Staví někdo v Třebíči, Moravských Budějovicích a okolí?

Profilova fotka
Ahoj, nestavíte někdo v Okresu Třebíč v blízkosti Moravských Budějovic? Přidejte se!! My máme postavenou hrubou stavbu v Jakubově.
Odpovědět
1
2
Ahoj Jamus ;-) hlásím se!!! Stavíme kousek od Hrotovic ;-) Jinak v Jakubově má můj přivdaný synovec přítelkyni :-)
Odpovědět
Můžu se zeptat? V které části Jakubova stavíte? Nemáte pozemek za hřištětem - kde se v létě konaly hasičské závody?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak tady nejsem sama :-) My nestavíme za hřištěm, ale jestli víš jak se staví ta bytovka? Tak tam v té jednosměrce. Nevím jak moc znáš jakubov, já zatím moc ne :-D
Odpovědět
No tak s tím poznáním Jakubova jsem na tom stejně jako ty :-D :-D :-x takže u hřiště to není. A je to někde blízko té hlavní? A od Budějek nebo z druhé strany? Mě se Jakubov moc líbí - je na super místě a do Budějek můžeš v létě i na kole ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zatím ho oznáváme. No když jedeš od MB, tak z hlavní sjedeš až tou druhou cestou (u hospody) do leva. Pak hned do prava a je tam takovej mostek, tak za tím do leva a tam je postavenejch více baráků. Nš je druhej. Hřiště je myslím (teda určitě) někde jinde. Jo je tam hezyk a hlavně je to jak říkáš blízko do MB. ;-)
Odpovědět
Hmm tak to jak pojedu do Jakubova určo obhlídnu ;-) A vy jste odkud? Z BUdějek? ...
Odpovědět
Profilova fotka
No my to máme trošku složitější, já jsem původně z Rýmařova (severní morava) a přítel z Časrohostic. Dívala jsem se do albíčka a teprve začínáte, že? A kde přesně u hrotovic stavíte vy?
Odpovědět
Aha, tak to se nechytám vůbec - ještě jako Rýmařov zařadím, ale to druhé vůbec. A do Jakubova vás zahnalo jen stavění a pozemek? Jj začali jsme na začátku srpna - páč jsme čekali buď na novelu stavebního zákona nebo na územní plán obce. Novela přišla dříve ;-) teď v sobotu jsme zalili desku, 27 začneme zdít - 20. jdeme na stavbu tak se nám to o týden pozastaví :-) do zimy chceme alespoň stropy ... My stavíme v malé vesničce Litovany. 22 km do Třebíče, 22 do Znojma, necelých 20 do Mor. Bud. :-) vše tak hezky při kupě - ale daleko od měst
Odpovědět
Profilova fotka
No častohostice, to je taková hodně malá vesnice. když jedeš ve směru z MB do Znojma tak musíš odbočit v lažinkách, ale nevede tama žádnej tah, takže toa si znát nebudeš. Chtěli jsme stavět, sháněli jsme pozemek a zrovna byli ke koupi v Jakubově za hodně dobrou cenu. Tak jsme to šli obkouknout a lívilo se nám tam. Sice není Jakubov moc velkej, ale školka, škola a obchod tam je a ty MB jsou fakt kousek, takže tak. Tak to máte všude stejně daleko. My máme zse jen ty MB. Máte více na výběr :-D My už tedá máme hrubou komplet, jen čekáme na okna. Ale máme jen přízemní a bez pevných stropů, takže je to méně práce a šlo to rychle. Do země jsme kopli poprvé 10.3. a na to že jsme to dělawli vše prakticky sami (přítelův otec je zedník) tak to šlo dobře. Jen jsme si teda nechali vykopat a zalít základy a základovku. JInak by jsme tam kopali ještě dnes :-D . A samozřejmě vazbu jsme taky přenechali odborníkům.
Odpovědět
Tak to už vím kde jsou ty Častohostice ;-) My se rozhodovali mezi bungalovem a s podkrovím. Nakonec vyhrálo podkroví páč jsme chtěli stavět svépomocí a tudíž jsme museli dodržet limit do 150m2. No kdyby jsme neměli tak velkou garáž a kotelnu tak se do toho vejde - ale zasejc nám bylo líto těch prostor nahoře. Základy nám vybagroval strejda a jinak vše koumáme sami :-) ale zase si toho budeme víc vážit. Švagr je zedník - takže ten stavbu řídí ;-) střechu nám bude dělat známý tesař a slíbil pomoc i starosta obce - truhlář :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No my to taky stavíme svépomoci a máme rozlohu 151,1 m2, přítelův otec je mistr v jedné stavební firmě, tak to jde vše přes ni, materiál a tak, ale děláme si vše sami. My to máme 4+KK, což si myslím že nám bude stačit, doufáme. To máte dobré, že máte takovou pomoc. Nám teda taky chodili, když se dělali základy a základovka, pomáhat bratři a někteří kamarádi, což nám taky hodně pomohlo.
Odpovědět
Profilova fotka
no a ten váš pozemek toje teda parcela. My máme svojich 680 m2 :-D no ale na bazének a posezení to stači 8-)
Odpovědět
Článek se načítá
mám tu šéfa .. a za chvíli končím tak zítra ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jj, měj se :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jak se tak koukám tak v okrese Třebíš se asi moc nestaví ]-(
Odpovědět
Ahojky, pravda pravda ... nebo možná stavitelky nemají čas na internet nebo a to je ta pro ně horší varianta netuší, že existují tyto fajn stránky ;-) Tak jak pokračujete???? My máme založen první šár a tuto sobotu (27.9.) je u nás akce : zdí celá rodina :-) :-D snad se zmákne jedno patro. Chlapi budou makat a já se švagrovou běhat kolem jídla a pití. Má mamča mi slíbila, že udělá bramborový salát. Takže menu na 27.9. je: 1) svačina - chléb, pomazánka, špek, zelenina, čaj, grog 2) oběd - polévka vývarová, bramborový salát, řízky 3) svačina - chléb, škvarková pomazánka 4) večeře - srnčí guláš, knedlík, chléb Po celý den platí : slivovice povolená pouze ráno, v poledne a po večeři podle chuti (ale až bude hotovo :-D) jinak se podává pivo + limo nebo čaj :-) :-D to jsou vyčerpávající informace, že? :-D
Odpovědět
=-) Koukám koukám, že na třebíčsku se opravdu moc nebuduje :-( ;-( tahle dopadl náš víkend http://www.modrastrecha.cz/album/albu...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak to jste opravdu mákli, to koukám jak Vám to hezky roste. My jsme si teď dali chvilku oddych, hlavně kvůli tomu, že přítelův bratr se stěhoval do nového bytu, tak se tam dělali nějaké úpravy, tak jsme pomáhali zase my mu. Teď už jen čekáme na okna, už je to vše nachystané tak jen čekat a čekat. Jinak: takové menu, to bych si nechalal taky líbit. Pěkně jsi se o pracanty postarala a taky za nimi zůstao kus práce. Jen tak dál!!!
Odpovědět
Jj mákli si chlapi .... taky jsme velcí dlužníci. V sobotu nás čeká vyzdění pilířků, komínu a pak se může jít na stropy x-) jen aby to počasí vyšlo!!! Tak jste též měli pracovní víkend? No musíme si navzájem vypomáhat. Páč ve více lidech to jde rychleji - než když se v tom hrabe člověk sám .... Od jaké firmy máte okna? A jaký tvar, barva ? Nás tohle čeká za chvíli ... jasná je zatím jen barva!!! JJ menu bylo dodrženo - jen odpo sváča nebyla a dopo byla ta škvarková + špek + zelenina ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No to je jeasné když je více lidí na to. Komu pomůžeme my teď tak oni potom nám (snad) 8-) Okna máme od AZ okna a klasická dvojkřídla, na kliku vždy jen jedna část. Z venku mám zlatý dub (taková klasika) a zevnitř jsem si nechali dát bíle, myslím že je to praktičtější.
Odpovědět
Ahojky ;-) jj více rukou = více hotové práce ;-) Určitě vám pomůžou ..... i když nás vypekl manžův strýc. Páč on je zedník a dřív normoš chodil pomáhat a pak naráz přestal (u nás ani 1x nebyl) a dřív je to tak 15let prohlásil, že po rodině chodit nebude, páč se mu to nevyplatí!!!! To si jako nedovedu pochopit - sakra je to rodina a má si pomáhat a on to přepočítává, že z toho nic jako nekápne. Tak si má říci, za kolik dělá + cenu za cestu a my mu to zaplatíme. Už to s MM neřešíme, kdo chce jít pomoci jde a je jedno jak daleko jede. Chlapi taky dojíždí a nikdo ani nepetá a ani se slůvkem nezmíní, že jako prodělává, když si musí tankovat nádrž ..... To je logika co??? Mě se líbí též zlatý dub, dvoukřídla, na jednu kliku (u menších oken), ale barva oboustranná. Páč ta bílá mi příjde, že časem zajde. Mají je známí pár let a třebas v kuchyni to jde znát ..
Odpovědět
Profilova fotka
Tak s takovým jednáním jsme se nikdy nikdy nesetkalai. Akorát teda jednou přítelů bratr hodně remcal, že musí jít ráno s námi, protože asi do 5 někde pařil a byl ještě dost společensky unavenej. ale taky to zvládl. Dal si jedno pivo a hned bylo veseleji :-D No my jsme ty okna chtěli ze vnitř bílé, protože je to lepší podle mě potom skombinovat s interiérem, ale samozřejněm je to každého věc. Ale vchodové dveře máme i zevnitř zlatý dub a máme (te'd nevím název) ale takové ty jak tam jsou nad sebou tři malé okýnka, ty se milíbili asi nejvíc.
Odpovědět
No my osobně též ne .... ale prvně MM, když mu volal slíbil že dorazí a pak šel na vinohrad ... jako mi to příjde fakt hustý. Ale co !!! Na naší stavbě ho už nechci vidět - a ani ho nepustím dovnitř, až bude chtít jít na návštěvu. Jako, nepomohl tak ať k nám neleze!!! Jj s tím interiérem je to pravda ... a okýnkové dveře mám ráda - nechci žádnou velkou prosklenou plochu - to pak láká a ne všichni musí vidět jak to máme zařízené, že?!
Odpovědět
Koukám, že to tady celkem spí ... my jsme ve fázi přípravy na betonování stropu, já zařizuji půjčku od sfrb, chceme začít vybírat střechu, musím si oskenovat v práci projekt a přímo poptat firmy ... potom budeme řešit kde co a jak vzít ;-) střešní okna chci rozhodně Roto, na Velux mám poslední dobou jen samé špatné info A co u vás nového?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte holky! Hodím se k vám jen regionem - Třebíčsko a okolí. Jinak jsme stavbu letos úspěšně dokončili (tudíž nejsme už "stavebníci") a navíc bydlím opačným směrem - ve Smrku (z Třebíče směr Brno, odbočka ve Vladislavy). Ale o stavbě a všem okolo toho taky můžu napovídat spoustu... :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
ahoj holky. tak mi budeme stavět kousek od Moravskejch budějovic a to v Horkách. koukám že to tu trochu upadlo, není moc času , tak snad se to zase rozjede.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
ahojky tak tady to opravdu spí....u nás se to trochu změnilo, chtěli jsme bydlet jinde, ale nakonec budem stavět kousek od M. Budějovic,směr Jihlava. tak se přidejte,at můžeme popovídat.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
nazdárek holky, stavitelky :-) potřebovala bych trošku pomoci, jsme na úplném začátku, máme pozemek a hledáme nějakého projektanta z okolí Třebíče..... samo, že za nějakou rozumnou cenu :-N ... díkec.
Odpovědět
effka84- my máme projektanta z Nové říše,je super, a levnej. kde budete stavět? více info do IP
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak zase pod lohé době jsem nakoukla:-D, Fire85: Kde stavíte?? My taky stavíme kousek od MB směr Jihlava
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?