Výjimka - delka rizeni

Dobrý den, nejspíše nám o nějaký kousek nevyjde umístění domu na pozemek, tak abychom dodrželi 3,5m na každou stranu, protože nám jde pozemek šikmo, ale dům musíme srovnat s uliční čárou. Bude se jednat třeba o 30cm (ale 7 m od oken to bude snad), nechceme dům zmenšovat, máme ho vymyšlený dle představ a dělali jsme na projektu dlouho. Bohužel to po***l projektant, co se týče situačky. Když nám sousedi budou ochotni podepsat situační plán a za předpokladu, že to by nám tu výjímku udělili. Jak dlouho trvá správní rizeni o vyjimce? Pote teprv nastane stav. rizeni nebo ohlaseni stavby...?
Odpovědět
Jestli dodrzite 7 m od sousednich domu, pak splnite pozadavek vyhlasky. Zadnych 3,5 m vyhlaska nerika.
Odpovědět
@puhelin děkuji za odpověď. Takže, když dodržíme min. 7 metrů na každé straně (v nejužší spojnici s domem souseda), a zároveň zůstaneme od své hranici min. 2 metry od. Tak není třeba ani o výjimku žádat?
Odpovědět
@m_vasickova Presne tak. Rodinne domy maji byt alespon 7 m od sebe, ve stisnenych pomerech 4 m od sebe, ale to jedine pokud z boku nejsou okna obytnych mistnosti.
Odpovědět
Jojo přesně, je to jedno 🙂 Stačí dodržet 7 m, my máme 3 m od hranice pozemku se sousedy a oni mají 4 m 🙂 po domluvě lze prý i méně než 7 m, ale to je na domluvě se sousedy a aby to samozřejmě bylo od nich podepsáno
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?