Co vše lze zbourat v rámci rekonstrukce?

Prosím o radu. Měli jsme v plánu zdemolovat chatu o zastavěné ploše 33m2 a na jejím místě postavit dům o zastavěné ploše 65m2. Známého napadlo, že bychom to mohli pojmout jako rekonstrukci, že bysme zbourali stavbu a "jakože" zachovali základovou desku chaty, rozšířili ji a postavili na ní novou stavbu. Lze to takto provést? Nevím co všechno se dá ještě uhrát jako rekonstrukce? Pochopila jsem, že by to takto bylo jednodušší, ale nevím konkrétně v čem oproti klasické demolici a nové stavbě? Prosím o bližší info k tématu, teprve začínáme plánovat a jsme tímhle oborem s partnerem víceméně nepolíbení. :-D
Odpovědět
Kazdy stavebni urad ma dana procenta zdi, ktere se pri rekonstrukci musi zachovat....pokud zborite objekt cely vyjma zakladove desky, zbyde vam 0% .....zalezi na konkretnim stavebnim urade....nekde to procento je 50 nekde 60 nekde 80% ...... Ale zbourat cele a podavet to jako rekonstrukci tu uz asi nikde neprojde. (Otazka trvaleho bydleni v RD a bydleni na chate je kazde neco jineho.)
Odpovědět
Profilova fotka
@neptunka17 bude to 2x vetsi, to jako rekonstrukce neprojde
Odpovědět
@neptunka17 tohle opravdu neprojde.Sousede u nas v chatove osade zbourali starou chatu a novou stejnych rozmeru museli stavet se stavebnim povolenim.Podrobnosti neznam,jen bylo povoleni povesene na plote.
Odpovědět
Samotna rekonstrukce vyzaduje ohlaseni/povoleni. S kompletni projektovou dokumentaci, statikou, pozarkem,... Resp. nejprve povoleni odstraneni stavajiciho a pote povoleni stavby noveho. Jakmile se rozsirite do plochy novou casti, bude stavebku predchazet uzemko. Jedním procesem lze resit postupnou vymenu prvku, kde ale bude projekt resit vymenu kus za kus. Ne pristavbu noveho.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?