Stavební povolení, co vše má obsahovat?

Profilova fotka
Zdravím, příjdu si uplně mimo. Mohl by jste mi prosím někdo poradit, co vše má obsahovat stavební povolení? Moc děkuji Nikola
Odpovědět
Myslíš podklady k žádosti o stavební povolení?
Odpovědět
Profilova fotka
@teron ano, děkuji za opravu :-)
Odpovědět
Úplně přesně ti to řeknou na stavebním úřadě. My museli mít několik vyjádření z odboru životního prostředí (nějaké to souhrnné, vyjmutí ze ZPF, vyjádření ke krbové vložce, je možné, že budou chtít měření hluku), vyjádření od vlastníků sítí (vodovody a kanalizace, elektrika atp.), vyjádření hasičů (to jsme mít nemuseli) .... a když má člověk vyřízené tato všechna vyjádření, může podat žádost o stavební povolení. Přičemž jestli máte dům se zastavěnou plochou do 150 m2, stačí vyřídit ohlášení stavby, což by mělo být rychlejší.
Odpovědět
možná ještě archeologové, hygiena a radon. Smlouva na dodávku elektriky a případně smlouva s majitelem vodovodu a kanalizace.
Odpovědět
Profilova fotka
Jak mě se do toho nechce když to čtu :-) Zajdu na stavebni urad, tedy psala jsem e-mail, ale myslim, že oni ty maily moc neberou :-/
Odpovědět
@nykisha Zas taková hrůza to není a jestli budete stavět na klíč a třeba přímo dřevostavbu dané firmy, tak to možná oběhají. Jinak dotčené sítě bych si dneska zjišťoval už před koupí pozemku. Já si po zaslání těch vyjadřovaček docela oddechl, potom co jsem tady občas četl. Já mám úřad v místě bydliště a mám tam dost známých a mám na to i čas, ale třeba po tom co jdu už potřetí na životní prostřední kvůli vyjmutí ze ZPF se nedivím, že si za to oběhání někdo někoho zaplatí.
Odpovědět
Potvrzuju, zase taková hrůza to nebyla, někam se musí osobně, něco se dá vyřídit elektronicky. Blbý je to akorát teď, jak jsou dovolené. Hlavně všude přijít slušně a úslužně a to se rozzáří potom i úředník :). Ale někde holt sedí kur...a to je potřeba zatnout zuby.
Odpovědět
a hlavně začít brzo, je toho rok od roku víc a víc :)
Odpovědět
Profilova fotka
@r4d3k74 myslite, ze by to mohli obehat? Budeme mit drevostavbu na klic, v pondelisi budu volat se stavbyvedoucim. Prijdu si jak Alenka v risi divu, jsem uplne mimo, nemam nic nacteno. Co jak kde... Nikdy jsem nebyla na neco tak nepripravena..
Odpovědět
@nykisha klid, opravdu stačí zajít na stavební úřad a oni tam seznam poskytnou. Stejně tam musíš, aby sis ověřila co smíš nebo nesmíš postavit. A jak psal někdo přede mnou, spousta věcí se dá sehnat po mailech.
Odpovědět
Profilova fotka
@r4d3k74 diky, snad to zmaknu ☺️
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahoj, stavební povolení S RAZÍTKEM PRÁVNÍ MOCI příjde poštou stejně jako přišlo stav. povolení bez razítka? Nebo musím na úřad?? Děkuji
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@mehoncak mne prislo normalne postou, vcetne jednoho pare projektu co mne vraceli
Odpovědět
@mehoncak Pravomocné stavební povolení není st. úřad povinen ze zákona zasílat. Pouze vrací 1 paré zpět. Pravomocné územní rozhodnutí ze zákona zasílá. Takže si to ověřte na st. úřadě, každý má jiný zvyk.
Odpovědět
Jedna orazítkovaná dokumentace přišla zpět, ale stavební povolení razítko nemá. Tak jsem myslela, že až to nabude právní moci, tak zašlou ještě jednou s tím razítkem,.. tak se budu muset poptat. Děkuji
Odpovědět
Ahoj, taky se tedy zeptám. Teď jsme zakoupili zasíťovaný pozemek a musím čekat, než katastr vše zapíše. Chceme dřevostavbu od Rýmařova, ale ještě jsme s nima schůzku neměli. Až budeme majiteli v katastru, co mám jako prvního řešit? Co jsem četl u Rýmařova, myslel jsem, že tam zajdeme, sepíšeme nějakou předsmlouvu a dají nás už do pořadníku, ale jak jsem pochopil, nejdřív musíme oběhat veškerá povolení atd. Máte někdo reálné zkušenosti, kde tedy začít? Nebo raději hned zajít na stavební úřad? Díky
Odpovědět
@pavelll12 Doporučuju se zeptat na zkušenost přímo lidí, kteří s tou firmou už dům postavili - několik diskuzí už tu je.
Odpovědět
Profilova fotka
@pavelll12 Každopádně si pevně zjistěte na SÚ jestli nemají nějaké speciální požadavky na výstavbu rodinných domů(výška, sklon střechy apod). Podle toho potom vybírejte z nabídky rodinných domů Rýmařova ... pak si domluvit na obchodním zastoupení schůzku s "předvybraným" domem ... Pak si na zastoupení můžete zkusit domluvit návštěvu Vámi předvybraného domu (nebo se zkuste domluvit tady ve skupině RD Rýmařov nebo jsou na Facebooku skupiny k pár typovým domům, jestli Vám někdo domek ukáže) ... Tohle asi tak pro začátek ...
Odpovědět
Požadavky mám od SÚ. Jen mě zajímalo, zda můžu už něco pořešit ještě před tím, než budu řešit nějaké stavební ohlášení či povolení.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?