Spotřebiče do kuchyně - jakou značku?

Dobrý den, jsem tu docela nováček, ale přítel se blíží ke konci se stavbou domečku a chybí jen kuchyně. Poprosil mně at si vemu na starost spotřebiče. Ve studiu nám dali lednici Electrolux, troubu Mora (nevím zda to byla normální, nebo mikrovlnka) a myčku Bosch. Zájímalo by mně podle čeho volíte značky- koukám na ceny a taky recenze. Pak se zeptám zda sporák indukci nebo sklokeramiku? hrnce budeme muset kupovat tak jako tak. díky za všechny postřehy ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My vybíráme Electrolux, předchozí zkušenosti máme dobré, a cena vs kvalita nám přijde taky fajn. A rozhodně bych volila indukční desku, zkušenosti s plynem, sklokeramikou i indukcí a jednoznačně vyhrává na celé čáře :-)
Odpovědět
my máme všechny spotřebiče Electrolux, jen lednice je Samsung. Se všemi spotřebiči naprostá spokojenost a vybírali jsme ty kvalitnější.
Odpovědět
Profilova fotka
@barunka1985 je toho tu celkem dost na toto téma : http://www.modrastrecha.cz/forum/kuch... http://www.modrastrecha.cz/forum/kuch... Jinak to je uplně jedno co si vybereš za značku, stejně to je všechno stejný, vybírej podle ceny, spotřeby a funkcí co využiješ, desku indukci, u nás jednoznačná spokojenost ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@barunka1985 Pokud chceš něco levnějšího ale kvalitniho tak: - lednice: Electrolux, AEG - troubu: Electrolux - varna deska: Electrolux, AEG (určitě indukci) - myčka: AEG, BSH (Bosch - Siemens), Miele (je sice dražší, ale u myčky doporučuju nešetřit) - M.t: nejlevnějši vestavná je od Whirlpoolu, jinak Electrolux
Odpovědět
@verunky díky, mám vybrané tyto značky jen mikrovlnku vestavnou Mora, chceme jí ale jen na ohřev a rozmrazování
Odpovědět
Profilova fotka
Töhle mi už řešíme celkem dlouho. Popravdě už jsem z toho zoufalá :-D Indukci jsme koupili IKEA. Vyrábí pro ně whirpool, takže to není žádný šunt, mají 5 let záruku a ještě byla v akci za ¨necelých 6 tis :-) Myčku zřejmě vezmeme taky od nich, splňuje všechna má kritéria + 5 let záruka. Ve starém bytě jsme měli 6 let whirpool a spokojenost. S troubou je to ovšem velký ořech. Chceme parní + klasickou, ale obě v kompaktní velikosti a ne kombinované = nemožné sehnat. Tady se rozhoduji mezi Siemens a Bosch. Kvalita srovnatelná, jen jde o design Lednice bude Bosch. V¨bytě máme troubu i lednici Bosch a super.
Odpovědět
Profilova fotka
@veverik_ Ahoj, pokud ti muzu doporucit tak paru Miele, cena samozrejně vyšší, ale kvalita uplne jinde. jen malé srovnání vyvíjení páry: Electrolux, AEG, BSH (Bosch-Siemens) - na rozpálenou "mističku" (která je umístěna v prostoru vaření) je pomalu poustěna voda, ta se vypařuje a tím vzniká pára Miele - páre se vyvíjí přímo v "zásobníku na vodu", vytvořená pára je vháněna do varného prostoru zároveň se vytlačuje vzduch, který jinde způsobuhe zhnědlé zabarveni (třeba zeleniny) ... proto Miele, ostatní je takovej "napařovač"... neřikam že se v nich nedá vařit, jen jsem chtěla přiblížit rozdily :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky Děkuji za užitečnou osvětu. Na Miele jsme se dívali hned ze začátku, bohužel teda to je uplně jiná cenová relace. I když bych vybrala "levnější" variantu jsme na nějakých 90.000 jen za pečící a parní troubu. To je strašné :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@veverik_ nejlevnejsi para od miele je za 36000,- troubu bych klidne volila treba AEG ale s pyrolizou (ja mam doma kompakt Siemens - trouba s m.t. a "obyč. páru Miele - koukni do alba)
Odpovědět
Profilova fotka
@verunky To jo. My jsem ale kvůli uspoře místa chtěli spíš kombinaci. Což jsem u Miele samozřejmě našla krásnou a přesně podle mých představ o funkcích, ovšem za 92.800 :-P Budeme mít jen jeden komín, takže i kdybychom vzali parní a pečící zvlášt, byly by nad sebou. Což nevím jestli by to nebilo moc do očí, kdyby byly jiných značek
Odpovědět
Profilova fotka
@veverik_ Jasny, kombinace (u miele se to dá nazyvat konvektomat) je dobrá ale když si představis delat denní menu, musis si to dobře rozvrhnout, - proto i "mieleáci" doporucujou i ke konvektomatu obyc. páru zvlast :-) A jakou uvažujete myčku? - když už jsi uvažovala u páry Miele, tak u myčky jedině Miele :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak desku určitě indukci,nadobí na indukci seženeš uplně běžně,stačí když má silné železné dno,dokonce i obyčejný smalťák se dělá pro indukce,a značky volím podle recenzí,nebo co už mám ted doma,mamka atd.asi pujdem do elektoluxu nebo bosch,ted mám whirlpool lednici a pračku celkem jsem spokojená
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@barunka1985 Komplikovaná otázka. Pokud to chcete mít bez dlouhého přemýšleníí registrujte se na Dtestu a vyberte podle finančních možností. Potom je ale problém v tom, že máte každý kus spotřebiče od jiné značky, což znamená pokaždé jiný design výrobku, návod na použití, pokaždé jiné reklamační místo. Proto je dobré vybírat tu značku, která má vyváženou kvalitu. Nikdo není ve všem perfektní, tak to prostě je. Ono to bude vypadat tak, že si přihřívám polívčičku, protože tyto spotřebiče prodávám, ale doporučil bych blomberg, brandt a de dietrich kvůli poměru ceny a kvality. Výjimkou jsou lednice a odsavače. Ty si většina značek stejně nechává dělat u někoho jiného a to platí i pro vrcholové značky jako miele. Proto lednici bych doporučil liebherr a odsavač buď elica, nebo falmec. Tyto spotřebiče mě prozatím nezklamaly. Sklokeramiku bych určitě nedoporučil, velká spotřeba údržba...malá rychlost. Indukce stejně rychlá jako plyn. Vodu na čaj uděláte stejně rychle jako v konvici. Pokud chcete poradit více kontaktujte mě na info@ockodesign.cz . Rád bezplatně poradím
Odpovědět
@petrmolekockodesign, @verunky nepoznáte spotrebiče Bauknecht? Váš názor?
Odpovědět
Profilova fotka
@stolverka Bauknecht je "vyšší" řada Whirlpoolu - kvalitní spotřebiče (dobrý poměr cena výkon) moderní design :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Bosh a whirlpool jsou boží :) podle mě se jedná opravdu o kvalitu, na kterou se člověk může spolehnout. Nikdy se nám doma nestalo, že by s něčím byl problém. Jednou za čas se udělá nějaká menší údržba, ale to je vše :-) Nějaký věci jsme nedávno kupovali tady https://gastromania.cz/ na doporučení kamaráda, který vybavoval restauraci, říkal že tam mají dost dobré zboží, tak jsme to vyzkoušeli. Uvidíme, jak se osvědčí po nějakém čase. Spíš jsme tam tak dovybavili byt, různýma menšíma věcma. Vlastně většinu spotřebičů jsme kupovali přes internet na eshopech.
Odpovědět
Profilova fotka
taky prosím o radu. přítel si přeje troubu whirlpool se 6.smyslem a sondou na maso. doporučíte nějakou? u ostatního je nám jedno značka, ale stejně nevíme...vestavnou digestoř? indukční desku na 380V?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
No nekolik veci mame od Oravy a jsme s nimi spokojeni
Odpovědět
A primo jen neco do kuchyne? Tuhle jsem koukala, ze maji i docela vyber televizi
Odpovědět
Oni maji od vseho neco
Odpovědět
jestli budete chtít vařit vietnam, asijská jídla tak sporák určitě plyn :-D to jen tak bokem.. AEG, Electrolux, apod. s tím asi vedle nešlápneš.. mně stejně dnes přijde že všechno tak vydrží nějak podobně ... slyšela jsem dobré ohlasy na všechno co dělá LG, že to je top https://www.nedio.cz/vyrobci/lg
Odpovědět
Plyn bych domu asi nechtela, clovek nikdy nevi. Nekolikrat se mi osvecilo nakupovat stejnou znacku. Kdyz jsi s jednim produktem uz spokojena, delaji kvalitni i dalsi.
Odpovědět
Mam vsechno Bosch, pouze digestor Franke. Co se tyka funkcnosti naprosta spokojenost, vsechny vyrobky mam z nizsich rad (vse kolem 10.000 Kc). Jedina mycka zklamala, po pul roku jsme reklamovali zkazeny napousteci ventil. Ale myslim ze zkazit se ti muze mycka i za 30.000 :-) a clovek aspon nebude nastvany kdyz bude nahrazovat mycku za 10.000 :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Já teda nejsem zastánce mít všechno od jednoho výrobce 🙂 mám co kus to od někoho jiného a nejvíc jsem spokojená s drobnějším elektrem a doplňky do domácnosti od blueroad. Mají spoustu věcí do chytré domácnosti a tady ty věcičky s manžele máme rádi 🙂
Odpovědět
@karolinaka95 Věci mají hezké. Líbí se mi ta jejich varná konvice s nastavitelnou teplotou, tu by ocenila dcera na zalévání mléka pro malou. To jsem vůbec nevěděla, že takové možnosti jsou.
Odpovědět
Profilova fotka
@markurka Ten výše vychválený blueroad je očividně jen preprodejce zboží z Aliexpress a jiných čínských obchodů,kde to seženete levněji.Konvici s nastavitelnou teplotou mají určitě všichni známí výrobci.Teda alespoň si myslím,my máme už druhou za 7 let také kvůli dítěti.
Odpovědět
My máme Fagor už 12 let od začátku mikrovlnku, troubu a skokeramickou desku
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?