Stavební povolení, ale zastavená činnost - jak řešit?

Dobrý den , Zahájil jsem stavbu , s povolením stavby , najednou soused začal delat zle s tim ze dával námitky . Námitky jsem prvni varku vyřešil , kdyz na urade me řekli ze je opět neco špatně tak jsem to nahlásil projektantovi . Po opravě vsecko jsem vzal a odnesl , soused přišel a znova mel nějake námitky , tak jsem to vzdal, a uz to resi právníci , chci se zeptat jaka je částka kdyz budu stavět dal , tedy stavba na černo . Povoleni mam, ale zastavena činnost . Delam uz asi 3 měsíce zmena stavby ale bouzel soused nechce asi abych stavěl , Děkuji
Odpovědět
pokud úřad vydal povolení stavby, s nikým bych se nebavil a stavěl. soused měl čas se vyjádřit před vydáním povolení, teď může jít do pr...
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně jak píše petros4, souhlas nebo povolení je, všichni měli tudíž možnost se vyjádřit. Pokud úřad něco chce a komunikuje, je dobré ověřit si, že jedná v souladu s právem, a zařídit se podle toho, ale jak je stavební povolení, musí být jasné, že zdržení ohrožuje koordinaci, prodražuje stavbu atd. Tož pokud by ale fakt podle práva došlo k prolongaci, asi bych chtěl následně kompenzaci. Ne-li, stavěl bych dál.
Odpovědět
Další možností je udělat sousedovi nabídku, kterou nebude moci odmítnout 8-) Držím palce ať to dobře dopadne a k tomu "zastavení činnosti" na to bych se podíval do stavebního zákona.
Odpovědět
otázka je tak nějak položená, že tomu tady asi nikdo nerozumí, píšete první várku námitek - jakých? jaké jsou další námitky že musí zasahovat i projektant? Soused může mít pouze námitky pokud něco neděláte tak jak máte (dle SP a SZ) a to byste měl, jinak jste jednoduše v průšvihu nškdy i pod pěkně tučnou pokutou. Každopádně soused, že něco nahlásí, tak neznamená automaticky stop stavbě, stop stavbě může dát jen SU nebo IP.
Odpovědět
Taky tomu moc nerozumím, odvolal se ještě v lhůtě, než povolení nabylo právní moci? Pokud ano, bohužel má na to právo, pokud ne, jeho chyba, jestli postupujete v souladu s projektem, nemá vám do toho, co kecat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?