Křenice - jak se vám zde žije?

Ahoj všem, jelikož jsme si manželem ani po 10 letech v Praze nezvykli, chceme si koupit dům v lokalitě Praha - východ a prchnout před ruchem velkoměsta. Při hledání našeho nového domova jsme narazili na Křenice. Najde se někdo, kdo zde žije nebo žil a podělí se se mnou o svou zkušenost? Předem moc děkuji za reakce.
Odpovědět
Vesnice bez vlaku. Nic pro mě. Kamarádka tam bydlela, přestěhovala se do Mnichovic.
Odpovědět
@luckavra Ahojky, jestli ještě můžu - jak jinak se tam tobě a kamarádce žilo kromě toho vlaku?
Odpovědět
Byli jsme se tam taky podívat na dům když jsme sháněli. Pro nás vesnice kde nic není, s dítětem nepředstavitelné. Dostupnost kdyby bylo potřeba MHD tak nic moc. Za cenu těch už postavených domů můžete bydlet v menším městě kde je úplně vše.
Odpovědět
Souhlas s mitoma. Ale víme jak to je, většinou člověk pokládá otázku, ale stejně chce slyšet tu svoji odpověď :-) Pokud Vás to oslovilo, jděte do toho.
Odpovědět
@luckavra jako jsem ráda, že jsme dům řešili až s dítětem. Jinak bysme skončili bůh ví kde a já musela vozit kočár po silnici a nemoct nic zařídit. Teď mám vše při ruce pěšky a to je paráda.
Odpovědět
@luckavra Ja nechci slyšet žádnou jinou odpověď,než zkušenost někoho,kdo to tam zná. Vlastně nás to nijak neoslovilo,máme upřímně jinou predstavu,ale nemohla jsem si nevšimnout,ze nabízené nemovitosti jsou výrazně levnější,než v jiných podobných obcích a mě zajímá,kde je zakopany pes.Doufala jsem,ze třeba někdo pomůže odhalit pravdu.
Odpovědět
@mitoma Ja jsem se tam ještě kouknout nebyla,mám to v plánu,ale říkala jsem si,ze třeba najdu někoho,kdo má s životem v obci nějakou zkušenost. Napr. jestli se tam pořádají nějaké akce napr. pálení čarodějnic, den děti, apod.? Jak spolu vychází sousedi? Zda je tam nějaký obchod,kde mužu koupit,co zapomenu při větším nákupu vzít někde v obchodaku a tak. My už sice nemame kocarkove dítě,ale chápu,jak jsi to myslela.
Odpovědět
@anadriewen tak že by zde na střeše bylo zrovna více obyvatel Křenic a ještě k tomu si zrovna přečetli tento dotaz je málo pravděpodobné. Naše město má na FB takovou drbárnu. Tak třeba i Křenice a tam se toho dozvíte nejvíce. Já tudy projíždím 1x za měsíc, když jedu do Kolovrat. Tedy je to pro mě transitní vesnice, vše potřebné máte v Říčanech či Praze. Spojení MHD nevím přesně jak jezdí, každopádně oproti těm Kolovratům či Říčanům to není na vlaku a tak se cesta protáhne. Ani tam není nějaký lesík na procházku nebo tak. Na jaké jiné lokality koukáte?
Odpovědět
@luckavra Nevím,možná mas pravdu,ale proč to nezkusit... Prave ze jsem nic jiného,nějakou drbarnu,nenašla,tak jsem říkala,ze to zkusim aspoň tady. No mne se ta lokalita prave i kvůli absenci toho lesa moc nelibi... Jen ty ceny jsou zajímavé. Nejvíce by se nám líbilo ve Velkých Popovicích, Kamenici, Mnichovicich, případně Svojeticich či Mukarove. Ja osobně bych brala všemi deseti i Tynec nás Sázavou,ale tam je bohuzel proti manžel.
Odpovědět
Profilova fotka
@anadriewen My v Křenicích byli několikrát, skoro jsme si tam sehnali pronájem za slušné peníze, ale nakonec jsme z toho ustoupili. Bez auta to tam nebude nic moc. Škola tam není vůbec a školka myslím taky ne, co jsem koukala před 2 roky. Ze zázemí taky nic - doktoři apod. takže opravdu nic moc. Hospodu jsme viděli, to tam je, ale moc nás ta obec neoslovila, takže nakonec ani o pozemcích či domu jsme tam neuvažovali. Raději jsme koupili v městě s mhd dopravou a hlavně vlakem, to je super spojení - za 25 minut na Hlaváku nebo Masaryčce.
Odpovědět
pokud uz ted vite,ze ta lokalika pro vas neni nicim zajimava, tak bych do toho kvuli cene nesla. Leda, pokud jste rodina domacka a jste radi a porad doma nebo aspon radi ridite. Na Prahu budou zacpy rano i odpoledne, ikdyz kde ne... Ja do podobne vesnice pujdu asi az deti odrostou. Dokud jsou deti male, stejne je vsude vozite,takze je vlastne jedno, jestli bydlite na samote nebo v centru. Ale jakmile chodi do skoly, mohly by jezdit samy, ale zrovna do krenic ta MHD nebude nic moc, takze i ty deti by se domu dostavaly hure.
Odpovědět
@milkah82 Dekuji za reakci,určitě se tam také zajedu podívat,abych si mohla udelat sama představu.
Odpovědět
Článek se načítá
@azsinanecovzpomenu S tím vozenim děti tak nějak člověk počítá,takových míst,kde by bylo vše potřebné včetně kroužku,moc není nebo si takové bydlení nemůžeme dovolit. Pro nás je priorita hlavně to okolní prostředí,což v těch Krenicich není nic moc. A to mě bude trápit i s malými dětmi,i později,až budu chtit s pejskem na prochazku🤔
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?