavby. Na tom jsme ještě celkem dost ušetřili. My budeme rádi, když se vejdeme do 3,3 mil. Kč. Bez posklepení, na rovném pozemku a většinu práce sami, tak pak by jste se do těch vašich peněz mohli vejít. Za předpokladu, že pozemek již máte. To vycházím ze svých zkušeností, netvrdím, že se vyjímky nenajdou.
Odpovědět
Podle mého názoru určitě ne. Spíš tak mezi 2-3mil. Zkuste mrknout na nějaké typové domy na klíč na internetu, ať si o cenách uděláte trochu obrázek. Pak to jde samozřejmě postavit svépomocí levněji, ale je to makačka.
Odpovědět
Mame castecne podsklepeno,je to tedy spise suteren a jedno obytne patro. Do teto castky jsme se i bez pozemku nevesli a to nemame zadny nadstandard...
Odpovědět
Profilova fotka
1,8 mil Kc za hrubou stavbu nebo cely dum po dokonceni? 1,8 mil Kc je realny naklad tak na hrubou stavbu s okny. @radim83 Take stavime podobny dum s dvougarazi v suterenu. Jak se Vam vyviji stavba?
Odpovědět
@hajra vyvíjí se celkem dobře, hrubá stavba, o které jsem psal výše byla dokončena za 1.270.000 Kč. Asi za týden by měli naskočit již moji zedníci a začít s hrubou stavbou domu. Vyskytla se nám bohužel několikatýdenní pauza, ale jinak v pohodě. Do konce roku bychom to měli rádi pod střechou.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 Diky za informaci. Co stalo nejvetsi ranec z tech 1,3 mil?
Odpovědět
@hajra Zemní práce - 238.259 Kč. Bylo to asi o 120.000Kč víc, než se předpokládalo. Bohužel do země člověk nevidí, i když jsem měl domluveného geologa. Nakonec jsme od něj upustili, protože jsme to tak i tak chtěli udělat tak, jak to projektant navrhl.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 Diky. Takze samotna stavba zakladu + suterenu + stropu + schodu je tak 1 mil? Suteren je predpokladam betonovy ze zaliteho ztraceneho bedneni.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 měli jsme to také tak :o), uvažovala jsem o změně projektu, ale manžel rozhodl, že vybagrujeme jak bylo v projektu i když skála byla nekonečná
Odpovědět
Článek se načítá
@hajra barák bude nad suterénem odsazenej, takže za stropem suterénu je ještě další navazující základová deska. U schodů je ještě 40cm opěrná zeď. Jj, ze ztraceného bednění. @jirinapezl my vůbec neuvažovali, že bychom toho chtěli míň, ať skála byla nebo ne, spíš jsem uvažoval, že by se tam mohlo ještě něco přidělat, ale když jsem zjistil, že by to vyšlo min. na dalších 300.000Kč, tak jsme se na to vyprdli.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 nás skála nechtěla pustit, nakonec se posouvala celá stavba asi o půl metru, ale geodet do posvětil, každopádně pro nás to tehdy bylo zdržení dva měsíce :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?