Doba cekani stavebni povoleni

Dobry den ,prosim vas neni zde nekde kdo vyrizoval stavebni povoleni .zajima me jak dlouho cekal na vyjadreni Stavba povolena (Radnice Rokycany) Dekuji
Odpovědět
Ahoj. Je to strašné individuálne. Ja momentálne čakám na stavebné povolenie Brno venkov od zari. Úradníci majú nariadený každý druhý týždeň home office = nic nerobia.
Odpovědět
@apostol tak jak píšeš je to individuální. My se střídáme obden - jeden den v kanceláři, jeden den home office, ale i na home office pracujeme. A udělám toho za den doma víc než v kanceláři,když mám na to klid. @monika_stolarikova jde o to co všechno se povoluje a jaké jsou podklady (jestli jsou komplet anebo něco chybí) a jestli jde opravdu o stavební povolení, kde se vede řízení anebo souhlas. Většinou si je stavebník jistý, že to má určitě komplet a pak se diví jaké základní věci chybí - např. souhlas obce s uložením přípojek do jejího pozemku apod.
Odpovědět
@duck09 nechcel som generalizovať. Ale som prekvapený že máte notebooky s vpn a dokážete z domu pracovať.
Odpovědět
@apostol Na to ani vpn nepotrebujete. Staci ms word, k ruce stavebni zakon s vyhlaskama a dokumentaci stavebnika. Az se vrati do kancelare, .doc se nahraje do spisu a dal se pokracuje v systemu az po odeslani toho, co doma napsal.
Odpovědět
Profilova fotka
@monika_stolarikova je to opravdu individuální, záleží na poměrech na úřadě a (bohužel) na individualitě člověka, kterého máš na radnici, resp. na stavebním úřadě proti sobě. Když jsme před léty kupovali náš pozemek, měli jsme určité cíle a měli jsme radost, že se pozemek povedl. A když jsme se pak jednomu známému chlubili, ten se zamyslel a pak řek památnou větu - ať je ten pozemek jaký chce, tak toto území má na radnici na stavebním úřadě na starosti nějaký pan N..., a to je takový kretén, že s ním budete mít jenom potíže, a tak vám radím, honem rychle ten pozemek prodejte a kupte něco jiného někde jinde, kam tento člověk nedosáhne. Tenkrát jsme to měli za povedenou legraci, abychom se pak na vlastní kůži přesvědčili o tom, jak krutá pravda to byla. Nejsme z Rokycan ani okolí, a přijímám jako fakt to, že jsme byli extrémem a že to není obvyklé, ale od první žádosti po možnost kopnout do země to bylo skoro 6 let, a to jsme nežádali žádnou výjimku a na začátku bylo vyjádření z příslušného orgánu, že s typem naší stavby souhlasí a odpovídá územnímu plánu.
Odpovědět
@apostol však jasně, jak píšu je to individuální. Vzhledem k tomu, kolik nás je, tak by notebooku neměli. Stal se zázrak a pracujeme přes vzdálenou plochu ze svých počítačů. S patřičnými přístupy. Dříve byl home office sprosté slovo a teď to jít musí. Ale jiné úřady to tady u nás mají tak, že jsou 2 dny v kanceláři a 2 dny doma a doma nic nedělají, tak chápu, že podle toho se to taky projeví na množství práce ... Navíc práce na stavebním úřadě není jen o práci na PC, ale také kontrole dokumentací a dokladů a to jde i bez PC.
Odpovědět
Profilova fotka
Chtěl bych se zeptat. Jsme ve fázi projektu, budeme stavět s firmou na klíč. Máme kompletně zasíťovaný pozemek v satelitním městečku. Myslíte, že si dokážu jako obyčejný smrtelník, sice pracující ve státní správě, ale úplně jiný obor, vyřídit sám stavební povolení a neplatit někomu šílené peníze za vyřízení. Mně vyřizování a papírování nevadí, ale jak mám vědět jak co napsat, co k tomu připojit atd. Snad poradí projektant, na stavebním úřadě apod. S vyřizováním můžu začít až budu mít v ruce projekt, že ano? Zatím jsem jen půl roku zpátky volal na stavební úřad, aby mi poslali regule na výstavbu. Děkuji za radu
Odpovědět
@vlada24 Určitě to nebude problém. Zavolejte na stavební úřad, ať vám pošlou seznam toho, co chtějí doložit. Pak to oběhněte (nebo obvolejte - protože covid), chvíli počkejte (většinou mají 30 dnů) a pak to doneste na stavební úřad. Pokud tam nemáte nic zvláštního (rozpor s územním plánem, odstupové vzdálenosti, přípojky, přístupová cesta apod.), neměl by to být problém - možná někde nestihnou těch 30 dnů, pokud toho mají moc nebo mají zaměstnance v karanténě... Nevím, proč tady s tím všichni tak straší.
Odpovědět
@duck09 tak to je super, dali ste stipku nadeje ze to ten moj projekt schvalia skor ako o pol roka 🙂
Odpovědět
@duck09 dobry den tohle uz mame ,sama obec o to pozadala u cezu za nas...ja mam podminku od obce ze musim bydlet ,tzv podepsala jsem s obci predkuoni pravo ze kdyz si tam nepostavim a nebudu mit ztvaly pobyt maji pravo ho odkopit..mejsme v chko..na jake organy se ceka nejdyl?dekuji moc
Odpovědět
@monika_stolarikova to je různý, u nás se asi nejdéle čeká na odbor územního plánování a určitě nejdéle na stanovisko Ministerstva obrany. Ale teď od nového roku je nově po 30ti dnech souhlas fikcí. Potom je ale problém, že z nich stejně musíte dostal sdělení, že ten souhlas po 30ti dnech nastal.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?