Křižatky Králův Dvůr - jak se tu bydlí mladé rodině?

Dobrý den, uvažujeme o lokalitě Křižatky. Chci se ale zeptat, jak by se tam bydlelo s dětmi - jezdí například ráno "školní" autobus do Králova Dvora ke škole? Co odpolední návrat dětí ze školy? Mohou to starší děti zvládnout samy autobusem nebo je nutné dělat taxikáře i starším dětem? Jak vypadá kapacita škol v Králově Dvoře, není tam 30 dětí ve třídě? Dále by mě zajímalo, zda jsou v Křižatkách nějaké aktivity pro rodiny - našla jsem staší články o pálení čarodějnic, atd. Případně cokoliv vás napadne o této lokalitě, jak se tam bydlí, chodí na procházky... Moc děkuji za info
Odpovědět
Taky jsme se byli v této oblasti podívat, ale vadilo nám, že tam nejsou ani pořádné chodníky a občanská vybavenost. S ostatním moc neporadím, dále jsme se nepídili.
Odpovědět
Máte pravdu, občanská vybavenost žádná. Ale zase by tam děti mohly lítat po polích. Akorát se bojím abychom se na příštích 20 let nestali taxikáři...
Odpovědět
Právě tam stavíme dům. Rozhodli jsme se pro tuto vesnici z bytu na okraji Prahy (Stodůlky). Autobus tam jezdí párkrát za den, ale na přesun starších dětí do školy to stačí. Asi cca 3-4 zastávky, pak jít nadchodem přes dálnici a je v ZŠ/MŠ. Zatím tam není občanská vybavenost, ale prý jeden z nově přistěhovaných chce tam udělat aspoň nějakou večerku či co. Dle kolegů co žijí v Králově Dvoře už x let, tak se Křižatky k Královu Dvoru připojily nedávno a vzhledem k tomu jak se rozrůstají, nebude podle mě trvat dlouho a bude větší infrastruktura apod.
Odpovědět
@nitro Dobrý den, moc děkuji za vaši odpověd´. Všimla jsem si, že už opravdu stavíte. Moc vám držím palce at´ vše dobře probíhá. Zatím jsme pořád nerozhodní, ale třeba budeme jednou skoro sousedy:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?