Hluk od sousedů - akustické desky na strop

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně akustických desek na strop. Bydlíme v prvním patře, nad námi mají sousedé nejspíš lamino. Je výrazně slyšet každičký krok, budí nás v noci i brzy ráno. Chtít po sousedech, aby si opravili podlahu, je naprostá utopie, a proto uvažujeme o akustických deskách na strop. Má je někdo z vás? Pokud ano, máte pocit, že to pomohlo od hluku?
Odpovědět
Dobrý den, dám vám nejlepší radu a to pokud máte možnost tak se přestěhujte. Zakoupili jsme byt od developera FINEP, takže problémy s hlukem znám velmi dobře. Byty postavené podle minimálních norem a uslyšíte sousedy z každé strany přes 2 byty. Pro začátek si musíte zjistit odkud přesně jde hluk a to tak, že přiložíte ucho ke zdi a zda uslyšíte hluk nebo ne. Hluk se totiž šíří i konstrukcí a to hlavně dupání a bouchání. Hluk může vycházet i ze stěn a to někdy i ze stěn, které jsou mezi vašimi vlastními místnostmi. Akustické stropní desky jsou řešení ozvěny v místnosti a nejsou vhodné k odhlučnění. K odhlučnění se používají akustické sádrokartony. Chcete-li vyřešit ohdlučnění, tak je třeba odhlučnit všechny stěny v místnosti a jako poslední sádrokartonový podhled, který se kotví do těch sten, aby se zvuk nepřenášel. Moje zkušenost je taková, že jsme nechali odhlučnit všechny stěny a taky podhled. Výsledek je taky, že došlo trochu k utlumení dupání, ale dupání stále slyšíme dál. Takže jsou to totálně vyhozené peníze. Hluk se musí řešit od zdroje a tedy umístěním izolace do podlahy a pod.
Odpovědět
@iriu Pokud hlavne slysite kroky a ne napr. hovor nebo televizi, tak maji spatne provedenou podlahu tj. spatne oddilatovanou od nosnych konstrukci. Tim jak se vnese "krocejovy" hluk do konstrukce, tak se siri stenama k vam. Neni jina moznost, nez udelat spravne podlahu, od ktere se hluk siri. A jak rika @hu1, nemusi to byt vubec byt nad vama, krocejovy hluk se siri do vsech smeru a velmi spatne se hleda odkud pochazi.
Odpovědět
Dobrý den, děkuji vám za reakce. Byt nad námi to určitě je, dovedu i přesně určit, kde v místnosti se sousedé nachází, jestli za nimi jde pejsek. Máme tedy štěstí v neštěstí, že se jedná v podstatě o dva tiché manžele, kteří jen chodí, rozhodně nijak neskáčou, naschvál nedupou, ale bohužel i to vytváří strašně nepříjemný zvuk, a je pravda, jak říkáte Vy (martii1), že tv ani hovor neslyším. Ještě dodám, že jde o starý dům - rok stavby někdy mezi lety 1910-1920, takže žádná novostavba, ani panelák.
Odpovědět
@iriu To nemusi byt novostavba. Pokud nekdo delal novou podlahu a neudelal dobre dilataci od sten, tak je to presne tento pripad. Ale mohu se plest, presny problem vam pojmenuje odbornik, ktery zhodnoti stav na miste.
Odpovědět
Jasně, rozumím, to jsem dodala jen tak pro úplnost. 🙂 Popravdě mě tenhle problém strašně překvapil. Ještě jednou díky za Vaši reakci. 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?