Stavební dozor a statik. Kolik si účtují peněz?

Ahojky. Potřebovala bych se zeptat, kolik si účtuje peněz člověk, který dělá stavební dozor/dohled. A kolik statit. Předěláváme jen byt, něco bouráme a něco zase stavíme, tak dozor ze zákona potřebujeme, ale netuším, kolik nás bude stát a hlavně kde ho shánět :-.
Odpovědět
Ina - určitě záleží na místě, kde to bude, statik v Praze si vezme za takovou menší rekonstrukci třeba 3x víc než nějaký místní na vesnici ;-) A i v Praze se můžou ceny hodně lišit. U větších zakázek se to řeší tak, že pošleš několika firmám poptávku, za kolik by takovou akci udělali a pak si vybereš tu nejvýhodnější. A co se týká dozoru - klidně to může být kolem 400,-/hod ;-) fakt záleží na místě a koho oslovíte, to je asi jako s projektem domu, když přijdete v Praze do nějakého dobrého ateliéru nebo na vesnici za místním stavebním inženýrem...
Odpovědět
Děkuji za radu.My jsme na maloměstě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
renatak • 27. únor 2008 v 09:42 Ahoj, na kolik tak vyjde stavební dozor a kde se dá zajistit (existuje to jako nabízená služba)? dasha • 27. únor 2008 v 09:48 Zalezi na lokalite, kde ho potrebujes. Ja jsem mela naprosto skveleho stavebniho dozora na rekonstrukci, ale jak rikam, zalezi na lokalite. Podle toho se take odviji cena, taktez o jak velky projekt se jedna, kolik zabere casu apod.
Odpovědět
Prosím, řekněte mi něco víc o stavebním dozoru. Kámoš mého manžela chce, aby ho můj manžel dělal. Teda chce jen po něm podpis, ale mě se to nějak nezdá. Musí být na to nějak školený nebo co? Co se může stát, když se na stavbě něco podělá?
Odpovědět
Poradí někdo? :-)
Odpovědět
lukin, podstatny je, co ma tvuj manzel podepsat.. to bych si v prvni rade poradne precetla..jestli z toho vychazeji nejake zodpovednosti..tezko radit, k cemu ma pouze nejaky podpis slouzit..
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojki lukin. Myslím, že stavební dozor může dělat jen osoba pověřená nebo oprávněná musí mít praxi se stavbami... Takže nejspíš pokud nemá nějakou stavebku, tak dozor dělat nemůže. My máme statika z Ostravy, za zprávu o statice chtěl 700,- a za stavební dozor nechtěl nic... Kdo budete chtít kontekt, tak napište do IP
Odpovědět
Profilova fotka
stavební dozor může dělat jen osoba odb. způsobilá, ne kdokoliv. Musíš mit tzv. "kulaté razítko" zjednodušeně. Tím jsem to hoodně zjednodušila - základem je příslušné vzdělání, takže nejspíš Stavárna (VŠ) a pak získání osvědčení... Je to podobné jako bezpečák - je nutné mít způsobilost. Zvláštní způsobilost je i pro dohled nad BOZP na staveništích, takže tak.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 letech
Dobrý den, Chtel bych se zeptat zda tu neni statik , potreboval bych vedet kolik unese betonový panel atypicky 240mm vysoký , délka 7250 mm šířka 1200mm , četl jsem ze 300-1000 KG / m2 , coz je 8,7 tun je to možné , Děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?