Kolínsko - městečka a vesničky. Bydlíte tu někdo?

Profilova fotka
Ahoj, nebydlíte některá z vás na Kolínsku? Zajímala by mě hlavně vesnice Starý Kolín - zvažujeme, jestli tam stavět nebo ne. ;-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj Sijen, Starý Kolín znám dost dobře. :-) Myslím si, že pro stavění je o docela dobrá lokalita. Mateřská školka, škoa, pošta, zubař, lékař, pošta, bus i vlak, ..... nevím přesně, kde se tam dá stavět, ale asi někde za drahou? Tam je pár nových baráčků. x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj tylinko, nečekal jsem, že někdo bude znát Starý Kolín - proto jsem příjemně překvapena. x-) Mysleli jsme si tam, kde je výjezd na Sv. Kateřinu. Mně se líbí spojení - Praha-, Pardubice. Blízko Kačina a Kutná Hora pro památkové choutky. Jsem moc ráda, že jsi se ozvala. Jak si pamatuješ St. Kolín a okolí pro kulturní vyžití? Jezdili jste jen do Kolína? Žiješ tam ještě? Těším se na odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já bydlím zrovna ve zmíněné Sv. Kateřině. Bydlím tu odmalička a doufám, že ještě dlouho budu. :-) Na "Staráku" je asi opravdu nejlepší to, že leží přím na trati Praha - Pardubice, i když teď když opravují koridor, tak je to o trochu horší, ale snad to už brzy dodělají. Já jezdím do Kutné Hory i do Kolína. Bydlím přesně uprostřed, takže je to všude stejně daleko. Častější je asi ta Kutná Hora, protože v Kolíně jsou stále přeplněný silnice, ale to už se snad taky zlepší, měl by se začít stavět obchvat. :-) Nevím, jak přesně si představuješ o kulturní využití. Ale myslím, že něco se určo najde. Kina jsou všude, v Kolíně asi o něco lepší. Jak píšeš, tak v Hoře je hodně památek. Každý rok se tam koná "stříbření", v Kolíně Kmochův Kolín (snad ještě pořád). Na Kačině se několikrát do roka konají různé slavnosti (Chodkovské, cukrářské, ...). Z hradů je to poblíž např. i Žleby. není to odssud daleko na Sázavu, takže tam může výčet zámků pokračovat. No snad ti to bude takhle stačit. Kdyby tě ještě něco zajímalo, tak písni. Já se zas ozvu. Hezký den. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobré poledne, Tylinko děkuju za odpovědi. Dopředu se omlouvám, že budu vyzvídat a stavět tě tak do role "vševědoucí" ;-) Je pro mě i přítele důležitý internet. Přítel se v počítačích vyzná a pracuje s nimi. Já je znám spíše z té uživatelské úrovně. Jakpak to máte doma s připojením a jak je to asi nákladné? Tady (HK) jsme pod firmou, které platím měsíčně paušal asi 320Kč, internet je rychlý a v plabě je i naše web doména. Ahoj, jsem Simona.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Simonko, tak úplně přesně ty ten internet nenapíši, já zas takový odborník nejsem. :-) Ale i na to, že jsme jen malé vesničky, tak my máme ve vesnici vlastní síť. Tady u nás platíme 1000 Kč čtvrtletně. (svkaterina) Na Starý Kolín ti mohu dát pouze adresu, síť tam mají taky vlastní (možná tam zasahuje i další pokrytí, ale s tím si nejsem jistá). Takže: bastanet Snad Ti to pomůže. :-) Pa OLga
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Oli, zrovna jsme se s přítelem vrátili ze Staráku a jeli jsme přes Kateřinu - krásně se tam bruslilo..no parádání zima. Teď se zahřívám v postýlce, možná půjdeme ale plavat. Přeju Ti pěkný Vánoce, v pohodě je s blízkými prožij, těším se příště. Sima
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě díky za adresy - zjšťuju co internet. :-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Simonku, tobě a všem tvým blízkým taky přeji pěkné Vánoce. :-) Náš rybník to je docela chlouba Kateřiny. Když pěkně zamrzne (jako letos, bez sněhu), je celý úplně dokonalý. Tady v okolí je asi největší, takže se tam vejde fůra lidí. Kluci hrajou hokej na jedný půlce a na druhé holky bruslí. Takže dokonalost sama. :-) :-) :-) Já bydlím asi 50 m od něj, ale kolem nás jste určitě nejeli. Taky jsem se tam chtěla vypravit, ale jsem v 3.měsíci těhu a taky mě už začíají tlačit brusle, takže z toho nic nebude. Tak ještě jednou krásné Vánoce. Papa :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Olgo, oběma vám přejeme - tobě i mimískovi-ať jste zdávi šťastní. Napadlo mě poslat Ti adresu na těhu oblečení, idkyž s rodinkou není moc peněz třeba by se Ti něco líbilo. Poslala jsem to do IP. Rybník - jojo, je to idylka...to je pravda x-) Zrovna, když jsme jeli kolem přítel řikal, že bysme mohli jít taky bruslit. S.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj všichni, je tady ještě nkdo, kdo chce letos začít staveb v blízkém okolí Kolína. my plánujeme stavbu na Volárně. Máme tam parcelu.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj Paajo, musím se podívat kde je Volárna |-| těším se na zprávy z Kolínska x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Sijen, koukala jsem, že budete stavět ve Starém Kolíně. To je náhoda. My jsme tam měli odpolední svatební párty na hájence. Jinak už máte plánky či představu jak budete stavět (firma, svépomocí, materiál atd.) My jsme právě o víkendu dokončili nákres toho jak to bude u nás uvnitř vypadat. Předáme architektovi, aby měl představu jak to chceme a uvidíme jak rychle namaluje projekt. Chceme začít už letos. Tak to snad stačíme vše oběhat do prázdnin. ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Tak koukám, že v okolí Kolína asi nikdo stavět nebude!!!!!!!!!!!!!!! :-( :-( :-( :-(
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj Pájo, teď "nestavím" páč řešíme svatbu a tak máme jiné starosti:) ale k tématu se zase vrátím. :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Tak koukám, že taky opravdu nikdo nestaví. To je teda pech. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj chtěla jsem se zeptat nevíte o nějakém hezkém domečku tak do 1,5mil.?Už delší dobu nějaký scháníme,ale bez výsledně :-(
Odpovědět
Ahoj :o) Hlásím se ke Kolínu - jen jsem na druhou stranu od vás :o)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
přidávám se také ke kolínsku stavíme směr Praha :-) Chrášťany
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
ahoj holky.paaja moji kamarádky děda má na volárně chatu a je to tam moc hezký
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Ahoj holky, taky se přidávám ke Kolínku.. my jsme koupili domeček ve Hřibech, je to sice kolínko - směrem Praha, ale pořád je to kolínsko :-)
Odpovědět
Ahojky, taky jsme chtěli stavět na kolínsku, líbila se nám Spálenka a kraj Velkého Oseka.. Nakonec ale rekonstruujeme byt na kraji Kolína 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, já sem taky z Kolínska,ale stavíme ve vesnici už na uzemí Kutné Hory ;-)
Odpovědět
Ahojky, my renovujeme 2 km za Kolínem směr Kutná Hora, jinak lucci na Spálence je to prý samý komár :-S ( mokřiny ) takže Kolín určitě lepší volba :-)
Odpovědět
já bych chtěla nějakou spřízněnou duši v okolí Vitic nebo kouřimi, najde se tu někdo? ;-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my máme postaveno v Zásmukách... @lisicka : nevím kde jsou Vitice, ale Kouřim je od Zásmuk coby kamenem dohodil :-D
Odpovědět
@priorita: Zásmuky jsou za Oleškou, tam jsme bydleli doposud v nájmu :-) teď jsme kousek stranou v Dobrém Poli u rodičů a pak snad konečná v baráčku u Vitic.. ale Zásmuky jsou kousíček, asi 17 kilometrů :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lisicka no jééé, do Dobrýho pole jsme jezdili na diskotéky :-D ale to už je dávno! a kde jste bydleli v podnájmu?
Odpovědět
Profilova fotka
zdravím holky, taky se přidávám ke Kolínsku.. @priorita tak to jsme kousek od sebe, já bydlím v Cerhýnkach :-D nedaleko od Peček :) v Zásmukách mám gyndoše :)
Odpovědět
Profilova fotka
@nelynka: znám jen Cerhenice, ale to bude asi kousek :-) A jsi s p. Šedivým spokojená? Taky se chystám se tam přehlásit...
Odpovědět
@priorita: vy jste jezdili do Dobráče?? :-D my bydlíme na konci uličky přímo u něj, je tam ještě zastrčená hospoda u Emana x-) dobráč je prý vyhlášená místní diskotéka - já tam nikdy nebyla a ještě jsem se neodvážila hi hi... vždycky když vidím ty "puberťáky" před vchodem, tak bych si tam přišla jako stará vykopávka 8-) V Olešce jsme měli pronajatý baráček hned za obchodem u hlavní silnice (teď mají jasně žlutou fasádu) - krásné bydlení, moc ráda na to vzpomínám! našli jsme tam bezva kamarády - do dneška tam jezdíme na návštěvy ;-) Co vy, našli jste "kamarády" v Zásmukách? Já mám trošku obavy jestli v tý naší pidi vesničce vůbec bude někdo našeho věku na pokec...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?