Územní souhlas + ohláška - jaká je cena?

Ahoj, budeme stavět RD do 150 m2 + mobilní garáž, pergola, oplocení, zpevněná plocha. Vše jde do územního souhlasu + samotný dům ještě do ohlášky. Na netu jsem si přečetla, že souhas stojí 1000,-, ohláška 1000,-, za souhlas jsem ale platila 1750,-. Nevíte někdo, jak k té ceně přišli, jestli je to opravdu tak? Díky, hezký den!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme minulý týden platili 1500Kč - 500 uzemní řízení a 1000Kč ohláška.. 150Kč jsme platili za územní řízení na studnu...
Odpovědět
Profilova fotka
Já taky platil 1500 Kč, jako @zuzkanka12
Odpovědět
@zuzkanka12 , krizak: a to jste měli povolení jen na RD nebo taky např. garáž, pergolu jako my?
Odpovědět
Profilova fotka
@eivliss my máme v projektu i přístřešek na auto a pergolu..
Odpovědět
Profilova fotka
Na RD je územní souhlas 500,-, ohláška 1000,-, doplňkové stavby mimo garáže (pergola s plotem) 250,-, garáž 500,-. Celkem 2250,-. Nemělo by to být víc, ale může to být míň, pokud na něco zapomenou, jako třeba u @zuzkanka12 :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@eivliss Taky jsem chvíli přemýšlel nad tím, jak jsou ty poplatky stanoveny, když jsem je musel platit :-) Platí se každou položku, čeho se ten souhlas a ohláška týká. Poplatek za souhlas je poloviční než za ohlášku. Př. ohláška RD 1000,-, souhlas 500,-. Takže u tebe bych to viděl takto: 1000,- ohláška RD; 500,- souhlas RD; 250,- souhlas plot (stačí jenom souhlas, nejde na ohlášku), pergola je pod 25 m2, tak je bez poplatku (nemusí se ohlašovat, ani souhlas nemusí být), mobilní garáž je mobilní, tak by to mělo být taky bez poplatku...
Odpovědět
@jitulkaka ahá, takže: RD 500,-, garáž 500,- pergola + plot + zastavěná plocha (jestli se taky počítá) po 250,-, pak by to teda vycházelo..
Odpovědět
@gregory myslíš, že za tu mobilní garáž (plechová bouda na nářadí atd.) a pergolu jsem tudíž platit neměla? pergola má teda ale 30 m2, bude to spíš stání pro auta, ale nezváno je to v projektě takto
Odpovědět
Profilova fotka
pokud má pergola 30 m2, tak se za souhlas platí... u tý mobilní garáže nevím - záleží na tom , jak to bylo v projektu nazváno a jestli to st. úřad počítal. Souhlasím s @jitulkaka - mohli něco zapomenout, rozhodně jsi neplatila víc, než jsi měla... Já jsem taky počítal s částkou vyšší, nakonec jsem by mile překvapen částkou, co mi sdělila paní na stavebním úřadě. Nešťoural jsem do toho, zaplatil a hotovo... ;-)
Odpovědět
@gregory tak podle jitulkaka to vychází, aspoň vím, jak k tomu došli..k té garáži mi řekli, že se bere jako normální garáž...to teda nejspíš znamená, že si v budoucnu místo té mobilní můžu postavit i normální...předpokládám...takže to řešit nebudu, děkuji všem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Garáž je garáž, lidé si stále pamatují starý stavební zákon 50/1976 Sb., kde bylo něco o tom, že stavba je či není spojena se zemí. To už od roku 2007 neplatí! Pergola nad 25 m2 a plot jsou stavby související s bydlením, ale nesčítají se. A zpevněné plochy už se také nepovolují. Mělo by to být jak jsem napsala 500 ÚS + 1000 OHL+ 500 GAR+ 250 související stavby :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@eivliss To bylo jen ohlášení rekreačního domu a s tím související územní souhlas
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
@jitulkaka Vztahuje se těch 500.- i na garáž, která je součásti RD?
Odpovědět
Profilova fotka
@kikinka1986 Záleží na tom, jestli je garáž s RD provozně propojena (např. z předsíně jsou dveře do garáže, nebo je nad garáží využívané podkroví jako součást domu), pak je garáž součástí domu a poplatek je za dům jako celek. Pokud máš garáž pouze k RD přistavěnou (tzn. garáž je provozně na RD nezávislá a chodíš do ní zvenčí vratama), pak je to samostatná garáž a to i s poplatkama. Pokud byste zvažovali pro ušetření poplatku ty dveře do garáže udělat, zvaž, jestli se to vyplatí. Požární dveře něco stojí a navíc připočítáním plochy garáže k domu se můžete dostat nad 150 m2 a "spadnout" z ohlášky do stavebního povolení, což se protáhne a také prodraží. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme spadli do stavebního povolení,resp.řízení. Bohužel jsem se od úřednice dnes dozvěděl, že je ještě nutné dodat další žádost na ŽÁDOST O VYDÁNÍ SPOLEČNÉHO ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ A STAVEBNÍHO POVOLENÍ. Vůbec to nechápu, za stavební povolení ano....5000. Ale za uzemní rozhodnutí 1000. Ovšem nechápu co to je,k čemu to je atd. Můžete mi to prosím někdo osvětlit? Člověk,který pozemky rozpraceloval,zasíťoval atd.,tak tohle územko dostal, ovšem je to asi 3 roky zpět.... Díky!
Odpovědět
Profilova fotka
@kota01 stavební úřad si to prostě zjednodušší - místo dvou rozhodnutí vydá jen jedno a celý proces se zjednodušší a zrychlí. Toť vše :-) No a aby to mohli spojit, musí předtím člověk podat zvlášť ty 2 žádosti (žádost o územní rozhodnutí a žádost o stavební povolení). A to územní rozhodnutí (předchází vždy stavebnímu povolení) se vztahuje k podkladům, které jste SÚ předali a oni vám na základě toho stanoví, jaké podmínky budou při stavbě dodrženy (snad se nepletu ;-) ).
Odpovědět
Profilova fotka
@catt82 Asi sem natvrdlej, ale nechápu moc funkci toho rozdělení... Jedno územní rozhodnutí už bylo vydáno developerovi pozemků. Je to asi 3 roky zpět. V něm byla zastavěnost v procentech,odstupy od okolních pozemků atp. Toho se náš projektant držel a splnili jsme. Proč tedy teď opět dvě věci... Mám obavu,aby si zase něco nevymysleli... Jejich informovanost mě přijde totiž ... slušně řečeno ... zvláštní. Jednou tak,jednou jinak. Proto nechci dělat něco co nemusím. Nerad bych aby se protáhla doba, aby mi zase něco diktovali...a ten litr mi taky nikdo nedá ]-( pokud to tedy můžeš vysvětlit ještě víc polopaticky,budu vděčný ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kota01 Plastnost územního rozhodnutí je myslím 2 roky, ale to s tím asi nesouvisí... Developer získal územní rozhodnutí na stavební pozemky - na změnu užití, jejich rozparcelování, zasíťování (SÚ neřešil konkrétní domy). Vy nyní žádáte SÚ o územní rozhodnutí k vašemu domu - k vaší projektové dokumentaci, kterou bude SÚ posuzovat (prostě zkontrolují, že jste v projektu zohlednili všechny podmínky, které Vám diktuje např. územní plán, správci sítí viz. vyjadřovačky (e-on, rwe, ...), případně vaši sousedé. No a výsledkem tohoto řízení je to územní rozhodnutí :-) A tím, že jste s projektantem splnili, je myšleno co?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@krizak mno, tak my ted platíme jen za územní řízení 1150,- Kč, Docela dost, ja myslela, že se platí jen za ohlášku 500 Kč. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Prosím prosím o radu, jak nazvat souhlas sousedům + pak i ohlášení stavby, když chceme ohlásit stavbu rodinného domu do 150 metrů + i další věci - zahradní domek, plot, studna, bazén... abychom to měli v jednom a nemuseli na každou věc žádat znovu... :-/ Výstavba rodinného domu a související stavby s bydlením???
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
My jsme dnes platili 1000 za umisteni stavby, 5000 ohlaska, 500 plot, 500 zastavěné plochy, 500 site. Dohromady 7500 coz je teda mazec :(
Odpovědět
Já jsem dnes byla na SÚ s tím, že chceme garáž k rodinnému domu (propojenou dveřmi do RD, vše do 150 m2 i s garáží), už jsme platili 5 tis. za vyjímku, jelikož je to na hranici pozemku se sousedem (starší dům). Vyplnila jsem vydání společného územního rozhodnutí a stavebního povolení, co mi strčili pod ruku a paní mi řekla, že dodatečně budeme platit ještě 3.500,-. Vypadla jsem z úřadu a pak jsem teprve přemýšlela, za co tolik? Mám toho plné zuby, pořádně nevím, jak a co, vyřizuji takové věci poprvé a připadám si jak blbec :-(.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?