Demolice domku na naradi a opetovna vystavba

Dobry den, pri koupi nemovitosti bylo nutne nahlasit existenci zahradniho domku na naradi (do te doby cerna stavba, cca 80 let stara) pomoci "overeni existence stavby". Byla vypracovana technicka dokumentace vcetne vykresu stavajiciho domku. Domek ma dle te dokumentace zastavenou plochu 27m2, je jednopatrovy se sedlovou strechou a vyska domku v hrebeni je 5,7m. Je z kotovice, nepalene cihly a je mokry a dezolatni. Je mene nez 2m od hranice pozemku. Chci jej zbourat a na jeho misto vystavet novy, plosne stejny, ale nizsi (do 5m vysky). Problem je, ze domek tesne nesplnuje podminky pro neohlaseni uradum (je vetsi nez 25m2 a vyssi nez 5m). Dle toho, co jsem nacetl je nekdy potreba ohlaska, nekdy "stavebni" povoleni ke zbourani dle toho, co bylo pouzito pri vystavbe. Privystavbe nebylo pouzito nic, pri koupi bylo provedeno to overeni existence stavby. Na to ted pro zbourani bude stacit ohlaska nebo povoleni? Na vystavbu noveho budu, predpokladam potrebovat uz pouze ohlasku.
Odpovědět
Ohlaska i povoleni vyzaduji stejne mnozstvi dokumentu, dokonce povoleni o papir mene. Vykresy, stanoviska z uradu, posudky, ...
Odpovědět
@puhelin v ohlasce nevidim zadne posudky. Vidim projekt, stanovisko stavebniho uradu z hlediska faktu, zda na dotcenem miste lze stavet/bourat z hlediska parcely zastavitelne a pisemny souhlas sousedu. Jake posudky mate na mysli?
Odpovědět
@1sokrates33 Součástí projektu bývá i statický posudek, také jsme ho k demolici několikrát pořizovali. Vždy se to odvíjí od charakteru stavby a jeho okolí.
Odpovědět
@1sokrates33 nejlepší je to řešit přímo s úřadem každý úředník vyžaduje něco jiného tady toho moc nevyřeší tě.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?