Rozpočet na konkrétní bungalov 4+kk dodavatelsky

Dobrý den, vím, že je zde plno podobných příspěvků, ale potřeboval bych poradit ohledně tohoto konkrétního projektu. Chci stavět bungalov dle přiložené fotky a dodavatelsky. Rád bych si poptával firmy a vybíral dle ceny atd. Mám rozpočet kolem 2 mil. (bez kuchyňské linky). Co se týká materiálů a konstrukce, tak bych to chtěl takto: Ytong 300 mm + 150 zateplení Střešní krytina betonová (např. Bramac) Topení - podlahové (nejspíš elektrické topné kabely nebo teplovodní s plynovým kotlem) Ostatní vybavení lepší standard. Moc Vám děkuji za Vaše názory a rady.
Odpovědět
no svepomoci plus dodavatelsky by to asi do 2mil slo... ale budes muset take prilozit ruku k dilu
Odpovědět
2 mil??? hodne stesti, na klic nesmysl
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasim s @mitote Pokud prilozis ruce dilu a budeš dobře vybírat firmy, půjde to ;-)
Odpovědět
mitote / lostakova - právě, že moc ruku k dílu přiložit nemůžu (není příliš času), takže doopravdy bych potřeboval téměř vše zadat živnostníkům / firmám. lopp - nechci na klíč, chci poptávat jednotlivý řemeslníky, i tak jsou 2 mil. nereálné?
Odpovědět
Profilova fotka
Jen dodavatelsky do 2mil myslím nereálné
Odpovědět
A co třeba dřevostavba? Ta by do 2 mil reálná byla od firmy?
Odpovědět
Profilova fotka
@hanz158 A za jak dlouho chceš mít postaveno? Řeknu ti to takhle, my stavime bungalov 4+kk svépomocí, rozpočet máme 1,3 mil, bance se to nezdálo, tak nám dali ještě o 500tis víc. Manžel chodí do práce, já jsem na mateřský a nemám hlídání, takže jsme si dali cíl postavit za dva roky. První rok je za námi, dodrzujeme rozpočet i časový plán. (Půl roku trvalo vyřídit povolení + byla zima). Obvykle memu manzelovi pomaha tchan zednik, ja se na stavbe moc nevyskytuju. Jsou tam tak cca 2 dny v tydnu, 1-2 dny manzel sam, ale najde se i týden, kdy se nepracuje. Mrkni ke mne do alba. Do teď jsme dělali všechno sami, jen střechu nám dělá firma. Když chceš někoho označit v příspěvku, napis před jeho nick @ (bez mezery) ;-)
Odpovědět
@lopp pan se na vystavbu na klic ale nepta... Precti poradne nez reagujes
Odpovědět
@lostakova my chceme mít postaveno tak do 15 měsíců. Jenže jde o to, že já třeba nemám žádného zedníka z rodiny nebo kamarádů, takže budu muset někoho platit. Já samozřejmě mohu na stavbě pomáhat, ale odborné práce stejně dělat nemohu. Takže vycházím z toho, že bych víceméně vše dával živnostníkům přes poptávky a právě to mě zajímalo, zda je to reálné postavit nebo ne do 2 mil.
Odpovědět
Profilova fotka
@hanz158 Strasne to zalezi na tom, jak budes poptavat a koho. Muzes se do toho vejit a nemusis. Taky zalezi, jaky bod je pro tebe ten "hotovo". Pro nas je to kolaudace, takze do toho nepocitame nabytek, vnitrni vybaveni apod., ale mame to dost flexibilni. Podle SU nemusime mit ani podlahy, omitky, sanitu, kuchyni, ... Jde jim jen o to, abysme meli revize na vse potrebne a i v pripade, ze nam pry budou trcet jen kohoutky ze zdi, je to pro ne v pohode. My se proste prizpusobime aktualni financni situaci a poridime jen to nejnutnejsi (kuchyn, koupelna) a ostatni budeme zabydlovat postupne. Jde nam o to pujcit si z banky co nejmin penez. Postupne nam budou koncit stavebka, tak to doladime pozdeji. Bydlet mame kde, nabytek prevezeme... Zijeme ted celkem skromne a jeste nejakou dobu budeme, ale nejak vyrazne nas to neomezuje. Zalezi proste, jak jsi ochotnej se s tim poprat. Urcite to jde, ale je na tobe, jestli to zvladnes, protoze prochazka ruzovym sadem to fakt neni :-)
Odpovědět
Mám dotaz na stavebníka - jste odborně znalý se stavebnictví? Jste schopný si práce ohlídat, provádět stavební dozor? I tyto věci mají zásadní vliv na cenu. Nenechat se někde odrbat...
Odpovědět
@hanz158 já si myslím, že ani pomocí jednotlivých firem (ne tedy na klíč) se do 2mega nevlezete. A poku ano, tak to bude v základu..nejlevnější obklady, podlahy, papírové dveře apod. stačí i propočítat cenu za m2, nebo m3. Prostě za mne 170m2 za 2mega nee...jedině teměř kompletně svépomocí...ale možná se mýlím...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@fotrtom Asi mi něco uniká, protože já nevidím 170m2 :-.
Odpovědět
@rebut Odborně znalý stavebnictví relativně jsem. Mám stavební průmyslovku, pravdou je, že se stavebnictvím neživím, takže všechno neznám, ale základy ano. Práce si ohlídat dokážu, ale stavební dozor bych možná přenechal známému.
Odpovědět
@fotrtom Zastavěná plocha domu vychází cca na 110 m2.
Odpovědět
@lostakova Nic Ti neuniká :-)
Odpovědět
2. mil bude tak tak. Nemalé navýšení ceny dokáže nutná instalace ČOV, retenční nádrže se vsaky - to jsou investice přes 100 000,- Já mám vnější rozměry 10,0 x 17,0 a cenou jsem se dostal na částku 3,0 mil.
Odpovědět
@rebut ČOV s retenční nádrží se vsaky by mě také zajímala. Jaká by vyšla kompletní cena, vč. montáže? Co obsahuje Vaše cena 3 mil. - jen dům nebo i další položky?
Odpovědět
@hanz158 za těch 170m2 se omlouvám - :-D ...ale i těch 110 je tak jak jsme psal - já jsem začal stavět dřevostavbu - 117 zastavěné - základ firma + sám: podlahy, koupelny, dveře, a asi i okna a jsem teda nad 2mil dost...(to co si dodávám sám mám o známých, takže ceny takové nějaké jiné... ;-).
Odpovědět
@hanz158 cena obsahuje základy, obvodové zdivo VPC + zateplení, žb strop, dřevohliníková okna, venkovní žaluzie, aktivní rekuperace Nilan VP 15 s rozvody v podlaze, celoplošné podlahové teplovodní vytápění na el. kolet, el. bojler, podlahy, dveře, obklady, vybavení koupelny, vybavení kuchyně, vestavěné skříně ve dvou šatnách. Dále venku ČOV, retenční - akmulační nádrž 12 m3 s přepadem do deštové kanalizace - však není na zahradě možný. Cena neobsahuje terénní úpravy. Vše je dodavatelsky / svépomoci. Energ. tř. A - 23 kW/m2
Odpovědět
@rebut Můj dům bude mít o dost menší zastavěnou plochu. Dále takto: Střecha – vyberte nejlevnější typ konstrukce bez úložného půdního prostoru, krytina betonová Bramac Classic Protector (alternativou může být i jiná kvalitní levnější betonová či pálená taška) Okna – plastová, izolační trojsklo Podlaha – vinylová po celé ploše domu mimo zádveří, koupelny a wc (cena materiálu cca 500 Kč / m2), podkladová vrstva - anhydrit Topení – elektrické podlahové - topné kabely po celé ploše domu se samostatnou regulací v každé místnosti Ohřev vody – elektrický bojler + možná vybudování ČOV Ostatní vybavení lepší standard.
Odpovědět
@hanz158 A řešení dešťové vody? Vsak - vsakovací galerie nebo vsakovací jímka? Cena ČOV s umístěním - 45 000,- retenční nádrž s čerpadlem a s umístěním 50 000,- SDK podhledy? Budování přípojek? Jinak přeji hodně štěstí - známá poslavila patrový svépomoci za 2,4 mil - plocha podlahová 125 m2
Odpovědět
@rebut Dešťová voda s největší pravděpodobností pude do dešťové kanalizace, ale není jisté zda u pozemku bude. Kdyby nebyla, tak jaké jsou možnosti a jak nákladné jsou? Co máte na mysli otázkou SDK podhledy a budování přípojek? Ještě zvažuji více variant, např. dřevostavbu.
Odpovědět
Profilova fotka
Každý dům musí být připojený na vodu, elektřinu a kanalizací. Pokud to není v dosahu, musíš vybudovat studnu, čočku atd. Investice cca 200 tis.
Odpovědět
@slabici To je mi jasné...pozemek bez vody a elektřiny kupovat nebudu, maximálně se bude muset udělat ČOV a eventuálně retenční nádrž nebo vsakovací galerie / jímka.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?