mrazak v garazi a suflikovy, nebo pultak?

23. kvě 2020240

Dobry den,

vahala sem, jestli se ted v dobe koronavirove poustet do tehle debaty, ale koupe mrazaku je u nas v reseni uz tak od prosince, ze ho na leto koupime a ted si prijdu jak kdybych se ptala na neco zakazaneho 🤣🤭

Takze... bydlime v byte a v kuchyni mame klasickou lednici s minimrazakem (takove ty 3 sufliky dole). A ja bych rada poridila doplnkovy mrazak, at muzu zamrazit ovoce a zeleninu, pripadne nakoupit i maso atd, ptz spotrebu mame velkou a hl o dalsi hladovy krk vic 🤣

Jenze, ja ho v byte proste nikam nedam...jako vazne ne...a tak me napadlo, jestli je mozne ho postavit do garaze? Misto tam je, mame vl elektromer, takze podle me v pohode. Ale! Kdyz se koukam na veskere parametry, tak sem znejistela, jak to je, kdyz je pak proste v lete v te garazi treba ke 30st a naopak v zimne treba 5st. Bydlime tu 5 let a nikdy tam nemrzlo, je to garaz tak akorat na auto, kt prakticky denne jezdi, takze garaz vyhriva. Ale vetsina mrazaku ma tu klimatickou tridu na vyssi teploty 😞

Plus dalsi otazka je jaky mrazak zvolit.
Ja chci suflikovy, prijde mi to lepsi pro prehlednost, trideni atd.
Manzel chce pultak a ja si neumim predstavit, jak v tom pak neco hledam...prijde mi, ze je proste pak dole plno beci, na kt clovek zapomene, spatne se k nim dostava atd 😞
Cena mluvi jasne pro pultak, takze potrebuju prakticke zkusenosti, jestli manzela umlatim argumenty a nebo ustoupim.

Diky!

  • Já osobně mám suplikovy, je mnohem přehlednější. Ale my máme ve skoro 300litrovem mrazáku maso pro psy 😂

  • Já mám pultový, ustoupila jsem manželovi a je teda děsně nepřehledný a to je plný tak ze třetiny. Kdyby byl plný celý, tak mám na rukou omrzliny 3.stupně než v něm něco najdu 🙄
    Co se týká teplot neporadím 🤷‍♀️, mám ho ve špajzu.

  • Máme v garáži šuplíkový Liebherr a je skvělý, přehledný, vše má své místo. Nechápu jak jsem dřív bez něj mohla být. Pultak zabírá víc místa a je nepřehledný.

  • Sponzor fóra
  • My máme již třetí pultový a neměnila bych ted jsme koupili tento Electrolux EC2233AOW1 .

  • Naší mají suplikovy ve sklepě, stabilní teplota okolo deseti stupnu

  • Mám oba a určitě šuplíkový. Šuplíkové mám 2 + 1 malý, co je pod lednicí a pulťák 1. Pultový půjde do "pryč" a chceme koupit velký šuplíkový. Daleko přehlednější. Nepřehrabuješ se v tom, než něco najdeš. Na prostor je taky lepší.
    Máma měla taky pultový a nestěžovala si, ale pak pořídila šuplíkový a je daleko spokojenější a víc si ho pochvaluje.
    Jinak my máme jeden v bývalém chlívku, muž v něm má převážně ryby. Přes léto je tam vedro, tak nejede, ale od podzimu do jara funguje i v - teplotách.

  • Tak my mame na chalupe ve spajzu, teploty od 5 az po asi 25. Rozhodne kvuli prehlednosti hlasuji pro supliky a navic nad pultakem se špatně využívá prostor. Je možné, že je to tedy prostředím či značkou mrazáku, ale po několika letech začal zvenčí lehce reznout, jak se na něm sráží voda. Je to kamenná chalupa, takže samozřejmě i prostředím, které je tam vlhké.

  • Taky mám mrazák v garáži a funguje už hodně let, tak mu ta garáž asi vůbec nevadí. Mám teda pulťák, mě vyhovuje víc, hlavně kvůli prostoru, ale já ho mám převážně na houby a ovoce. Maso jen opravdu vyjímečně. Mám radši čerstvé😉

  • moc vám všem děkuju!
    sem ráda, že podporujete téměř jednohlasně moji teorii, že šuflíkovej je prostě přehlednější!
    btw manžel mi tvrdí, že pulták je právě výhodnější na místo a tady čtu opak, tj dobrej argument!
    takže jdu koukat na eshopy, co by se dalo pořídit 🙂

  • asi ti trochu zkazím průměr, ale mám ve sklepě pulťák a doma klasiku lednici s šuplíkovým mrazákem 😉 ...jsou naprd oba stejně 😁 ať dělám co dělám, stejně lovím a přehrabuju v obou ...u šuplíků mi většinou časem prasknou čela ...pulťák holt musíš pokaždý po nákupu přerovnávat, abys nebrala čerstvý a starší ti tam nezůstávalo ...a v obchoďácích doplňujou v rukavicích 😉 zatím na to pokaždý zapomenu, ale jednou si je nasadím 😁

  • Marti, co jezdím po jídelnách a kuchyních, tak rozhodně pro přehlednost hlasuji pro šuplíkový, Když je někde bordel, tak mají vždycky pulŤák a přesně jak píšeš, člověk pak přehrabuje, něco se mu dostane dolů a najdes to až při generálním úklidu. a ještě ti při tom přehrabování umrzaj ruce!

  • @marvac  no jenže to se mi právě pořád přerovnávat nechce...představa je taková, že co šuflík, to něco...jako ovoce jeden, zelenina druhej, maso další atd...prostě systém, kterej nebudu milionkrat předělávat :/

    @slunicko76  jo, to přesně taky říkám! no snad to doma vyargumentuju 😃

  • @pe_ma2 ale v mase mít stejně systém nebudeš... stejně budeš v tom šuplíku vrstvit nový na starým ...to starý už zmrzlo do určitýho tvaru a nepůjde to moc v rámci toho šuplíku přesouvat ... aspoň to je má zkušenost 😉 zelenina taky nepřehledná....sice chápu tvou myšlenku, ale fakt to vyjde nastejno 🥴

  • @pe_ma2  v šuplíku lze mít v pohodě systém. U masa dáváš nový do zadu a starší máš vpředu. Mám vše v pytlíkach ikea a rozhodně žádný nepořádek. Hezký vše srovnané, kdyztak pošlu foto..

  • @marvac  tak ono jde o to, že nehodlám pořád nakupovat, ale prostě chci si pak udělat větší nákup masa, které si tam dám a pak budu brát, takže další koupím až budu někde u dna šuflíku 🙂
    spíš mi šlo o to, že tady mám šufle s merunkama, tady šufle s vepřovým, tady hovězí, tady rybíz a prostě vím, kam sáhnu a nemusím se brodit hromadou, která se na mě bude postupně sypat 😃
    @mitoma  tak nějak je moje představa 🙂

  • Sponzor fóra
  • @mitoma  já to mám taky srovnaný....jen do doby než tam strčí nos chlap 😁

  • @marvac  ten můj má jasné instrukce, otevře šuplík vezme co potřebuji a jde. Ono když je v jednom šuplíku jen třeba kuřecí tak se nemá jak splést. Za to mít pultak tak ten by byl pořád rozhrabany

  • @mitoma  no jo,ale u nás je třeba kuřecí 3/20 a pak třeba 5/20 ( datum spotřeby 😉slight_smile: a myslíš že vezme to 3/20? 🤦

  • Já mám taky šuplíkový ale i pulták šupliky mám zvlašt zeleninu a zvlášt maso maso vysaji a dám do krabičky a když zmrzne vyndám a mám pořád stejný tvar který jde na sebe pěkně rovnat.

  • Ahoj. Také teď řeším volně stojící mrazák. Budeme ho mít v technické. Určitě bude šuplíkový, ale kterou značku? Opravdu nechci několikrát ročně odmrazovat, jako doteď u mrazáku Gorenje. :-/ A nechci mít potraviny plné vody. Ideálně NoFrost. Dostala jsem tip na mrazáky Liebherr a Siemens. Děkuji

  • @fidorka86  máme Liebherr a ještě jsem ho nikdy nemusela odmrazit, jsme s ním moc spokojení.

  • My máme ve sklepě ledničku č.2 - se 3 šuplíky mrazáku a ještě pulťák.
    Doporučuji,pokud máte prostory. Do pultového dám králíky, ryby a jiné produkty větší velikosti. Je také praktický pro zmražení potravin na tácu , po zmrznutí třeba jahod je krásně jednotlivě přemístím do krabice a pak jdou např. do šuplíku a dají se odebírat po malém množství. Stejně postupuji třeba s fischburgery / rybí karbanátky/ a odebíráme dle potřeby.

  • Ještě dodatek k mému příspěvku - nebydlím na vsi a nepěstuji králíky ani nic jiného, ani zeleninu . Mám jen zásoby toho, co koupím nebo dostanu a manžela s rybářskou vášní.

  • @mitoma  děkuji. Liebherr mam v užším výběru 🙂

Přidej příspěvek

    Nenašli jste co jste hledali?

    Články od našich partnerů
    Levnější stín s venkovní roletou VELUX
    HELUZ opět hledá fotku, která zastíní všechny ostatní
    Ulehčete si rekonstrukci střechy se Zlatou taškou
    Archiv článků od partnerů