S jakou částkou mám počítat na vybavení domku?

Profilova fotka
Ahojda, chtela bych vas pozadat o radu.Chystame se stavet a zajimalo by mne s jakou castkou bych mela pocitat na vybaveni domku?Vim,ze zalezi pripad od pripadu , ale delam si ted hruby nastrel toho kolik dat stranou na kuchyn-vcetne spotrebicu,obyvak,loznici (detske pokojiky,pracovnu,atd.zatim neresim).Dekuji moc.
Odpovědět
Profilova fotka
lucy222: taky s tím máme trošku problém, ale když jsem měla trochu času, tak jsem se podívala na stránky Ikee (chtěla bych většinu nábytku z Ikei) a pěkně si to rozepsala, kolik co stojí... jen tak pro přestavu :) teď jsem si dělala i potřeby na zahradu, co se mi líbí, tak jsem si to taky dala do rozpočtu... tak snad ti pomůže tohle jako inspirace, přesnou částku ti neřeknu, nemám ponětí, co se líbí tobě...
Odpovědět
no někdy to opravdu překvapí kolik udělají maličkosti - otázka je co chceš použít trřeba i z bývalého vybavení nebo jestli uplně vybavujete byt. My jen v galanterce( garnyže,závěsy, ubrus) nechali 10 tis. No a když jsme vybavovali první byt -hrnce, příbory, kýble tak taky 10 tis :-N no prostě kraviny naskáčou. Takže dost pomůže pokud třeba tohle vše máte a ktomu třeba ledničku z minulé kuchyně. No a pokud ne tak zalistuj internetem a zhruba co by se ti líbilo a vyhovovala cena tak si zapisuj a dostaneš celkem reálnou cenu, ale člověk fakt kolikrát zapomene na spoustu věcí nebo to podcení a pak kouká. Nejlevnější je stavba na začátku - na papíře a pak už to jen roste ]-( přeju hodně štěstí při stavbě
Odpovědět
Profilova fotka
No,z bytu budeme stehovat jen drobnosti-nejake plocky a tak.Jinak bych rada z vybaveni vetsinu nove-ted mluvim o nabytku a spotrebicich(chteli bychom vestaveny sporak a tak).Jinak ty drobnosti (nadobi,luzkoviny,...)uz mam a ty zatim staci. Vim,ze se to muze hodne lisit, ale doufala jsem, ze mi tu nekdo pisne "prumerne draha kuchyn=100 000". Nj, si to predstavuji jednoduse. :-p Dnes az pojedu z Prahy,tak se zkusim zastavit v IKEE. Diky.
Odpovědět
Přímo nábytek nevim, to je opravdu různé, ale protože právě zařizuje, tak můžu říct vlastní zkušenosti. Dveře máme Sapeli, do celého baráku nás vyšli na necelých 90 tis. Podlahy jsme dali 115 tis. komplet do celého baráku (spodek marmoleum, vršek PVC Futura), obložení betonového schodiště 67 tis. Kuchyň včetně spotřebičů, dřezu, baterie i jídelního stolu je zhruba 200 tis. A koupelny ještě nemáme, ale přibližně vyjdou tak na 100 tis. Ale určitě se dá dostat i na mnohem nižší ceny, my jsme se snažili vybírat kvalitní materiály. Protože nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci. Jinak nějaký nábytek si pak budem nechávat dělat na míru a zbytek taky asi z Ikei.
Odpovědět
Profilova fotka
Opravdu se nedá ani v hrubém náčrtu říct cenu...záleží na materiálech, které upřednostníte, velikostech místností, počtu dveří, atd..obklad koupíte za 300,-., ale i za 2500,- za metr.to samé podlahy, dveře, zařizovací předměty.sama jsem si teď nechávala nacenit tu samou kuchyň u dvou studiíí a rozdíl v ceně je 50%.A to už je sakra rozdíl, jestli dám nakonec za ní 57.tis, či 110 tis. Takže si spíše zkuste do projektu našoupat věci, co si představujete a líbí se vám a podle toho si pak spočtete předběžnou cenu.tu vynásobte tak třetinou navíc a z té už si pak uděláte představu.Podotýkám přibližnou... jinak souhlas se smaj.lik, že poměrně velká položka nakonec je z věcí mimo, se kterýma člověk vůbec v rozpočtu nepočítal.ony i někdy drobné položky pak naskáčí na tisíce a to už je pak vidět.
Odpovědět
Ahoj, taky úplně odhad nemám, ale začali jsme přistavovat kuchyň a linku z Ikea mám už v garáži komplet, protože byla akce. Takže jestli ti to pomůže, linka bude celkem dlouhá asi7,5-8metrů. Lednici mám starou a myčka bude taky zvlášť. Takže ta linka Stät s vestavnou troubou, dřezem ,baterií a varnou deskou stála asi 120 000.A to nemám žádné extravagance, jako například ty kolotoče do rohových skříněk....
Odpovědět
Profilova fotka
Diky moc.Hodne mi pomohl odhad Jany M. Take nechceme ty uplne levne, ale hlavne kvalitni. Na kuchyni a obyvaku bych si rada dala zalezet. Jinak jsem prave vylezla z Ikey-a rozhodla jsem se do vybavovani bytu zapojit i nejake designerske studio. Je opravdu siroky vyber krasnych veci a ja bych nerada splacala "pate pres devate". Trochu mimo tema-jak dlouho vam prosim trvalo vyrizeni stavebniho povoleni?Zatim mi to prijde jako jedna z nejhorsich casti stavby ;-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pomoc designéra je určitě dobrá, už jen pro představu, jak pak působí celek.Jen je v dnešní době trochu problém dobrého designéra sehnat, většina seká tak podobné interiéry, že to je přesně, jak v době, kdy byla na jedné straně sedačka a na druhé velká stěna, což všichni vehementně odsuzují,ale sami vytváří něco podobného, jen v jiné době.Většinu interiérů vytvoří jak přes kopírák, bohužel...ale třeba to někoho osloví, nevím... K tomu stavebnímu povolení- jsme doufám těsně před koncem a celkově nám to sebralo 17 měs. života.... :-|
Odpovědět
Tak já myslela, že jsme nenormální, my začali vyřizovat přístavbu jedné místnosti listopadu 2007 a povolení nám přišlo letos v květnu, opravdu šílené a několikrát to vypadalo, že to budem muset vzdát kvůli pitomejm úředníkům. Jen asi o 3 měsíce to bylo zbytečně prodlouženo, protože jsem se nepohodla s architektem, nechtěl respektovat moje přání, tak jsem s ním skončila a trvalo, než jsme našli nového. Ale jak píše gigi ztracené měsíce života.A na kecy jako, že stačí ,,jen" stavební ohlášení už nevěřím, protože na to bylo třeba vše úplně stejně jako na povolení, jen se to liší v závěru o jedno řízení na místě stavby a jedno slovo v papírech.
Odpovědět
Profilova fotka
No, tak to kouka, ze stavba=dalsi prace na polovicni uvazek.. :-p Pozemek uz mam, site zarizeny, ted resime projekt (typovy je treba upravit) a pak se pustime do vyrizovani povoleni. A to jsme si rikali, ze zacit stavet na podzim by bylo fajn... ;-)
Odpovědět
Určitě bych doporučila nějaké designérské studio. Já to taky zadala studiu, které dělá kompletní zařízení domu. Od podlah až po nábytek. Ale hlavně jejich rady a nápady jsou k nezaplacení. Sama bych to splácala různými barvami, ale s designérkou jsme sladili celý dům ve stejných barvách. Kuchyň bude ořechová se slonovou kostí, v ořechu jsme udělali i dveře a obložení schodiště. Stejně tak podlahy a i koupelny máme kombinaci světlé s hnědou. A to stavební povolení nám trvalo asi 3/4 roku a to jen proto, že nám to dělal pán, který měl na městě hodně známostí, jinak by to trvalo déle. Je to neuvěřitelná byrokracie. Nejvíc mě pobavilo tohle: pozemek jsme kupovali ještě než jsme se vzali a je psaný na manžela a aby nám dali stavební povolení, tak mi manžel musel dát písemné svolení, že smím vstupovat na jeho pozemek. Takže teď musím být hodná, aby mi to svolení zase nesebral :-) jinak bych si asi musela koupit vrtulník a do domu skákat šipky.
Odpovědět
lucy: třeba na kuchyň jsem měla cenovou nabídku od 133 do 270 tisíc, takže to fakt nejde takhle říct. Zkus si sama na internetu najít, co by se ti líbilo a orientačně si to spočítat. Jinak jak jsi psala, že bych chtěla vědět průměrně drahou kuchyň - to samozřejmě záleží od počtu metrů a od vybavení, takže to ti asi taky nikdo nepísne :-). obecně se v průměru počítá 10-15 tisíc Kč na běžný metr kuchyně, tak si to vypočti podle velikosti té vaší. JInak my třeba máme veliké schodiště, takže obklad se zábradlím vyšel na 97 tisíc, takže to ti taky moc nepomůže. Podlahy záleží jaké chcete, jestli lamino, nebo dřevo + jestli chcete nějaké pořadné a nebo jen obyč, v tom jsou rozdíly dost velikánské. Interiérové dveře se dají pořídit za 1500 ale je to takový ten papundekl nebo je můžeš pořídit za 7 tisíc a víc. Jinak nejsem moc příznivcem designerských studií, většinou co poslední dobou vídám, tak jsou to moderní interiéry,které mi přijdou dost chladné a nezabydlené. Podle mě si to člověk s určitou představou může udělat sám.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
No,ja docela i predstavu mam a verim,ze mit na to cas, tak si to i zaridim docela vkusne. Jen bych potrebovala nekoho, kdo mi rekne "Vybrala jste dobre, tahle sedacka se tam hodi, ale pozor na barvu...". Proste nejakeho radce :-) No, u nas je ten pozemek take muj, tak asi priteli/manzelovi take budu muset dat povoleni :-D Jinak v patek jdeme na prvni konzultaci do projektove firmy. Potrebujeme upravit projekt a v patek nam reknou jestli se jedna o drobnou estetickou upravu ci to zasahne do statiky a delal by se temer cely projekt nanovo... :-|
Odpovědět
čau holky mužu mít na Vás malej dotázek s tím povolením co se týe pozemku...Přítel taky koupil pozemek a je tím padem paný na něho, v budoucnu chceme stavět domeček, musí mi tedy půlku buď darovat(vysoká daň) nebo "prodat" když budeme chtít stavební povolení na oba, že jo, nebo jak jste to řešili?(brát se zatím nebudeme) :-N .dík
Odpovědět
lucy: jenže on každý má trochu jiné vnímání. Já si např. myslím, když občas kouknu v telce na nějaký pořad, že designeři patlají matlají k sobě takové věci a kombinují barvy, že bych asi vyskočila z kůže, kdyby mi to domu tak dali. Jenže to je jako s uměním... někdo nakreslí čmáranici, které vůbec nikdo nerozumí a je to mistr, když něco takového načmáráš ty, tak je to prostě čmáranice. Takže proto nemusím designéry a neberu to, že když něco navrhne designér, tak je to super a všichni se nad tím rozplývají. :-D
Odpovědět
kocule82: určitě Ti ho darovat nemusí. Buď stačí, když Ti dá taky písemné svolení :-) a nebo se dá dát vklad do katastru a udělat majitele z vás obou. Mně dal manžel písemné svolení (pozemek je jeho), ale stavební povolení i barák je psaný na nás oba.
Odpovědět
Profilova fotka
kocka.va-bude to nas domov, takze chci nekoho u koho kdyz rekneme "ne", tak to predela. Jinak take mam znamou, ktere byt delal designer a podle ni je to "top". Je to pekne, ale chtela bych to jinak.
Odpovědět
janamach,:díky jani, a nevadí když nejsme manžele? Kamarádka taky měla pozemek svůj a chtěli s přitelem stavět a musela mu ho naoko ,,prodat,,půlku, aby dostali oba stavební povolení(museli ho mít oba kvůli uvěru) |-|
Odpovědět
kocule82: tak to opravdu nevim, ale to vám pak určitě poradí buď ten, kdo vám bude vyřizovat stavební povolení nebo vám to řeknou na úřadě, jestli si to budete zařizovat sami.
Odpovědět
Ahoj, tak my zarizujeme"jen "byt 3+kk , zatim jsme investovali asi 350 000 tos. a planujem jeste asi 200 000. A nic luxusniho nemame, ale ani zadna Ikea, takovy prumer.
Odpovědět
Profilova fotka
lucy: ad designer - já původně taky chtěla někoho kdo mi udělá návrh ať mám představu jak to bude vypadat, nakonec si myslím, že to zvládnu sama, ale postupně. kuchyň jsem měla jasnou, podlahy jsem nechala na manžela (kromě toho aby nebyla hnusná tak jsem se dívala na praktičnost, aby tam moc nebyl vidět bordel, resp. prach) a nakonec jsem udělala dobře, sice vybral klasickej buk, ale vypadá moc hezky, je univerzální a není na tom moc bordelu vidět - narozdíl od mých vysněných tmavých dlaždiček v kuchyni :-|. zbytek věcí zatím máme z min. bytu a postupně to vyměňujeme. Ono jak potom v domečku bydlíš tak se ti ty nápady postupně třídí. pravda sice mi to bude trvat třeba rok dva než to hezky zařídím i s doplňkama, ale myslím, že to bude i praktický. Ad cena - kuchyň i se spotřebičema 150 tis (ale mám fakt velkou kuchyň), 4 dveře 35 tis. koupelna cca 40tis, podlaha 350kč/m2. pohovka 35tis, postel 10tis (bez matrací). ostatní zatím nemáme,ale skříně počítám určo kolem 30 tis min., jidelní stůl + židle 15 tis. atd.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?