Máte někdo myčku připojenou na teplou vodu?

Profilova fotka
třeba pokud ohříváte vodu TČ nebo soláry. V návodech se většinou píše, že připojení na TUV je možné, ale technik říkal, že se to nedoporučuje. Že kromě Miele, která suší jiným způsobem, může připojení na teplou vodu dělat problém, např. u sušení.
Odpovědět
Profilova fotka
@kolobezka1 Zdravím, slyším poprvé, že by se myčka připojovala na teplou vodu, máme ji připojenou na studenou, dělali jsme si kvůli tomu novou přípojku. Každý spotřebič si totiž ohřívá vodu sám, myčka, pračka, jinak čeprá studenou vodu a pokud by byla voda v trubkách moc teplá nevím tedy co by to udělalo.
Odpovědět
Profilova fotka
@brick24 doporučil nám to jeden z výrobců tepelných čerpadel. Není to většinový žánr, ale dělá se to. Samozřjmě to má význam pouze pokud je ohřev vody velmi levný nebo "zdarma" (tedy TČ se zásobníkem, soláry). I v návodech pro myčky se možnost připojení na TUV uvádí do 60°C. Na druhou stranu, někteří technici tvrdí, že kromě Miele může nastat malý problém se sušením. Tak se ptám, jaká je praktická zkušenost-
Odpovědět
Taky jsem připojil myčku na teplou vodu ohřívanou TČ. V návodu pro myčku je tato možnost přímo uvedena a doporučena. Má to dvě výhody. Nižší cena za mytí a zkrácení doby mytí. Prý existuje myčka, která při sušení používá i studenou vodu. Nikdy jsem ji neviděl a určitě bych si ji nikdy nekoupil. Pro 99,9% myček je vhodnější, levnější, rychlejší připojení na teplou vodu.
Odpovědět
Profilova fotka
@dawerius smím se zeptat, jakou značku / typ myčky máte? Žádný problém tedy nepozorujete, třeba v účinnosti sušení ?
Odpovědět
Značka je whirlpool. Myčka myje i suší bez problémů.
Odpovědět
Profilova fotka
@kolobezka1 Jo tak, aha jasně, no tak jsem zase o něco chytřejší :-). Já jsem žil do teď v tom, že se vše připojuje na studenou vodu. Tak kdyby náhodou tak budu vědět, že je i jiná možnost.
Odpovědět
Profilova fotka
no je to sice k pračce, ale i tak, kdyby to někoho zajímalo... http://forum.tzb-info.cz/108640-vyber...
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to měli takto zapojené, tedy na teplou vodu, po nastěhování do nového domečku, ale omylem. Kromě toho, že nám hučel bojler v koupelně po každém zapnutí myčky, se špatně rozpouštěly tablety (tedy spíš se nerozpouštěly) , myčka byla zanesená usazeninami apod. Po správném napojení už to bylo mnohem lepší. Myčku máme Whirpool šestý smysl :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Lidi, proboha, stačí používat trochu "selský rozum". Jesltliže tady někdo píše, že mu TECHNIK řekl, že pak může být problém se sušením, tak takového "technika" bych hned vyměnil. Myčka suší jen tím, že čeká až horké nádobí okape a odpaří se zbytky vody! To v této fázi můžete mít přípojeno klidně na naftu místo vody a je to úplně jedno 🙂 Celý problém proč to výrobci třeba nedoporučují je, že není zaručena teplota. Někdo to s TUV přehání a kouří se mu z kohoutku.. tak to může být problém. Kdo má normální teplotu max. cca do 50stp. tak to může úplně v pohodě připojit. Kdo si není jistý, tak ať předřadí termostatický směšovací ventil. Trochu jiná situace u pračky, ale myčka vždy myje velmi teplou vodou.. to ví každý, kdo během cyklu otevřel dveře, aby přidal zapomenutý příbor 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?