Příjezdová komunikace - jak řešit problém?

Dobrý den, stavíme RD a máme problém s příjezdovou cestou. Obec souhlasila ve vyjádření pro stavební úřad s napojením na komunikaci . Komunikace je vedena jako ostatní komunikace ( vlastník obec ). Dohodli jsme se že ji opraví, ale najednou se jim to dělat nechce. Je nějaká možnost obec k opravě donutit ? Komunikace je teď ve stavu polňačky takže se k nám v zimě horkotežko budou dostávat popeláři, pošta a v krajním případě i hasiči. Prosím o radu jak dále postupovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Musíte přesvědčit nadpoloviční většinu zastupitelů.
Odpovědět
@vladimirsvorba i když se vším původně souhlasili ? Co nato např dopravní inspektorát?
Odpovědět
Profilova fotka
Neznám podmínky vašeho stacvebního povolení ani znění dohody. Ale ta cesta asi bude v nějakém rozumném stavu, nebo je to zapodmínkováno....
Odpovědět
@tomasmartinek Dali vam to pisemne?
Odpovědět
Profilova fotka
@tomasmartinek aby Vám mohl někdo sofistikovaně poradit musí znát všechny informace, včetně stanoviska od obce jak k připojení tak ke stavbě, stanovisko policie, případně dalších dotčených orgánů, obec je vlastník - je zároveň i správce? Npař. v Praze jsou vlastníkem sice jednotlivé MČ, ale správcem obvykle TSK. Oba si stanovují podmínky pro připojení. Jinak zákon říká, že zpevněná cesta musí být do 50 m od domu (nikoliv od hranice pozemku, ale od obvodu domu). Jak dlouhá je ta polní cesta než se napojuje na nějakou zpevněnou? A poslední otázka - kdo Vám dělal inženýring projektu? Ten by měl tento vzniklý problém řešit (pokud někdo takový byl).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?