Je nutné stavební povolení na demontáž skleněné výlohy a osazení vzniklé díry garážovými vraty?

Jedná se o starý rodinný dům, kde se nacházela prodejna, Ta se zrušila a můj záměr je osadit vzniklou díru garážovými vraty s integrovanými vhodnými dveřmi. Dveře budou dělané na míru vzniklého otvoru, bez zásahu do nosných zdi baráku.
Odpovědět
Dle mého názoru ne. Pokud nejste v nějaké památkové zóně nebo tak. V zásadě jen měníte okno za dveře.
Odpovědět
Tady se muzete dozvedet, ze k tomu nic nepotrebujete a od vaseho st. uradu pak dostanete pokutu... Takze bych to projednala na st. urade. :) Muzou to posoudit jako zmenu vzhledu domu. Ale zalezi na lokalite a mire te zmeny. Co ta prodejna? Bude se menit ucel uzivani casti stavby? Z prodejny na garaz?
Odpovědět
@puhelin Dům nikdy nebyl kolaudovaný já prodejna, pouze jako rodinný dům k bydlení. Garážová vrata s integrovanými dveřmi slouží jako vchod do domu a prostor pro kola o motorku. Na úřadě jsem se informoval, referentka úřadu mi řekla že pouze vyjádření památkářů. Od nich to mám povolené, ale po 10 letech užívání nás jeden člověk udal a máme nahlášení kontrolu. Po dnešní návštěvě úřadu mi bylo zděleno že jsem udělá A, ale ne B to znamená že jsem měl žádat o povolení.. Ptal jsem se i jinde a co úředník to jiný názor.
Odpovědět
@mrasm A co vam na urade rekli, ze by bylo predmetem povoleni?
Odpovědět
@puhelin Že jsem měl dále žádat o stavební povolení na vrata. Oponoval jsem tím,za vrata jsou dělaný na rozměr vzniklé stavební díry po demontáži výlohy. A že jsem vzniklou díru stavebně neupravoval. Zatím nebudu dělat nic a počkám na zápis z kontrolní prohlídky zaměstnancem úřadu.
Odpovědět
@mrasm Pak napiste, co v tom oduvodneni vypsali. V zakone se pise, ze se ma zadat o povoleni pri zmene vzhledu stavby (alespon tak to bylo v te dobe, co jste tam ta vrata dal). Ale jsem sama zvedava na ty argumenty.
Odpovědět
Tak dnešní kontrola dopadla špatně. Paní kontrolórka chce stavební projekt, vyjádření od hasičů. Má připomínka že vrata jsou dělaná na míru stavebního otvoru po demontáži výlohy byla nepřijatelná. Vadilo že jsem odboural spodní přístavek 40 cm pod výlohou. Že je to nosná zeď a že jsem změnil vzhled domu. Přikládám pár fotek na posouzení. První fotka je z roku 1980,KDU přestavbu domu prováděla Jednota.jedna se o fasádu domu a výměna oken v prvním patře. Tato přestala byla dělaná pouze na ohlášení MNV. Druhá fotka je když již byl dům nás r1993 a poslední je po mě opravě.
Odpovědět

Odpovědět
@mrasm To má pravdu, že jste změnil vzhled domu. Z hnusné komoušema zanedbané otřískané barabizny, jste udělal celkem slušně vypadající barák, který nedělá v ulici ostudu. A to se neodpouští.
Odpovědět
@mrasm Ta okna ve 2NP jste take menili vy? Myslim jejich velikost.
Odpovědět
@puhelin Ne, pouze za nová plastová, vzhled se změnil v roce 1980 a to Jednota (bývalý vlastník) Stačila jenom ohlášení na MNV
Odpovědět
@mrasm Tenkrat to stacilo. Dnes taky existuje ohlaska, ale jsou s tim spojene jine pozadavky. Jestli tam nove mate ted garaz, tak ta ma uplne jine pozarni predpisy. Plus ten zasah do obvodobe steny (nosne) a zmena vzhledu (ubourani parapetu) vam to zhorsil, protoze na to povoleni potrebujete.
Odpovědět
Článek se načítá
@mrasm pri jednani s urady používejte termín "chodba" nebo "vestibul" nikoliv garáž, pokud tam skladujete kola a ne auta. S garáží vas budou prudit hasiči, životko, dopravaci.. zbytecna komplikace..
Odpovědět
Prosím nemáte zde někdo kontakt na právníka se zaměřením na stavební právo. Děkuji za informaci.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?