Kitchen Aid artisan versus Kenwood kMix (Chef)

Profilova fotka
Ahoj všem, rozhoduji se mezi dvěma značkami robotů. Kitchen Aid je asi 8 let můj sen, jenže po tom, co jsem začala číst pečlivě recenze a vybírat ten správný jsem narazila na to, že v čechách z něj nejsou uživatelé tak odvaření, jako třeba v USA. Oproti tomu Kenwood se mi nelíbí, a také má určitě své mouchy, ale je o polovinu levnější. Můžete napsat Vaše zkušenosti s těmito roboty? Případně pokud máte Kitchen Aid vyměnily byste ho za Kenwood, vyplatí se utratit přes 20k za robot? Nebo na něj budu nadávat a za pár let se ho zbavím a pořídím jiný? Vařím, peču ráda a hodně, pořídila bych si k robotu i spiralizér aj. Takže bude mít kluk zápřah :) Nad jinou značkou ani nepřemýšlím, chci aby to byl můj parťák na 20 let a jak se říká, nemám tolik peněz abych si kupovala levné věci :)
Odpovědět
Máme rok kenwood s integrovanou indukční plotnou. Robot jako takový super, děláme těstoviny, těsta na cokoliv, používáme jako mixér na nápoje, na pesta, jako kráječ, šlehač. Koupil bych určitě znovu, jen bych vynechal asi tu plotýnku. Použili jsme ji asi 4krát na přípravu rizota, které bylo teda super, dá se použít i na omáčky a odpalované těsto. Zatím nám slouží ještě jiný robot jako odšťavňovač a mlýnek na maso, až tyhle umřou, tak to dokoupíme jako příslušenství ke kenwoodu. Konstrukce robota je hodně robustní, stejně tak jako jakékoliv příslušenství.
Odpovědět
Profilova fotka
@cybermole Děkuji, já bych volila si bez plotýnky (tu bych nevyužila). Jsem ráda za kladnou recenzi, zajímá mě také jestli dobře seká přídavný mixér - zejména mě zajímají výroba oříškového másla, rostlinného mléka (oříškové, kokosové aj.). Nyní nemám doma přístroj, který by jedno z toho zvládl, tak abych byla s výsledkem spokojená. Pokud bych nemusela pořizovat mixér zvlášť a Chef mi zajistí dostatečně kvalitní mixování, tak už nemám o čem přemýšlet :)
Odpovědět
@dominika1989 Másla jsou docela náročné, záleží na konzistenci. Myslím, že se v tom manželka taky snažila něco vyrobit. Třeba napíše sama @mata_radek
Odpovědět
@dominika1989 Ahoj, zatím jsem zkoušela kokosové mléko, kde jsem mixovala strouhaný kokos a šlo to docela ztěžka, kokos se usazoval na stěnách, ale možná jsem ho tam měla jen hodně. Určitě chci vyzkoušet ořechová másla/mléka a také ovesné, dám pak vědět, jak to dopadlo. Ale celkově určitě můžeme doporučit. Mixovat jsem zkoušela pouze v tom velkém mixéru na smoothie, ale ovesnou mouku ve mlýnku na koření/kávu a mele suprově, za tři vteřiny je hotovo :) viz: https://www.elektrospecialista.cz/sta.... V tomto myslím, že zvládne v pohodě ořechy. Jen je nevýhoda ve velikosti. Pokud chci mouku, musím mixovat na vícekrát.
Odpovědět
Profilova fotka
@mata_radek Děkuji moc za recenzi. Mám tedy asi vybráno i na úkor designu - i když kenwood není ošklivý to vůbec ne. :) A ten mlýnek vypadá úplně super, to tedy koukám kolik příslušenství kenwood má. Určitě dej prosím vědět až něco nového vyzkoušíš. Snad nebudu muset ještě pořizovat ke Kenwoodu Vitamix :D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?